Reklama

Reklama

Hrozba z temnoty

(seriál)
  • Česko Lovci duchů (viac)
Trailer 5
Horor / Dráma / Mysteriózny / Thriller / Fantasy / Komédia
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvorcovia:

Eric Kripke

Réžia:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (viac)

Predloha:

John Shiban (kniha)

Hrajú:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (viac)
(ďalšie profesie)

Série(15) / Epizódy(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videá (144)

Trailer 5

Recenzie (547)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Dvaja seriálovo pekní mladíci za sprievodu popkultúrnych hlášok ("S týmto démonom to asi nebude o zvracaní hrachovej kaše") a metalových evergreenov riešia nadprirodzené prípady, ktoré sú vlastne chudobnými televíznymi verziami známych hororov. Otrepané, nijako výnimočne napínavé, hoci solídne natočené. Priemer. ()

Beckett51 

všetky recenzie používateľa

První řada: Prvních řekněme osm dílů bylo docela nudných a roztahaných. Ovšem pak přišla epizoda Rooseveltova léčebna a všechno vypadalo, jak vypadat má. Hlavní dvojice sympatická a Jeffrey Dean (Comedian) Morgan se sice objeví až ke konci řady, ale je vynikající jako vždy. Co bych ještě vyzdvihnul je hudba a efekty. Není nic lepšího, když vás honí duch a do toho vám hraje Black Sabbath, Mettalica nebo AC/DC. Oblíbené Epizody: Wendigo, Rooseveltova léčebna, Strašák, Víra, Striga, Ďáblova past. 90% ............ Druhá řada: O něco lepší než předešlá řada. Na rozdíl od první řady, která byla spíše akční a strašidelná, tato útočí hlavně na divákovi emoce (já sám jsem se jednou téměř rozbrečel). Herci hrajou čím dál líp a hudba je taky čím dál lepší. Ale najdou se i díly, u kterých jsem pomalu umíral smíchy (asi jeden nebo dva). Oblíbené Epizody: Klauna má každý rád, Návrat do dětství, Anděl pomsty( s vynikající písní od Boba Dylana Knockin' on Heaven's Door ), Drby, Bouračka, Srdce(onen slzný díl), Vězeňské blues. 95% ............ Třetí řada: Opět vynikající. První dva tři díly vynikající, pak asi dva nic moc ale další opět vynikající. Velice mne potešil díl Velmi nadpřirozené Vánoce , který skloubil atmosféru Vánoc s hororem. Vtipný díl zde taky nechybí, a tím je Smolný den v Black Rock u kterého nejde se nesmát. Oblíbené Epizody: Sedm smrtelných hříchů, Nejsou děti jako děti, Smolný den v Black Rock, Loď duchů, Velmi nadpřirozené Vánoce, Právo na spravedlivou válku, Nesmrtelný doktor. 96% .......Čtvrtá řada: Tato řada dovedla seriál k naprosté dokonalosti co se atmosféry, hereckých výkonů, hudby de facto všeho co je jen možné týče. Není zde jediný díl, ba i jediná scéna u které bych se nudil. Samozřejmně jsem se mnohokrát i zasmál, jako ostatně vždycky. Oblíbené Epizody: Všechny. 100% ()

Reklama

ladko 

všetky recenzie používateľa

"Let's kill some evil sons of bitches and raise a little hell!" Seriál je pre niekoho možno mierne jednotvárny, pre mňa však nie. Jednotlivé série spája silná ústredná línia, vďaka ktorej to fakt nie je len o tých "príšerách", ktoré treba zabiť v jednotlivých častiach. A naviac "chémia" medzi bratmi funguje, naozaj pôsobia ako bratia a ich podpichovanie je často veľmi vtipné(najmä v tretej sérii bolo pár dielov, ktoré boli v tomto ohľade lepšie ako hociktoré sitcomy). A netreba zabudnúť na Chevy Impala r.v.1967 a kvalitné rockové vypaľovačky a máme tu perfektný seriál, ktorý možno odporučiť každému(aj keď nemá rád nadprirodzeno). ()

