Reklama

Reklama

Ze záhrobí

  • Veľká Británia From Beyond the Grave (viac)
Trailer

Obsahy(1)

„Á, zákazník. Pojďte, pojďte dál. Určitě tu najdete, co hledáte. Výhodné ceny, velký výběr ze všeho. A taky nějaké překvapení ke každému nákupu…“ Starožitník Peter Cushing obchoduje s předměty, které, jsou-li získány nepoctivě, mohou svým majitelům přivodit značnou újmu.
Britský povídkový film obsahující epizody Zrcadlo, Vyznamenání, Tabatěrka a Dveře. (dopitak)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (24)

raimi 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhleten povídkovej Amicus mi fakt sedl. Hned první příběh je nádhernej horor s krásnou atmosférou a božským vizuálem. Ten ale o prsa překonává povídka poslední, která mě naprosto pohltila, a u které jsem zažíval nafalšovanou hororářskou rozkoš. Druhá povídka stojí na hercích, a to s jakou noblesou a charismatem hrají Donald Pleasence a Ian Bannen, to je radost pohledět. A povídka třetí, značně ironická, plná suchého britského humoru, to už je jen pověstná třešinka na tomhle tuze povedeném fajnšmekrovském dortu. Celé to rámují scénky ze starožitnictví Petera Cushinga, který pak filmu dodává ten pravej šmak. Tenhle film, to je ryzí potěšení. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Ze záhrobí“ je velmi povedenou sbírkou povídek, kde se představují dobří herci, bohužel už tolik ne herečky. Jako kdyby byl horor výsadou jen mužskou. To je trochu škoda, ale nic to nemění na tom, že tady jsem si užíval atmosféru, pojetí, které se spíše kloní k násilnému hororu, ale také zajímavé scénáře, které nejsou úplně očekávané, a rozhodně se o nich dá říct, že nenudí. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Ťažko hodnotiteľný film z mojej strany. Dôvodov je niekoľko, ale hlavný je ten, že je tu niekoľko úžasných hereckých osobností, ako napríklad Cushing, Pleasence či David Warner a kvoli nim, nechcem ísť z hodnotením prinízko. Druhý a tiež zásadný dôvod je ten, že jednotlivé poviedky ma nejako nezaujali. Prvý o Jackovi rozparovačovi a jeho obetiach bol celkom temný, ale na druhú stranu nebol vobec rozvinutý. Ďalší o woodoo praktikách mal slušné grády, ale koncovka nejako zlyhala. Potom tu je príbeh o pomstychtivom duchovi, ktorý ma nejaké to tajomno, ale zas tej atmosféry až toľko nemá. Potom je tu posledný príbeh o temných dverách do inej reality a tam konečne sa skĺbila originalita so zaujímavosťou. Každý s príbehov nie je dostatočne rozvinutých a ani dôrazných. Ale na druhu stranu i  keď sa  nejedna o niečo prevratné, herecké osobnosti sú tento krát zárukou kvality. Slabé, ale 4*. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Vydarená poviedková hororová kvadralógia, spojená podivným starožitníctvom, ležiacim v odľahlej uličke kdesi v Londýne, ktorého majiteľom nie je nik iný, než starý dobrý Peter Cushing. Jednotlivé príbehy sú kvalitou pomerne vyrovnané a každý z nich má potenciál diváka čímsi zaujať, pričom mne osobne sa najviac pozdával hneď ten prvý o prekliatom zrkadle. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Tento film som stiahol omylom (namiesto From Beyond Stuarta Gordona). Došlo mi to vlastne hneď; obraz vyzerá jak u Cormana, hudba tiež, namiesto mutantov (alebo čo) sú tu duchovia a Combs nikde. Nakoniec som to nechal hrať a nemôžem povedať, že by sa nepáčilo. From Beyond the Grave je béčko v tom starom slova zmysle, pôsobí skoro ako adaptácia Lovercrafta - samé strašidelné domy, duchovia, kliatby - už som iba čakal, že začnú rozprávať o nepopísateľnom zle. Strachom pri tom síce neumriete, ale atmosféru to má a nuda to neni. 65%, a keď už nič, aspoň sa konečne dozviete, v ktoré dni majú exorcisti zľavy. :) ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama