Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Morskom svete na Floride sa práve pripravuje slávnostné otvorenie nového „Podmorského kráľovstva“, kde pracujú Michael (Dennis Quaid) a Sean (John Putch), synovia amitského policajného šéfa Martina Brodyho. Sieť priehľadných tunelov sa rozprestiera v celej lagúne a ponúka návštevníkom možnosť vidieť exotický podmorský svet na vlastné oči. Okrem toho je pripravená skvelá šou na vodných lyžiach a množstvo ďalších prekvapení. Je tu však ešte jedno prekvapenie, Nepozvaný hosť - malý žralok... Zamestnanci chcú mláďa vychovávať pod svojím dohľadom. Takmer súčasne sa však nájde telo muža, ktoré prezrádza, že cez porušenú morskú bránu, ktorá oddeľuje šíre more od morského parku, prenikol ďalší, oveľa väčší biely žralok. Od tohto okamžiku ide o život všetkých návštevníkov... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (256)

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,ČO PIJETE?" ,,ŠAMPANSKÉ PRACUJÚCICH." ,,HMMM... PIVO." __ Istým spôsobom nespravodlivo stojí za nízkym hodnotením filmu jeho technické spracovanie. Tvorcovia chceli správne zaujať niečím novým a lákavým a keďže to bol tretí diel tak prišli s 3D. Predovšetkým žralokov záverečný ,,nájazd" na riadiace centrum je už trikovo veľmi úsmevný a často obsadzuje popredné priečky v rebríčku najhorších vizuálnych efektov. Nakrútiť však niečo také dnes, už by nik s niečím takým nemal problém a na daný výtvor by sa hľadalo omnoho benevolentnejšie. Iste, film má svoje technické i obsahové nedostatky (slabé zabezpečenie vodného parku, žralok vpláva tesne pred zatvorením brány...) a zrejme by mohol byť v niektorých momentoch objavnejší, pretože viac menej všetko mohli diváci vidieť už niekde predtým. Vyšší rozpočet však na filme poznať je, príbeh je trocha šablónový, no nenudí a vrcholí v správnych momentoch. Z iného hľadiska by som sa skôr zamýšľal, či nie sú Brodyovci so žralokmi v nejakom zvláštnom spojení (Star Wars = sága Skywalkerovcov, Čeľuste = sága rodu Brodyovcov) a koho to bol nápad, aby Louisa Gosetta Jr. v slovenčine daboval Richard Stanke? (7494. hodnotenie, 214. komentár k filmu) ()

Spinosaurus odpad!

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv se název zdá velmi zajímaví,tento film zkrátka neměl být nikdy natočen.Herci trapní. Žralok trapný(a velký),konec naprosto nesmyslný. CHtěl jsem dát jednu hvězdičku za delfíny,ale když jsem si vzpomněl na toho nakresleného žraloka,který prorazí sklo nemohl jsem jinak. A to se to jmenuje 3-D. Strašné. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americký režisér Steven Spielberg natočil v roku 1975 skvelú horrorovú drámu o vraždiacom žralokovi. Vo svojej kategórii nebol tento snímok dodnes prekonaný. "Čeľuste" sa stali kultovou záležitosťou a odštartovali jeho hviezdnu hollywoodsku kariéru. Je to vysoko kvalitné dielo, ktoré by si nemal nechať ujsť žiaden filmový gurmán. Avšak následné pokračovania boli len nepodarky, čo sa viezli na popularite úvodného kinohitu. Druhá časť ešte ako tak ušla, ale už pri treťom diele to bola doslova katastrofa. Škoda sa pri tom vôbec pozastavovať. Je to velice slabé. * ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Na křesle u (pa)rybího zubaře:„Táák, otevřete Čelisti tři... “ Velký Bílý: „Ale já jsem jenom jeden... To mám jako otevřít čelisti třikrát po sobě?“„Neee! Jenom jednou, ale pořádně! Sestři, pište: vlevo dole TROJKA – kaz! Kaz jako kráva...pardon, jako žralok. Vpravo dole se klube čtyřka, ale tam bude určitě příště kaz taky... A spousta zubního kamene. Chtělo by to hodně brousit a pilovat. A nebo příště raději udělat úplně nové zuby. Že by typ Orca?“ ()

farfalla 

všetky recenzie používateľa

Třetí film ze série ´Čelisti´ by nebyl až tak špatný, ale některé scény jsou vysloveně trapné. Příběh se přesouvá z moře do zábávného vodního parku SeaWorld. A vypadá to, že se réžie ujal spřátelený Disneyland. Mike Brody (Dennis Quaid) a Dr. Kathryn Morgan (Bess Armstrong) se musí rozhodnout mezi láskou a prací a přes problém se žralokem najdou to správné řešení. Také mladší bratr Sean (John Putch) si najde přítelkyni. SeaWorld je perfektní místo pro zábavu, které se má oteřít pro veřejnost, přípravy vrcholí. Nacvičují se pyramidy na vodních lyžích. Dobří přežijí a chvástalové a zloději jsou potrestáni samotným žralokem. ['Jaws' (1975), 'Jaws' (1978), 'Jaws: The Revenge' (1987)] ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (6)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 10. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Film se natáčel v Orlandu na Floridě od 15. června 1982 do 22. ledna 1983. (rafix)
  • Třetí Čelisti byly nominovány hned na osm anticen Zlatá malina. (WolfR)

Reklama

Reklama