Reklama

Reklama

Chambord: vtedy, dnes a navždy

  • Francúzsko Chambord (viac)
Trailer
Francúzsko, 2019, 85 min (Alternatívna 78 min)

Obsahy(1)

V roku 1519 dal francúzsky kráľ František I. príkaz na vybudovanie zámku uprostred krásnej nedotknutej prírody. O päť storočí neskôr nádherný zámok Chambord neprestáva udivovať a fascinovať, a to nielen architektúrou, ale aj prírodným bohatstvom, ktoré ho obklopuje. Z kráľovstva ľudí sa premenil na kráľovstvo zvierat. Dokumentárny film, ktorý vznikol pri príležitosti osláv 500 rokov od jeho vzniku, predstavuje jedinečnú kombináciu krásy, ktorá je dielom ľudských rúk a krásy, ktorá je dielom prírody. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Akoby nevedeli, čo chcú natočiť. Raz tu je animácia, raz krásne zábery z reality, potom je tu super historický výklad a následne zbytočne dlhý súčasný stav. Dokument natočený na počesť 500. výročia začiatku budovania impozantnej stavby by si zaslúžil lepší koncept. ()

Reklama

Dohaja 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý príbeh zámku, ktorý akoby zázrakom prežil 500 rokov vojen a rôznych mocenských konfliktov. Francúzi sa majú čím pýšiť. Veľmi pekné zábery zámku, okolitej prírody, živočíchov. Záver ako písal Arsenal83, je nedotiahnutý. Ale napriek tomu zážitok, ktorý umocnila vynikajúca hudba so sprevádzjúcimi zvukmi prírody. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama