Reklama

Reklama

Obete vojny

  • Česko Oběti války (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh je založený na skutečné události. Bojová četa v něm propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Vize a intenzita tohoto příběhu pevného postoje jediného muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla postavil na stranu zdravého rozumu, je zcela bez konkurence a zůstává nepochybně tím nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud na stříbrném plátně vykreslen. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (279)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Film mal zrejme šokovať zverstvami, ktoré páchali vojaci na civilistoch, no na rozdiel od takej Čaty to tu nefunguje. Správanie vojakov pôsobí dosť umelo, akoby robili tie zlé veci nie z vlastnej vôle, ale preto, že sa to vo filme z Vietnamu očakáva, nasilu. Preto som nepocítil žiadnu ľútosť nad mladou Vietnamkou, keď ju... (spoiler). Dokonca som sa nad tým pousmial. A to som veľmi citlivý divák, čo sa rozplače nad každým druhým filmom. Proste to bolo také nerealistické, že to išlo mimo mňa. Na to, že to je vojnový film tam bolo príliš málo bojov a tie sú hlavne v prvej polhodine. Herci podali v rámci možností slušné výkony, no M.J. Fox mi do takého typu filmu nesedí. V konečnom dôsledku je tento film len priemerom, neprináša nič nové, no nie je ani nudný, či dokonca trápny (až na pár miest). Je to škoda, lebo začiatok sľuboval viac. ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Oběti války jakoby měly tři části - nudnější úvod, jako vystřižený z jakýhokoliv filmu o Vietnamu, skvělou prostřední část a trochu rozvleklý a ne moc výrazný konec. Myšlenka příběhu byla ale dost zajímavá. Herecký výkony byly skvělý, pro mě byl největší hvězdou Sean Penn. Hudba byla taky dost dobře depresivní. Rozhodně to není nejlepší film o Vietnamské válce, a už vůbec ne nejlepší de Palmův film, ale pořád se na to dívat dá. ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Mohl to být zajímavý film, ale chybně obsazený Michael J.Fox v hlavní roli, mě odradil. Jemu věřit vojáka při jeho fyzických proporcích opravdu nejde. Moc extra momentů film zrovna nenabízí. Plyne tak nějak pozvolna, nenapínavě. Nejsem moc na válečné filmy, přijde mně legrační, když si herci hrají na válku. Tady to válečné prostředí bylo zachyceno tak nějak běžně a nepříliš záživně. 50% ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

De Palmove kolážovité zábery, Morriconeho hudba a Pennov temperament. To sú faktory, ktoré robia z Casualties of War podstatne viac než len ďalší film o vojne vo Vietname. Jediné, čo mi možno kazilo dokonalý zážitok, bol záverečný umelý pokus o katarziu v podobe rozhovoru s Vietnamkou (?) v súčasnosti, naväzujúci na začiatok (čo robilo vlastne z celého deja uprostred flashback). "You had a bad dream, didn’t you? Yes. It’s over now, I think." Trochu silené, veď uznajte. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Nie je to klasicky vietnamsky film, aké nakrúcali známi - režiséri, napríklad... Oliver Stone - Platoon, Stanley Kubrick - Full Metal Jacket, Michael Cimino - The Deer Hunter, alebo F.F. Coppola - Apocalypse Now. Je to snímok, režiséra Briana De Palmy, ktorý sa na túto problematiku pozerá - iným - kritickým OKOM, že šialenstvo džungle sprostredkuje reálne a skutočne so všetkým, a predsa INAK. Pozostáva to z 5. člennej čaty, ktorá sa prediera peklom na Zemi, že namiesto toho, aby sa oddávali radovánkam spočívajúcim v brutálnom zabíjaní rákosníkov, tak urobia takú vec, že unesú dievčinu z dediny, ktorá nikomu nič neurobila, ťahajú ju so sebou, ako nejakú špinavú handru, potom ju znásilnia + zavraždia, ale - jeden z čaty - sa VZOPRIE, že riskuje od nich posmešky, tento vojak ich potom udá a oni budú za to pokarhaní ... Takéto svinstvá sa bežne praktizovali - nielen vo Vietname, ale aj v iných KONFLIKTOCH, ktoré sa raz a navždy - zapísali do dejín ! Načo sa Yankee všade pchajú ? K hereckým výkonom + štruktúre filmu - Sean Penn - je ZLOSYNOM, bola to jeho IDEA, herec podáva strhujúci výkon, diabolsky, fanatický, že je ho málo zabiť... Michael J. Fox - je ten rozumný človek, ktorému to neprerástlo cez hlavu, a preto je to jeho film. Samotný film - nie je strhujúci, sú tu divné strihy a scény, ako hlavná myšlienka - funguje 100. % - tomu rozumiem, samotné režisérske uchopenie má svoje muchy, ale funguje i vďaka famóznemu Pennovi, z ktorého ide hrôza. Michael je štandardný. Film istotne odporúčam, ale nie je to moja SRDCOVKA. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (15)

  • Ve Finsku tento film uvádí pod názvem "Sodat Arvet", což znamená jizvy války. (rafix)
  • Keď Ericsson ide na záchod, prenasledovaný Clarkom, ten sa snaží zabiť ho granátom. Herec, ktorý hrá Clarka je beloch, samozrejme je vidieť, že osoba, ktorá granát umiestňuje, má čiernu ruku. (Smok)
  • Železničný most využitý v prestrelke ku koncu filmu je súčasťou japonského dopravného systému, stvárnenom už aj vo filme Most cez rieku Kwai (1957). (Smok)

Reklama

Reklama