Reklama

Reklama

Malé mestečko Amity, ktorého hlavné príjmy plynú z letných mesiacov od turistov, sa pomaly spamätáva z finančnej katastrofy, spôsobenej pred štyrmi rokmi vyčíňaním krvilačného žraloka, ktorý začal loviť blízko miestnych pláží a zabil viacero ľudí. Zdá sa, že ľudia sa pomaly začínajú vracať a starosta Larry Vaughn (Murray Hamilton) sa stretáva s podnikateľom Lenom Petersonom (Joseph Mascolo), ktorý chce investovať do realít. Práve v čase ich stretnutia sa dvaja potápači vyberú preskúmať oblasť, kde pred rokmi policajný náčelník Martin Brody (Roy Scheider) zabil obrovského žraloka. Nečakane sa objaví ďalší žralok a oboch potápačov zabije. Onedlho žralok zabije dievča na vodných lyžiach, zničí motorový čln a zabije aj jej matku. Brodymu je jasné, že k Amity dorazil ďalší obrovský žralok a chce nechať zavrieť pláže. Vaughn a Peterson však o tom nechcú ani počuť. Brody chce zavolať na pomoc priateľa Matta Hoopera, ten je však na výprave za polárnym kruhom a vráti sa až o niekoľko mesiacov. Brody sa však nevzdáva. Svojim synom Michaelovi (Mark Gruner) a Seanovi (Marc Gilpin) zakáže účasť na jachtárskych pretekoch, kde má byť aj starostov mladší syn. Všetci sa domnievajú, že Brodyho obavy sú spôsobené traumou spred rokov. Brody však nespúšťa oči z morskej hladiny a keď zbadá tmavý tieň pod hladinou, spôsobí poplach, ktorý vydesí turistov a rozzúri starostu, pretože sa ukáže, že išlo o planý poplach. Brodyho prepustia a keď sa vráti domov, zistí, že jeho synovia napriek zákazu vyrazili aj s priateľmi na more. Vyzbrojí sa, vyrazí za nimi a dúfa, že ich nájde skôr, než bude neskoro... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (270)

Mr.Ripley 

všetky recenzie používateľa

Klasický syndrom všech sequelů počátku osmdesátých let. Příběh jede podle osvědčené šablony, vše je větší, výbušnější, krvavější a samozřejmě epičtější. Kupodivu to nedělá ostudu ikonickému rybímu dobrodružství. Nenadchne ani neurazí. Aspoň, že se tvůrci drželi nastavené béčkovitosti. ____ John Williams znovu boduje! ()

Bat55 

všetky recenzie používateľa

Chýba výraznejšie tempo a poriadna gradácia deja. Takto sa slávne pokračovanie päťhviezdičkovej, atmosféricky dokonalej jednotky stáva trojhviezdičkovou priemernou jazdou. Roy Scheider je opäť super, zasa skvele hral, ale inak to celé vytvára len taký suchý, nezáživný a nevýrazný odvar jednotky. Ani tie scény s ludožrútskym bielym žralokom už nie sú ono. Nehovorím, že film je zlý, Szwarc určite talent má, ale na poriadne nadviazanie úvodného prvého dielu to proste nemá. Oproti trojke je to ešte ale skvelé. /70%/ ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Brody trčí na tý svý věži. Čelisti 2, jsou kvalitním filmem. Absence ruky geniálního režiséra Spielberga, je samozřejmě znát, ale i Jeannot Szwarc svůj úkol zvládl a odvedl dobrou práci (moc se mi líbí např. scéna s vyvoláváním fotografie). Chybí Shaw a Dreyfuss, ale Martin Brody v podání Roye Scheidera, hudební génius John Williams, parta puberťáků, vyrážejících na moře či nezapomenutelný závěr - nám to vynahradí. Naprosto skvělé pokračování legendárních Čelistí, kterým měla minisérie skončit. Bohužel se tak nestalo. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Ale nóóo jistě, zase žralok v tom samém zálivu a zase hlad jak kdyby tejden nejed, samozřejmě je velkej jak hovado a nesmí chybět ani kultovní žralokobijec Roy Scheider, já bych bez něj v 70 letech k moři radši vůbec nejel. Neřikám, že to byl úplný debakl, asi nejlepší bylo, když pan režisér nechal kameru zabírat jen moře, protože jak se začal pokoušet o akci, volal jsem Frank Drebina, vrcholovej kousek přijde ve finálovce s vrtulníkem, to jako byl v kině někdo kdo se nesmál a vzal to vážně ? No koukal jsem, že mě ještě čekají další díly, mám dojem, že trojka je o tom, že do toho zálivu přijede žralok - táta jedno z těch dvou z předchozích dílů a rozjede rodinou mstu, tak to už se fakt nemůžu dočkat až to uvidím. Doufám, že bude stejnej i šerif, dítě v ohrožení, lodičky, ukouslá ryba atd. Tady mě mrzí, že to není vysloveně 30 případů kapitána Brodyho a ve všech  30 případech by do zátoky přijel žralok, to bejt šéf TV tak nevysílám nic jinýho. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Úprimne povedané, jedno z najvydarenejších pokračovaní v histórii filmu. Samozrejme ho nebudem porovnávať s nedostižným originálom, ale je to kus poriadnej filmárčiny, od začiatku až do konca. Môžme si len predstaviť ako by to dopadlo, keby sa na režisérsky post vrátil pôvodne ( logicky ) obsadený režisér Steven Spielberg ( no mal ešte spústu práce z BLÍZKYMI STRETNUTIAMI ). ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (27)

  • Ellen Brody říká manželovi, že Matt Hooper volal a říkal, že byl na Auroře. Jedná se o odkaz na první film, kde Hooper odmítl na Auroře studovat, aby se mohl věnovat žralokům tyranizujícím pobřeží. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama