Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželku šerifa Matta Morgana - Indiánku Catherie - na ceste do mestečka znásilnia a zabijú dvaja neznámi muži. Na mieste činu však zanechajú sedlo so značkou C.B. Také sedlá používajú na ranči Craiga Beldena, starého Morganovho priateľa. Obaja muži sa už dlhé roky nevideli a Belden sa odvtedy stal najmocnejším a najbohatším mužom v Gun Hille. Morganovu túžbu po spravodlivosti a pomste však nemôže nič zastaviť. (STV)

(viac)

Recenzie (124)

klerik 

všetky recenzie používateľa

Posledný vlak z Gun Hillu je klasika, ale mne sa pod kožu veľmi nedostala. Napriek tomu, že kráča v šľapajách NA PRAVÉ POLUDNIE a VLAKU DO YUMY, nemá v sebe toľko napätia ani tak dobre prekreslené postavy. Čo je fakt škoda, lebo samotný námet konfliktu dvoch bývalých kamarátov ponúkal solídne možnosti. STRÁŽCA ZÁKONA je miestami podobný ale omnoho lepší... ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Dva hajzlíci v lese přepadnou, znásilní a zabijí indiánku, k jejich smůle to ale byla manželka odhodlaného šerifa Morgana. Ten je rozhodnutý dovézt vrahy před soud, jenže jeden z nich je nepovedený syn nejmocnějšího farmáře v okolí - a Morganova starého přítele. Zaťatý Kirk Douglas a naprosto fantastický Quinn v roli čestného muže, který nemůže obětovat svého syna, rozehrají jednoduchý, ale slušný příběh, který se v druhé půlce mění na obléhací drama. Výborně vygradované a trošku smutné finále, skvělé herecké výkony a na rok vzniku i celkem napínavé a s pár pěknými přestřelkami. A když Douglas líčí hajzlíkovi co ho čeká u soudu, ve vězení a na konec na šibenici, stojí to fakt za to. Velice silné 4*. ()

Reklama

Damiel 

všetky recenzie používateľa

Klasický western, z něhož je tak trochu cítit schéma V pravé poledne. Oba hlavní představitelé jsou velmi přesvědčiví, z Kirka Douglase dýchá neústupnost a stoprocentní přesvědčení ve správnost svého jednání, Anthonymu Quinnovi se zase velmi dobře podařilo vyjádřit rozpolcenost mezi otcovskou láskou k synovi a starým přátelstvím. ()

movie 

všetky recenzie používateľa

90% Výtečná záložitost od režiséra, od kterého nemám nakoukaný ani povinný základ, ale budu se snažit. Výtečná zápletka, zajimavé charaktery a jejich psychologie (davní přátelé Belden vs. Morgan), hodně dobré herecké výkony (hlavně Douglas a Quinn) a kvalitní režie a kamera (většina záběrů na Douglase v hotelovém pokoji je excelentní). Škoda že tenhle western není víc známý, měl by být jednou z klasik. ()

helrohir 

všetky recenzie používateľa

Ďalší klasický western so všetkými kladmi a zápormi; no, zápormi je možno silné slovo, tak teda so všetkými klišé (dobovými aj žánrovými). Od iných westernov sa odlišuje snáď len tým, že hlavní protagonisti nie sú nezmieriteľní nepriatelia, ale naopak priatelia, ktorých proti sebe postavili okolnosti. Prestreliek veľa nečakajte, je to skôr konverzačný a trošku psychologicky ladený film, avšak základná kostra príbehu je celkom dobrá. Kirk Douglas aj Anthony Quinn sú charizmatickí herci a taktiež podávajú dobré výkony. Celkovo je to však len slušný priemer. 60%. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčelo se od 31. března 1958 do 21. května 1958 v Arizoně a Kalifornii. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. července 1959 v Minneapolis (Minnesota, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama