Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželku šerifa Matta Morgana - Indiánku Catherie - na ceste do mestečka znásilnia a zabijú dvaja neznámi muži. Na mieste činu však zanechajú sedlo so značkou C.B. Také sedlá používajú na ranči Craiga Beldena, starého Morganovho priateľa. Obaja muži sa už dlhé roky nevideli a Belden sa odvtedy stal najmocnejším a najbohatším mužom v Gun Hille. Morganovu túžbu po spravodlivosti a pomste však nemôže nič zastaviť. (STV)

(viac)

Recenzie (124)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Bola to iba indiánka..." K. Douglas ide za pomstou svojej indiánskej manželky nekompromisne a to i napriek tomu, že sa mu do cesty postaví jeho najlepší priateľ. Urobil to totiž jeho syn. Hlavne dilema Quinna je veľmi silná- je to hajzel, ale je to môj syn...Úvod a záver je výborný, v prostrednej časti tempo občas povolí. Všetky scény, v ktorých sa Quinn stretáva s Douglasom sú na úrovni a obidvaja urobili zo sto krát prevarenej, ale i večne príťažlivej témy pomsty pozerateľný western, ktorému stojí za to venovať čas. 80%. ()

Kosmik 1 

všetky recenzie používateľa

Nikdy jsem nemyslel, že tento termín nebo spíše dvojsloví použiju, ale tohle je vážně psychologický western. :-) No jinak od momentu, co se šerif ukryl do hotelu, jsem byl celou dobu napjatý, jak to vlastně celé skončí a jak se z toho vyvleče bez újmy. Zápletka slušná a hlavní téma je pomsta šerifa za svou zavražděnou indiánskou manželku. Nutno dodat, že původně to měla být mírumilovná pomsta - tedy spravedlnost. 75% ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Western s výborným obsadenim, výborným priamočiarym dejom a vyvrcholením hodným žánru. Všetko ohraničuje príchod a odchod vlaku a medzi tým sa musí všetko stihnúť. Stihne sa to, spravodlivosti je učinené zadosť, len či tej indiánskej alebo belošskej. –––– Je tady někdo, kdo se nebojí Craiga Beldna? – Hřbitov je plný takovejch. –––– Lindo, uděláš to pro mně? Prosím. – V životě bych si nepomyslela, že použiješ tohle slovo. ()

MrCreosote 

všetky recenzie používateľa

Žánrový průměr, který se zaujetím dokoukáte do konce, po skončení filmu si ale nevybavíte žádnou filmařsky nebo příběhově nápaditou scénu (v první půlce jsem si všiml prapodivného střihu, který způsoboval ztrátu tempa a celý film jenom zbytečně natahoval) . Poslední vlak z Gun Hillu je minimalistický western o pár postavách, John Sturges nicméně nebyl žádným mistrným psychologem, ale "pouze" šikovným řemeslníkem schopným ukočírovat zábavné dobrodružné filmy se spoustou postav a akce. Tady mě zaujali pouze oba hlavní představitelé, kteří dokázali dát mnoha scénám potřebnou šťávu a jejich dialogové výměny patří k vrcholům snímku. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Posledný vlak z Gun Hillu je klasika, ale mne sa pod kožu veľmi nedostala. Napriek tomu, že kráča v šľapajách NA PRAVÉ POLUDNIE a VLAKU DO YUMY, nemá v sebe toľko napätia ani tak dobre prekreslené postavy. Čo je fakt škoda, lebo samotný námet konfliktu dvoch bývalých kamarátov ponúkal solídne možnosti. STRÁŽCA ZÁKONA je miestami podobný ale omnoho lepší... ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (6)

  • Kvůli scénám z Gun Hillu nechalo studio Paramount postavit 180 metrů kolejí. (PanZahadnyCZ)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. července 1959 v Minneapolis (Minnesota, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama