Reklama

Reklama

Československý filmový týždenník

(seriál)
  • Československo Československý filmový týdeník

Obsahy(1)

Aktuální záznamy událostí pro Československý filmový týdeník před padesáti lety jsou dnes již historickým dokumentem. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (127)

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Smysluplné, poučné! Ano, takové to sice nebylo, ale strana a její lokajové chtěli, aby to tak vypadalo... Dokumentárně velmi cenné k pochopení, v čem jsme to před padeáti lety žili. Brzy nás už čeká XX.sjezd KSSS. Zvláště se pak těším na konec šedesátých let! No a devětaosumdesátého se už asi nedožijem... . . . Věčná škoda, že s pádem komunismu odešel i Československý filmový týdeník. Možná by se za padesát let naši potomci divili, jak i dnes média dokážou manipulovat stádem (říká se tomu veřejné mínění ;-)... ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Plne sa vyhlasujem za oprávneného hodnotiť tento boľševický paškvil, lebo v časoch červeného proletariátu dávali tieto skvosty pred každým filmovým predstavením v kine a ja ako správny kinofil ( aby som náhodou nezmeškal úvodné titulky ), som zasadol do kresiel medzi prvými a odtrpel si úžasné x - minútovky o dianí v našej rozvinutej spoločnosti. Boh nás ochraňuj aj môjho syna ! :) ()

Reklama

Zevon 

všetky recenzie používateľa

Nebudu z nostalgie dávat vysoké hodnocení, je to strašlivě propagandisticky zaměřená záležitost, nevidím v tom žádné umění, jenom chladnou, komunistickou, vychcanou oblbovačku. Ze zápalu entuziasmu reportéra se mi obrací kniha a proklamované výsledky, no kdo měl rád uniformitu, sraní v kolektivu na povel a štěnice v telefonech, ať si to klidně užije. V kině jsem to nesnášel, záměrně jsem chodil do sálu až po odvysílání povinné osvěty a reklamy na jar s panem Vajíčkem. Dnes to připadá maximálně jako srovnávací pořad, něco jako Hledání ztraceného času, který byl, na rozdíl od výborného jmenovaného pořadu, opravdu ztracený. Přesto na to koukám a nechápu, co mě tady vlastně drželo, asi vědomí, že jsem si každou dobrou knihu, LPíčko i džíny musel opatřit jinde, než v komunistických vyrabovaných samoškách a cítil jsem přitom jakousi revoltu, co já vím. Navíc mladí naprosto nechápou, proč ti lidé nešli do jiného obchodu, když v tomto je fronta a v regálech hovno. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nevidím moc veľký zmysel v pripomínaní si dávno minulých temných časov, kedy neobmedzenú moc nad médiami mala všemocná Komunistická Strana Československa (KSČ). Mne osobne sledovanie takýchto záberov nerobí dobre. Možno to slúži ako memento pre mladšie generácie. Pripomienka toho, že politická totalita v monopolnej, štátnej televízii nie len účelovo skresľovala informácie, ale dá sa bez zveličovania povedať, že kruto a cielene klama a zavádzala občanov. Propaganda a klam. Zle sa mi na to pozerá. Je mi z toho ťažko. ** ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Nemám s tímto pořadem absolutně žádný problém – podívat se zpátky do minulosti za pomoci těchto krátkých vzpomínkových videí, člověk se tam dozví nebo uvidí ledasco zajímavého – nejen z politického hlediska, propagandy. Já v té době nežil, narodil jsem se pár let před Sametovou (Husákovic děcko), takže nějak extra nepociťuji žádnou zášť… ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama