Reklama

Reklama

Pán času - Série 8

(séria)
Veľká Británia, 2014, 10 h 52 min (Minutáž: 43–76 min)

Hudba:

Murray Gold

Hrajú:

Peter Capaldi, Jenna Coleman, Neve McIntosh, Catrin Stewart, Peter Ferdinando, Tony Way, Mark Kempner, Graham Duff, Michelle Gomez, Matt Smith, Matthew Rohman (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(13)

Zaujímavosti (10)

Pán času (2005) (seriál)

  • Doktorova TARDIS bola navrhnutá ako vedeckovýskumná a prieskumná časoloď, preto nie je vybavená žiadnymi ofenzívnymi zbraňami. Má však určité obranné systémy, ktoré ju dokážu pasívne chrániť v nebezpečných situáciách. Patrí sem napr. Hostile Action Displacement System, ktorý dokáže teleportovať TARDIS do bezpečia (alebo ju dočasne rozložiť a potom znovu zhmotniť), ak by sa dostala do bezprostredného ohrozenia a bola práve bez posádky. Prvýkrát sa táto schopnosť objavila v epizóde The Krotons v pôvodnom seriáli Doctor Who (od r. 1963) a potom znovu v epizóde Studená válka v tomto seriáli. Ďalším opatrením (ktoré už musí aktivovať majiteľ lode) je tzv. "Obliehací mód" (Siege mode), prvýkrát predstavený v epizóde Flatline. Pretvára vonkajšiu podobu TARDIS na obrnenú kocku s ornamentálnym gravírovaním. Pancier slúži ako posledná zúfalá obrana pred nepriateľmi, ktorí by sa usilovali diaľkovo poškodiť zariadenia v lodi alebo z nej vyťažiť všetku energiu. Podobne ako jeho TARDIS, aj Doktor len zriedkakedy používa riadne zbrane, hoci už párkrát využil sonický skrutkovač na sebaobranu alebo obranu iných (väčšinou vysielaním silových polí na utvorenie štítu proti nepriateľom). (Petike)

Pán času (2005) (seriál)

  • V priebehu 7. série sa objavuje viacero zmienok, že Doktorova (Matt Smith) spoločníčka Clara Oswaldová (Jenna Coleman) pochádza z Lancashire a má rodinné konexie s prímorským letoviskom Blackpool. Ide o narážky na pôvod jej hereckej predstaviteľky. V epizóde Robot of Sherwood je Clarin pôvod definitívne upresnený, keď spomenie, že je "dievča z Blackpoolu" - rovnako ako herečka. (Petike)

Pán času (2005) (seriál)

  • V roku 2014 sa produkčný tím Doctora Who stal súčasťou ďalšieho škandálu, ktorý sa týkal úniku informácií. Pri 8. sérií sa dostali von oficiálne scenáre prvých piatich epizód. Pár týždňov pred premiérou na internet dokonca unikli aj prvé epizódy, ktoré boli ale s nedokončenými efektami. Druhú polovicu série si preto televízia výhradne chránila a von sa nedostalo v podstate nič. Tak to bolo aj s natáčaním vianočného špeciálu Last Christmas (2014), kedy samotné natáčanie prebehlo úplne v tichosti, bez jedinej uniknutej fotky či videa. (The M)

Pán času - Last Christmas (2014) (epizóda) (S08E13)

  • V roli jedného z elfov sa objavil Dan Starkey, ktorý zvyčajne stvárňuje rolu Sontarana Straxa. Toto je dokonca tretí vianočný špeciál za sebou, v ktorom sa objavil, pričom vždy v inej úlohe. (The M)

Pán času - Deep Breath (2014) (epizóda) (S08E01)

  • Clara (Jenna Coleman) prohlásí, že jsou v Glasgow. Ve skutečnosti se ale mílí, protože jsou v Cardifu v Queen Street, kde natáčení závěrečné pasáže dílu probíhalo. (P. J. D.)

Reklama

Reklama