Reklama

Reklama

Cesta do minulosti

(seriál)
USA, 2007, 9 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvorcovia:

Kevin Falls

Hrajú:

Kevin McKidd, Gretchen Egolf, Moon Bloodgood, Brian Howe, Reed Diamond, Tom Everett, Lisa Sheridan, Paul Schulze, Matthew Humphreys, Jos Viramontes (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(13)

Dan má zvláštní schopnost. Může cestovat v čase a měnit tak minulost a tím udělat změny v budoucnosti. Při jedné ze svých cest narazí na svou přítelkyni, která by měla být již delší dobu nezvěstná po letecké havárii a vypadá to, že má stejnou schopnost jako on. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (77)

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Poslední dva díly mě bavily hodně a chápu zklamání diváků, kteří nemohou pochopit, že to tehdy před čtrnácti lety utli v nejlepším. Protože to opravdu kvalitativně gradovalo, ale ne tak, aby se na to nedalo navázat. Dalo by se a nemuselo by to být špatný. Narozdíl od X prvních epizod, kdy jsem tomu ne a ne přijít na chuť. Vadilo mi, že o tom Dan s Katie mluvili tak útržkovitě, jak kdyby se vrátil z nákupu a ne z minulosti. Bylo to jakýsi strohý, studený, chyběl tomu život, bylo to bezkrevný. Jak miluju téma cestování v čase a časový smyčky, tak tohle mi dlouho přišlo jako klasickej detektivní seroš bez nadstavby právě proto, že aktivity hlavního hrdiny v minulosti neměly dopad na jeho život v budoucnosti. Jakmile se to změnilo, začalo mě to bavit. A zrovna tehdy to ukončili. Taky mi je víc líto toho, co kolem toho nikdy nevzniklo... Zvláštní pocit. ()

(Z)denny 

všetky recenzie používateľa

Sci-fi seriál o maníkovi, který se občas propadne do jiné doby, aby tam zasáhl do osudu nějakého jedince a tím ovlivnil další chod dějin.. Možná je to pro někoho dobrý a koukatelný seriál, ale já se pokaždé při jeho sledování propadnu k ledničce, kterou vyrabuju, abych alespoň nějak smysluplně naplnil čask, kdy koukám na Cestovatele.. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Fantastický, výborný seriál, vôbec nechápem ako mohol tak dlho unikať mojej pozornosti, vzhľadom na môj obľúbený námet cestovania v čase s následným ovplyvnením prítomnosti. Je síce pravda, že jedna či dve časti boli menej zaujímavé ako tie ostatné, no to na tom nič nemení, že som si tento projekt vyslovene užíval. Veľká škoda, že sa k tomu nepridali ešte aspoň 1-2 série. Tohto sa je problém nabažiť, aspoň teda u mňa. K tomu treba samozrejme zarátať aj skvele hrajúceho K. McKidda. Kto má rád tohto herca tak si tu určite príde na svoje. Silný nadpriemer. 85/100 ()

pivo 

všetky recenzie používateľa

Dosť dobrý seriál o cestovaní v čase. Hlavnú zásluhu majú herci, v čele s Kevinom McKiddom. Pravda, to by nič nepomohlo, keby bol slabý scenár. Vďaka nemu mohli byť vytvorené uveriteľné charaktery, ktoré pôsobia reálne. Seriál síce stavia hlavne na dramatickú linku, ale vždy je trochu odľahčený nejakým tým dobrým vtipom. Prvé diely sa mi zdali slabšie, príliš epizodické, ale niekde v polovici sa vytvorila hlavná línia a zrazu aj dieli boli o veľa lepšie. Možno si mohli tvorci trochu pohrať s časopriestorovými zmenami, ale tak či tak, rozhodne tých 13 dielov stálo za to. ()

Dohaja 

všetky recenzie používateľa

Ďalší zo serialov, ktorý sa hrá s časom. Pútavý príbeh, prekvapilo ma ako tvorcovia prepojili dve z hlavných postáv Dana a Liviu. Posledné asi 3 diely stáli za to (najlepšie keď sa zo syna stala dcéra) a potom menil budúcnosť priamo v akcii a to bol ešte postrelený. Kiež by bolo takýchto seriálov viac... ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (6)

  • Škola, kam chodí syn Dan Vassera (Kevin McKidd) se jmenuje Herbert Wells. Herbert George Wells, pod známější zkratkou H.G.Wells, je autorem známého vědeckofantastického románu Stroj času, který je také o muži cestujícím časem. (formelin)
  • V první minutě, když Dan (Kevin McKidd) přichází na rave party, tak v klubu hrají skladbu „Halo“ od britské kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • V epizodě vejde Dan (Kevin McKidd) do baru. Z novin zjistí, že je 8. listopadu 1994. Mladá dívka se domnívá, že by mohl být mužem, s nímž se seznámila díky internetové seznamce. Terrence Lee Zehrer sice zaregistroval domény Kiss.com a Match.com už v roce 1994, většina zdrojů ale udává, že první seznamkou na netu byl Match.com, a sice až od roku 1995. (klukluka)

Reklama

Reklama