Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 4
USA, 2007, 139 min

V treťom pokračovaní dobrodružstva slávneho komiksového hrdinu sa „pavúčí muž“, pod ktorého maskou sa ukrýva plachý študent Peter Parker, zamilovaný do svojej spolužiačky Mary Jane (Kirsten Dunstová), púšťa do boja nielen s nebezpečnými zločincami, ale aj so svojim temným a agresívnym „druhým ja“. Jeho láska síce získala angažmán na Broadwayi v muzikálu Spomienky na Manhattan, ale kritika jej výkon zhodila. Peter však nemá čas utešovať ju. Musí do akcie a vďaka rôznym nedorozumeniam sa mu jeho dievča začne vzďaľovať. Niekdajší priateľ Harry, ktorý Petra neprávom viní zo smrti svojho otca, ho napadne, ale skončí v nemocnici s ťažkým zranením. Peter sa tiež dozvedá pravdu o vrahovi svojho strýka a začína ho stále viac ovládať temná sila, meniaca jeho červenomodrý kostým na čierny. Dokáže sa jej ubrániť a získať späť tú, ktorú tak veľmi miluje? (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (1 076)

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Trojka brutálně selhala tam, kde se prvním dílům dařilo - v melodramatu. Zatímco dřív mě zajímalo, jak si to Peter s Mary a Harrym vyřeší (zvlášť závěr dvojky byl v tomto ohledu velmi působivý), tady mi to bylo vcelku jedno. Závěrečné "myšlenky" byly už opravdu k smíchu. Na druhou stranu Spider-Man 3 obsahuje spoustu solidně až výborně zvládnutých scén (zejména těch humorných - viz celá skvělá pasáž v restauraci s Brucem Campbellem nebo Peter Parker jako "Hitlerek"), které ale bohužel nedrží pohromadě. Zvláštní, roztahaný a rozbitý film, který mě však přesto slušně pobavil. Další díly snad ale hned tak nebudou. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Trojnásobná porce moralizujících keců, nevkusně otřepaného sentimentu a faktu, že všichni hodní budou žít spokojený život, načež všichni zlí shoří v pekle. Raimi musel mít při natáčení horečku pokud si myslel, že tahle průhledná, nudná a ohraná blbina uspokojí diváky, kteří po originální jedničce a akční dvojce čekali zlatý vrchol. Místo vrcholu je zde však tragický pád. Ze Spidermana je idiot ukazující pistolky na kolemjdoucí, nosící stále stejně otřesný účes, Mary Jane rozhazuje ve svých dvaceti něco letech moudra jako šaman prastarého afrického kmene a Harry Osborne vidí v zrcadle živého tatíka. Snad nějaké ty vedlejší role byly slušné, ale zbytek je otravná, unylá, trikově naprosto odpudivá (neuvěřitelně okatá přítomnost počítačů) jízda, kde začátek snímku vyšumí z hlavy ještě dříve, než uzřeme konec. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Pomsta je ako jed. Otrávi ti telo a skôr, než sa spamätáš, stane sa z teba netvor.“ Po suchej jednotke a skvelej dvojke prichádza pekne blbá trojka, ktorá si na pavučinu nabrala priveľa problémov, postáv, konfliktov, efektov, rozhodnutí a motivácií, vinou čoho sa ľahostajne utopila v guláši monumentálne nudných efektov a nevydareného miš-maš scenára. Ten je "pozoruhodný" v tom, že aj potenciálne kvalitných hercov (Church, Franco, Grace, Dunst) núti prenášať mimoriadne stupídne dialógy a hlášky a tváriť sa pri nich ako pri perlách storočia. Naivné zhody náhod radšej ani nebudem riešiť (chlap, ktorý evidentne nikdy nebol v kostole, sa doň vydá náhodou PRÁVE vtedy, keď sa na streche kostola pohybuje Venom). Detto spreneverenia sa predlohe (Gwen Stacey v komikse bola v skutočnosti prvá Petrova láska), čo by mi ale až tak nevadilo, aspoň je to svieže a nepredvídateľné. Vadí mi všetko ostatné. Ešte v jednotke a (najmä) dvojke som to ako-tak bral, ale do tretice si treba priznať farbu: Tobey Maguire je najnesympatickejší Peter Parker, akého mohli nájsť. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Jakoby se Sam Raimi naštval na dva starší brášky a rozhodl se pomstít na své vlastní rodině. Moralizující řeči, okatá kalkulace aneb musím vyhovět všem, přehršel sentimentu, ale mezi tím vším se naštěstí i tak našlo místo na pořádnou akci. Ta Raimimu jde, díky bohu za to.. ale kvůli ní na třetího Spidermana asi řada diváků nešla!! Dramaturgicky nesourodá podívaná.. 3* a nejslabší díl série!! ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Podla mna bolo najväcsou chybou ocakavat od tohto filmu najväcsi megahit roka. Bol som skor naladeny pesimistickou naladou uz spominanych hodnoteni a nakoniec to vobec nebolo take zle. Bolo tam par nudnych scen a scenar bol nabity vsetkym moznym, Parker je v niektorych scenach naozaj smiesny. Spideymu sa tu hromadia nepriatelia, ako huby po dazdi, ale s konecnym vysledkom som vlastne spokojny, aj ked nie na 100%. V kazdom pripade Spiderman 3 nie az taky zly a nie je az takym velkym sklamanim, ako tu pise väcsina uzivatelov. ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (83)

  • Snímek se umístil na 50. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Během rvačky v Harryho domě Peter (Tobey Maguire) posměšně říká Harrymu (James Franco): „Oho, podívejme se na chlapečka. Budeš brečet?“ Ovšem v anglickém originále Harryho místo chlapečka označí za malého Goblina juniora. Odkazuje tím na jeho otce Normana (Willem Dafoe) alias Green Goblina, hlavního antagonistu filmu Spider-Man (2002). (Nick321)

Súvisiace novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (viac)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (viac)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (viac)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (viac)

Reklama

Reklama