Reklama

Reklama

Cesta do minulosti

(seriál)
USA, 2007, 9 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvorcovia:

Kevin Falls

Hrajú:

Kevin McKidd, Gretchen Egolf, Moon Bloodgood, Brian Howe, Reed Diamond, Tom Everett, Lisa Sheridan, Paul Schulze, Matthew Humphreys, Jos Viramontes (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(13)

Dan má zvláštní schopnost. Může cestovat v čase a měnit tak minulost a tím udělat změny v budoucnosti. Při jedné ze svých cest narazí na svou přítelkyni, která by měla být již delší dobu nezvěstná po letecké havárii a vypadá to, že má stejnou schopnost jako on. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (77)

Kangaxx 

všetky recenzie používateľa

Výborný seriál. Nebyť niekoľkých logických nedostatkov ( na preplnenej ulici či v redakčnej miestnosti nikto nevšimne zmiznutie hlavného hrdinu) hodnotil by som maximom. Škoda len, že takéto originálne seriály väčšinou neprežijú prvú sériu, zatiaľ čo kriminálka Honduras produkuje už svoju jubilejnú 500tú časť... ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

A další letošní seriál, je jich jako máku. A kvalitních je jako máku taky. Journeyman mezi ně patří a jen je škoda, že zůstalo u jedné sezóny. Druhá se neplánuje a slušelo by se říci, že Journeyman by si ji zasloužil. Kevin McKidd charisma pobral dost, vyměnil hábit za oblek a ať už se vyskytuje v historickém Římě nebo jestli cestuje časem aby někoho zachránil, roli mu věříte. Scénáristé odvedli kus práce a poslední čtyři díly stojí opravdu za to. Když už nechcete ztrácet čas celým seriálem, na poslední čtyři epizody byste si čas udělat mohli. Mimochodem Journeyman má nejspíš nejlepší úvodní znělku a titulkovou sekvenci nového milénia (vyjma House samozřejmě). ()

Reklama

pivo 

všetky recenzie používateľa

Dosť dobrý seriál o cestovaní v čase. Hlavnú zásluhu majú herci, v čele s Kevinom McKiddom. Pravda, to by nič nepomohlo, keby bol slabý scenár. Vďaka nemu mohli byť vytvorené uveriteľné charaktery, ktoré pôsobia reálne. Seriál síce stavia hlavne na dramatickú linku, ale vždy je trochu odľahčený nejakým tým dobrým vtipom. Prvé diely sa mi zdali slabšie, príliš epizodické, ale niekde v polovici sa vytvorila hlavná línia a zrazu aj dieli boli o veľa lepšie. Možno si mohli tvorci trochu pohrať s časopriestorovými zmenami, ale tak či tak, rozhodne tých 13 dielov stálo za to. ()

Thomassi 

všetky recenzie používateľa

No páni, tak to jsem teda nečekal. Tento třináctidílný seriál a cestování v čase mě opravdu dostal. Novinář Dan Vasser z ničeho nic začne cestovat v čase, aby v minulosti pomáhal lidem, kteří mají nějaké problémy. Každyý díl má jinou záchrannou cestu, ale v pozadí je příběh odehrávající se v současnosti, kde musí vycházet se svojí ženou a svým bratrem policajtem. Od prvního až do posledního dílu to mělo tu správnou atmosféru a skutečně, díl od dílu se epizody zlepšovaly a byly kvalitnější a kvalitnější. Herecké obsazení bylo příjemné a sympatické a hlavní hrdina v podání Kevina McKidda, který se mi čím dál víc zamlouvá, byla až epická. Hlavní Theme od Amandy Ghost & The Rural se mi vrylo do paměti už od prvního dílu. Jediná věc, která sráží hodnocení ze 100% na 90%, je poměrně krátká délka seriálu. Když jsem byl ve varu a v euforii, třináctý díl vše ukončil. A ještě jedna věc, která mi tam scházela - tvůrci mohli zabrouzdat jestě trochu více do minulosti. Ale to jsou jenom slaboučké kazy na pevném a vyleštěném skle. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Fantastický, výborný seriál, vôbec nechápem ako mohol tak dlho unikať mojej pozornosti, vzhľadom na môj obľúbený námet cestovania v čase s následným ovplyvnením prítomnosti. Je síce pravda, že jedna či dve časti boli menej zaujímavé ako tie ostatné, no to na tom nič nemení, že som si tento projekt vyslovene užíval. Veľká škoda, že sa k tomu nepridali ešte aspoň 1-2 série. Tohto sa je problém nabažiť, aspoň teda u mňa. K tomu treba samozrejme zarátať aj skvele hrajúceho K. McKidda. Kto má rád tohto herca tak si tu určite príde na svoje. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (6)

  • V epizodě vejde Dan (Kevin McKidd) do baru. Z novin zjistí, že je 8. listopadu 1994. Mladá dívka se domnívá, že by mohl být mužem, s nímž se seznámila díky internetové seznamce. Terrence Lee Zehrer sice zaregistroval domény Kiss.com a Match.com už v roce 1994, většina zdrojů ale udává, že první seznamkou na netu byl Match.com, a sice až od roku 1995. (klukluka)
  • V devátém díle můžemu u Vasserů doma vidět v televizi běžet Futuramu, kterou sleduje jejich chůva Marta. (Pumiiix)
  • V první minutě, když Dan (Kevin McKidd) přichází na rave party, tak v klubu hrají skladbu „Halo“ od britské kapely Depeche Mode. (Trajektt)

Reklama

Reklama