Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scenár:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrajú:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (296)

lakikaki 

všetky recenzie používateľa

Kraus a Marcin začínali pred pár rokmi ako ešte vtedy vtipní a originálni zabávači. Postupne sa ich kariéra prepadala, až skončili u Susedov. Ich humor je v súčasnosti nemastný-neslaný a často dosť trápny. Marcina som nikdy nemal rád, ako herec je otrasný a ako režisér (Susedia) ešte horší. Krausa som naopak mal rád, aj keď ako herec ani on nevyniká, scénare (Susedia) píše celkom dobre a niektoré dialógy sú v celku vtipné. Najsmutnejším faktom ale je, že najvtipnejšie scény komediálneho seriálu sú tie pokazené, čo už je fakt na zamyslenie. Susedia sú zle zahraným (tá Marcinova seriálová dcéra hrá ešte odpornejšie ako vyzerá), ešte horšie režírovaným seriálom, na ktorom sa bavia asi len osoby ženského pohlavia nad 50 rokov. Aj preto mi je nepochopiteľná tá rekordná sledovanosť okolo 30% (a vyše 60%-ný podiel na trhu). ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Neznat hudební uskupení Krimeš (kam se hrabe Těžkej Pokondr), musel bych hodnotit určitě o jednu hvězdičku hůře. Takhle je to alespoň na bídný průměr, protože dvojice komiků z téhle skupiny je prostě skvělá. Co se týče scénáře, zpracování a dalších postav, je to hrůza, ale na vypnutí hlavy se to čas od času hodí dobře. 50% ()

Reklama

fredisek odpad!

všetky recenzie používateľa

Sitcom vás musí oslovit po jednom díle. Nemá smysl čekat na to, co se stane, jelikož tenhle žánr je přece vystavěn na situaci. Když se salvy smíchu spouštěly i po obyčejném "ahoj" (ostatně ony ty salvy smíchu neustávaly skoro vůbec), tak jsem si řekl, že BUĎ JSOU SLOVÁCI EXTRÉMNÍ OPTIMISTÉ, NEBO PRODUCENTI TOHOHLE SERIÁLU EXTRÉMNÍ TRAGÉDI. Hádal bych spíš to druhé. Další důkaz (po českém Comebacku, nebo Heleně), že sitcom zvládají leda tak Angličané a Američané, a asi nemá cenu jim permanentně lézt do zelí. I když bych rád jednou pustil televizi a v ní viděl komediální seriál, který by mě bavil stejně jako Přátelé nebo The Big Bang Theory a přitom jeho originálním zvukem byla čeština (případně slovenština). Sitcom je jeden z nejnáročnějších žánrů vůbec. Musíte permanentně bavit, nemáte možnost si na pět deset minut odpočinout jako v celovečerní komedii. Tady každá sekunda hraje roli a každá druhá sekunda musí být vtipná. Jenom apeluji na všechny případné tvůrce českých sitcomů: Se švejkovským "humorem" na české publikum nechoďte. Budu velice vděčný za sofistikovaný sitcom, opravdu moc. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Tunajšie celkové hodnotenie tohto seriálu vôbec nie je zlé, ajkeď by si zaslúžil ešte trochu viac. Na Slovensku sa ešte nič také nenatočilo, a i keď to pripadá niektorým bezduché, je to len kôli tomu, že nie sú pravý Slováci. Pretože tento sitcom bol natočený pre tento národ, na obraz každodenného života Slováka okorenený originálnymi vtipmy a jedinečnými prvkami. Premňa kvalitná zábava, ktorú od Slovenských výtvorov už určite znova nedostanem... ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Z takových sousedů, se kterými se setkáme ve slovenském sitcomu, musí nutně hrábnout anebo se jim jenom smát. Od každého trochu. František a Lászlo jsou vskutku vykutálená dvojka správných pošuků a jejich manželky jim zdatně sekundují. Horší je sledovat více epizod po sobě, protože to se pak nakupí hodně jednoduchého humoru, až se to přestane líbit a odradí to od sledování dalších dílů. Věru, sitcom není tak snadné natočit, jak by se mohlo na první pohled zdát, a žádné zázraky nelze očekávat ani v tomto případě. Klady: perfektní herecké výkony a obsazení, snaha o originální gagy. Zápory: jednotvárné studiové prostředí nedává moc prostoru k extra nápadům, příliš tlačení na trapnost, Andy Krausovi jako zástupci maďarské menšiny není velmi často rozumět, hostující herci jdou do trapna, obyčejná Haberova titulní písnička, slabě zrežírované, zfušovaný scénář. Mé hodnocení: 40% ()

Galéria (605)

Zaujímavosti (132)

  • Série se natáčela v Ateliérech NAD v bratislavském Ružinově. (Duoscop)
  • V epizodě jsou zmíněni Paris Hilton a literární postava Sherlock Holmes. (Zix.)

Reklama

Reklama