Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dokumentárny
  • Dobrodružný

Recenzie (33)

plagát

Chambord: vtedy, dnes a navždy (2019) 

Zaujímavý príbeh zámku, ktorý akoby zázrakom prežil 500 rokov vojen a rôznych mocenských konfliktov. Francúzi sa majú čím pýšiť. Veľmi pekné zábery zámku, okolitej prírody, živočíchov. Záver ako písal Arsenal83, je nedotiahnutý. Ale napriek tomu zážitok, ktorý umocnila vynikajúca hudba so sprevádzjúcimi zvukmi prírody.

plagát

Operácia Anthropoid (2016) 

Pred nedávnom som bol v Prahe a zhodou, náhod som sa dostal aj na miesta, ktoré mali niečo spoločné s operáciou Anthropoid. (Sú tam osadené nové informačné tabule, odporúčam si to prejsť.) Povedal som si, že si preto tento film pozriem, aj tak ho už dlhšie obzerám. S filmom som veľmi spokojný, lebo je verne spracovaný. Herci boli vybratí dobre a ako býva zvykom, hrali tu aj miestni herci, dobre zapadli.

plagát

Sám doma (1990) 

Vianočná klasika, ktorú si vždy rád pozriem. Niektoré fóriky mi prídu už obohraté až trápne a nelogické, keď to už po stí krát vidím, ale vždy sa dobre zabavím. Niektoré filmy pozerám zásadne s dabingom a Sám doma, je jeden z tých filmov. Na Slovensko sú, ale 3 dabingy na jeden film trošku veľa nemyslíte?

plagát

Bella (2006) 

Film som videl druhý raz, pozreli sme si ho s manželkou a pre veriaceho človeka je to skutočne inšpirujúce a v dnešnej liberálnej dobe, keď sa diskutuje o téme potratov by bolo fajn, keby sa na to pozreli aj diváci, ktorí nemajú kresťanský svetonázor. Otázkou je, či by ich film oslovil a vydržali by pri ňom.

plagát

To je vražda, napísala (1984) (seriál) 

Podľa mňa podceňovaný seriál, má svoju úroveň pod ktorú neide. Svedčia o tom aj ocenenia. Príjemná detektívka pri ktorej sa dá oddýchnuť, ale na druhej strane diváka núti premýšľať nad tým kto je možným páchateľ. Ďalším plusom je, že sa objavujú v seriáli známi herci aj keď len v jednotlivých častiach. (Linda Hamilton, Bryan Cranston, Courteney Cox a ďaľší) Uprednostňujem pôvodné znenie, ale český dabing je tiež dobrý. Angela Lansbury hrá Jessicu Fletcher vynikajúco, ceny Zlatého glóbusu si právom zaslúžila.

plagát

Rex - Smrtiace medvedíky (2017) (epizóda) 

Prvá časť ktorú som videl z tohto seriálu, ale ničím takým ma nenadchla. Prišlo mi to ako cez kopirák, ešte aj niektoré scény sa opakovali z originálu. Inak celkom fajn, na slovenské pomery nad priemer.

plagát

Arrow - Invasion (2016) (epizóda) 

Táto časť sa naozaj podarila, vyžíval som sa v kamere, ponúkla veľmi vysokú úroveň a pár záberov ozaj stálo za to, zaujalo ma aj niekoľko odkazov na minulosť. Ukázalo sa veľa známych tvárí. Diel venovaný postavám z Arrow, tvorcovia majú odo mňa pochvalu.

plagát

Arrow - The Recruits (2016) (epizóda) 

Začína sa to pekne rozbiehať, konečne sa nám predstiera poriadna akcia, ktorá sa postupom času zo seriálu vytratila. Objavuje sa veľa nových postáv a trošku začínam mať zmätok.

plagát

Vianočná koleda (2009) 

Tento film by som chcel vidieť v 3D, musí to byť nezameniteľný zážitok. Charles Dickens je zaujímavý autor a táto jeho poviedka má čo povedať prekvapivo aj v tejto dobe, len škoda že človek na sebe ťažko hľadá chyby a práve o tomto je tento film. Jim Carrey zahral svoje role veľmi precízne, nadčasový príbeh o tom ako sa človek môže napraviť, aj keď je z neho monštrum akýchkoľvek rozmerov. Je tu nádych komedie a hudobná vložka Alana Silvestri-ho dotvára krásne fantasy prostredie.