Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Animovaný

Recenzie (1 715)

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Audio-vizuálne dielo, u ktorého som prestal dýchať. Nikdy som "nepočul" film, ktorý by pracoval so zvukom tak vedomo a tak detailne. V určitých pasážach bol zvuk frekvenčne tak komplexný, že sa "hýbal" vzduch v IMAXu. Normálne ma prebasovaná hudba dokáže veľmi rýchlo fyzicky i mentálne vyčerpať, ale tu mal každý tón, každá rezonancia svôj opodstatnený dôvod. S bezchybným prepojením tohto zvuku s obrazovou stránkou, kde bol každý záber ako samostatná maľba, bol zážitok natoľko intenzívny, že pod čerstvým vplyvom katarzie sa odvážim vysloviť, že to bol audio-vizuálne najpôsobivejší film, aký som kedy videl. To, že príbeh od Franka Herberta je strhujúci, a herecké výkony neuveriteľne presné, sa dalo tušiť. Ale že to do seba takto neuveriteľne všetko zapadne, to sa nemohlo ani dúfať. Nebudem tvrdiť, že je to film desaťročia, lebo som sfetovaný endorfínmi z katarzie, - ale pre mňa JE. --- | 28.2.2024 - IMAX Praha, 13.3.2024 - IMAX Praha, 21.3.2024 - IMAX Praha, 11.4.2024 - IMAX Praha |

plagát

F1: Touha po vítězství - Forza Ferrari (2024) (epizóda) 

Či je človek fanušíkom Ferrari, či nie, to Pole Position v Monze bol jednoznačne moment, ktorý rozpumpoval emócie určite každého diváka F1. Krásna epizóda, po ktorej si človek pomyslí, že jediné rozhrešenie pre Ferrari za to, že pošlú preč Sainza za Hamiltna môže byť len majstrovský titul pre Forzu v roku 2025. Ps: Nenastríhať do finále Singapúru 2023 Sainzov strategický ťah držat Norrisa vrámci DRS je bolestným nedostatkom inak skvelej epizódy.

plagát

F1: Touha po vítězství - Pod tlakem (2024) (epizóda) 

Epizóda o najväčšej transformácii výkonu monopostu behom sezóny, možno v celej histórii F1. Lando si pre to výťaztvo jednoho dňa dojde, o tom niet pochýb.

plagát

F1: Touha po vítězství - Peníze hýbou světem (2024) (epizóda) 

Schopnosť vyzvyhnúť výnimočné príbehy zo sezóny, ktoré preslávili prvé sezóny tohto seriálu, je späť. Kvalita dramaturgie a strihu je opäť strhujúca, s jednoznačne najlepšie nahraným a postprodukovaným zvukom motorov vôbec. Keď Formulu milujete, budete opäť dojatý.

plagát

Monarch: Odkaz monster (2023) (seriál) 

Odvaha, ktorú mali tvorcovia vzľadom k tomu, ako veľká je Godzilla na plagáte v pomeru minút strávených na obrazovke, je neuveriteľne drzá. Najviac ma trápi, že som dostal niečo úplne iné, než načo som bol navnadený, a v kombinácií s divne rozloženým rozprávaním príbehu, kde sa motivácie hlavných postáv dozvieme až v neskorých epizódach, robí z Monarch: LoM ďalší nenaplnený sľub pre fanúšikov Godzilly.

plagát

Tvorca (2023) 

Trailer mě navnadil až moc, vizuálně mě The Creator hodně zajímal. O to větší bylo zklamání ze samotného filmu. Dialogy a vývoj příběhu je tak neuvěřitelně schematický, že bych věřil, že je napsala A.I. Což je obrovská škoda, protože kamera, scenérie a vizuální nápady byly opravdu povedené. Velkolepých scén bylo ale pomálu, a v kombinaci s téměř neexistujícím propojením s postavami a příběhové jednoduchosti si člověk klade otázku, proč se sakra tak nadějné projekty nemůžou dotáhnout do efektivnější závěrečné formy. Ps: Gareth Edwards je mimochodem ten neuvěřitelný self-made man, který z pěti korun vytvořil skvělé sci-fi "Monsters". Pokud by se byl zabýval jenom vizuální stránkou filmu, a dal napsat scénář zkušenějším bardům, mohl The Creator být skvělým sci-fi, jak je mám rád.

plagát

Equalizer 3: Posledná kapitola (2023) 

Prečo sa na to pozerám, keď už aj jedničku som hodnotil podobne? Pretože Antoine Fuqua i Denzel Washington reprezentujú to najlepšie z podobných žánroviek. Equalizer patrí k tým slabším sériám, ale na pochmúrny večer raz za život i ekvalizácia na tretiu úpne postačí.

plagát

Vrahovia mesiaca kvetov (2023) 

Je otázne, či by sa malo na podbne závažných témach experimentovať takto agresívnym spôsobom. Vzľadom k tomu, že sa zvolila forma dramaturgie, keď sa film vyhýba akýmkoľvek tradičným postupom budovania atmosféry a emócií, išiel tento kus z dielne legiend úplne mimo mňa. Veľké sklamaie a negatívne prekvapenie roku.

plagát

Flash (2023) 

Ponaučenie je, že Aquaman je paradoxne alkoholik.

plagát

Creed III (2023) 

The fight's on, bro. Ain't on me!