mad_ness 

všetky recenzie používateľa

Seriálu nemožno uprieť veľa vecí a prvou z nich, za ktorú tvorcov skutočne uznávam, je zobrazenie Ameriky bez toho, aby sa z toho jednému chcelo plakať (z rozpačitosti). Nie sú tu potrebné žiadne veľkomestá, zábery na majestátne budovy, vlajúce vlajky, či patriotské reči. Namiesto toho na nás autentickosť dýcha v podobe prírody, života v menších mestách, nanajvýš predmestiach, toho takzvaného klasického rocku a ako tu už niekto tuším spomínal, v individualite a rodinných hodnotách. Rodina nekončí krvou, ale ňou ani nezačína, rodina je tu aj na to, aby si sa kvôli nej cítil mizerne, ale je tu aj keď ju potrebuješ. Paradoxom je, že práve toto sú tradície, ktoré ale inde vidno čoraz menej. Bravo pre scenáristov, vďaka ktorým sa vedľajšie postavy niekedy obľubujú jednoduchšie, než hlavné (možno zámerne). Na druhej strane verím, že nie je jednoduché držať chod celej šou spolu s fungujúcimi bratmi. Naozaj originálny námet, už len v tom, že tu ide o súrodenecký a nie partnersko-romantický vzťah. Bratia si za celý čas prešli cez mnoho sračiek a to, že si vždy našli cestu von, dáva divákom nádej obdobnú zvuku TARDIS. Myslím, že práve toto je zároveň hlavný pohon celého seriálu. Po všetkých sériách sa jednoducho stále žiada pokračovanie, už tomu rozumiem. Žánrovo je tu z čoho vyberať, najradšej mám, keď dôjde na humor. Chalani majú výborne zvládnutú neverbálnu komunikáciu, plus to, na čo sa myslím si ešte žiaden seriál nepodujal, a síce trúfalé prelomenie štvrtej bariéry v 6x15- The French Mistake (jedna z mojich naj epizód). Toto by si mohol zjesť aj taký Deadpool, nekecám. Winchesterovci ale majú takú vlastnosť, keď spočiatku vidia veci príliš jednoducho, ale nakoniec si vyberú tú najkomplikovanejšiu cestu, čo už veľakrát naštrbilo ich vzťah, ktorý je stavaný na piedestál a vďaka tomuto aj neustále rozoberaný. Páči sa mi, ako sa tu pracuje s ľudskosťou, dobrom a zlom, ako nič nie je čiernobiele, ani také, ako by sa mohlo zdať → postavy anjelov aj démonov. Za tie roky si seriál úspešne vybudoval charakteristické znaky, neodmysliteľnú Chevy Impalu '67, kožené bundy, flanel, falošné prezývky (moje naj sú po komiksových hrdinoch) a pesničku, ktorá dokonca nie je ani úvodnou zvučkou, mimochodom krásna symbolika (Kansas). To všetko sa ľuďom evidentne ľúbi, niektorým možno iba trvá dlhšie, kým to čaro nájdu (preto už nehodnotím po pár epizódach). Takže poklona pre oboch hlavných hercov, lebo okrem toho, že sú krásni, sú aj šikovní, ani sami možno netušili, koľko rôznych verzií JA, sa dá stvárniť a samostatne pre Collinsa, ktorého si držím blízko srdiečka. Počas desiatich sérií si človek nájde zopár obľúbených postáv, tu sú moje: Bobby a hneď za ním anjelsky krásny Castiel, Jody Mills, Charlie, Balthazar, Gabriel, Kevin, Rowena a po dlhej dobe aj Crowley. No a keď si mám vybrať z dua, tak Dean. Zvážim, či niekoho vykopnem z topky a ak by aj nie, miesto v profile má u mňa táto šou isté. Plný počet bez váhania aj za to, čo je len moje. ()

Idaho 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Viděl jsem jen první řadu a dál asi nepůjdu. Banda kluků bojuje s démony pomocí babských rad a metod. Ačkoli by se měli Lemengetonem ohánět v každém dílu, seznámí s ním skoro až na konci. Jsem zvědav, kdy najdou Abramelina. Zábava dobrá, přesah minimální. Edit: dal jsem i druhou řadu. Chudák Azazel. :( ()

Galéria (3 819)

Zaujímavosti (2 237)

  • Herečka Katie Cassidy po 3. sérii odešla kvůli problémům s rozpočtem, proto její postavu Ruby převzala Genevieve Cortese. (GreatestFan)
  • V 15. epizodě 4. série "Smrt má dovolenou" mají duchové (respektive astrální projekce) Sama (Jared Padalecki) a Deana (Jensen Ackles) viditelný dech. Duše by ale neměly vydechovat žádný plyn. (GreatestFan)

Súvisiace novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (viac)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (viac)

Reklama

Reklama