Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, ktorý zároveň pracuje ako psychiater FBI, dostane ultimátum - ostáva mu 88 minút života. Aby sa zachránil, musí využiť všetky svoje vedomosti a skúsenosti, aby zúžil okruh možných podozrivých, medzi ktorých môžu patriť nespokojní študenti, opustená milenka i sériový vrah, ktorý sedí v cele smrti, kam sa dostal práve na základe Grammovho posudku. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (289)

Jordan 

všetky recenzie používateľa

nepochopiteľne dobre obsadený (Al Pacino?, Sobieski, Kara Unger, Forsythe . . .) televízny thriller, ktorý je strašne povrchne urobený, až tak povrchne, že je to viac hanba, než škoda, pretože viac odfláknutý scenár s väčšími dierami, nelogickosťami, do očí bojúcimi skokmi proti logike, že to niekedy diváka poriadne zarazí, strašne nezáživným vlažným "rozuzlením" (a vlastne aj celou zápletkou) som veru dávno nevidel. Viem, že Al Pacino nehrá len v dobrých filmoch, občas si zarážajúco vystrihne nejaký priemer (Two for money, Farm), ale toto bol podpriemer a bolo to na jeho výkone vidieť - vážne pochybujem, či som v nejakom filme videl herca, ktorý by sa viac nudil; kým film začína na úrovni solídneho televízneho priemeru, s blížiacim sa koncom sa to zvrtáva na riadnu blamáž (nasledujú nejaké spojlery, ale ruku na srdce - o nič neprídete): viď scéna, kedy Pacino a jeho asistentka obaja vybehnú z domu, Al Pacino nasadne na taxík (! ten taxík je inak tiež riadny prúser!) s tým, že povie agentovi FBI, že sa s ním stretne o 10 minút u seba v kancelárii (!!!) a odíde, pričom o pár sekúnd mu do taxíka volá jeho asistentka (tá, ktorá bola pred chvíľou s ním pred domom) už z kancelárie (!!!) že už má zoznam nejakých mien . . . nehovoriac, že nežná Leelee Sobiesky dokáže za deň vykradnúť sejf, zabiť tri ženy, podpáliť dom, dať do auta bombu (i napriek pracnému načasovaniu telefonátov na Al Pacina strieľa a ohrozuje ho výbuchmi a ohňom desiatky minút pred vypršaním sľúbeného a prízvukovaného limitu), udržať na lane ženu ťažšiu od nej, pričom jednou rukou telefonuje, druhou mieri zbraňou na Al Pacina a ešte aj nahráva jeho priznanie (!!!) a v neposlednom rade sa dokáže sama poraniť, premiestňovať sa rýchlosťou zvuku (minimálne - ale to v tomto filmu dokážu viacerí, pretože za sľúbených 88 minút nezávisle na logike prebrázdia Seatlle sem a tam aspoň 10-krát) a to nehovorím o tak nedotiahnutých a nepochopiteľných dejových odbočkách a zbytočných postavách, ako študent Mike, Guy Le Forge alebo ten podozrivý ochrankár, ktorý chcel, aby mu Al Pacino niečo vyplnil na stanici campus security . . . ak pán režisér a scenárista chceli vytvoriť atmosféru paranoje a z postavy doktora Gramma človeka, ktorý deformovaný svojou prácou vidí spiknutie na každom rohu, musím im oznámiť, že sa im tak maximálne podarilo upliesť totálnu popletenú a zmätenú skrumáž nezmyselných motívov, línií a postáv; dosť veľké sklamanie a to i napriek tomu, že som nemal nijaké očakávania; ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

No nechápem ako do tohto snímku nalákaly Al Pacina!?88minút splňa všetky kritéria nenáročného diváka a TV!Krimi/Thriller ako z nemeckého seriálu,avšak doplnený o známe tváre USA...Pokus Jona Avneta nevišiel,pretože tento snímok sa vážne nepodaril.A ani maximálne nesympatická Leelee Sobieski a nestarnúci Al Pacino nezachránili tento film..! ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Jedno pozitivum na úvod: Al Pacino vypadá v kravatě a dlouhém kabátě stále zatraceně dobře a charisma mu neschází ani v šablonovitém thrilleru 88 Minutes, který si pohrává s nebezpečnými ambicemi, ale absolutně je nezvládá. Scénář působí neuvěřitelně vykonstruovaným dojmem, což vyvrcholí stupidním finále, snaží se vyrovnat současnému trendu o „šokující pointu“. A po Pacinovi nejznámější herečtí představitelé, William Forsythe a Leelee Sobieski (u ní je to s povzdechem dvojnásob), přepínají svoje postavy až do křečovitých kreací. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Rutinný, nezvládnutý a televíznym dojmom pôsobiaci psychologický triler s chytľavou, ale nevyužitou zápletkou (hlas v telefóne vám oznámi, že za 88 minút zomriete) a príšerným scenárom. Unavený Al Pacino (Insomnia) nestíha držať krok s hnusnou retrospektívou, fádnou Avnetovou réžiou, nepresvedčivými emóciami, strašnými dialógmi, matnou vizuálnou stránkou, tragikomickými výkonmi kolegov (McDonough, Forsythe, Unger), stupídnymi zvratmi a neexistujúcim zmyslom pre tempo. Ešte slabšie, ako (relatívne podobný) D-Tox. ()

Sonnery 

všetky recenzie používateľa

Po přečtení všech komentářů místních, uznávaných filmových kritiků jsem měl pocit, že tenhle film je děsná sračka. Odmítal jsem si ho pučit a už vůbec u něj strávit nějakou tu minutu. Jenže jednoho dne jsem našel v krámě originálku za 49 Kč. Jako správnej Čech s lety prověřenou obchodní intuicí "nebude se mi to líbit, ale když to stojí tak málo, tak si minimálně tři vezmu", jsem neváhal a DVD si pořídil. Nakonec napětí v mym bytě bylo na tak vysoký úrovni, že mi na čele, kromě potu, vyskočila obrovská žíla, která mi bránila ve výhledu na televizi. Užil jsem si to a má obchodní instuice nelhala ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (9)

  • V 22. minúte vychádza Jack Gramm (Al Pacino) autom z garáže a o minútu neskôr môžeme vidieť, že nejde rovnakým Porsche ako predtým - na aute sú iné elektróny. (mackobubu)
  • Film se odehrává v Seattlu, ale natáčel se ve Vancouveru. Je to poznat v několika scénách - ve filmu se např. objeví prodejna z obchodního řetězce Shoppers Drug Mart, jedná se o kanadský obchodní řetězec. Ve filmu se také objeví v několika záběrech kanadské novinové deníky 24 Hours a Metro. Metro je sice distribuováno i v USA, ale pouze v New Yorku, Bostonu a Philadelphii, nikoliv v Seattlu. (liquido26)

Reklama

Reklama