Reklama

Reklama

Malé mestečko Amity, ktorého hlavné príjmy plynú z letných mesiacov od turistov, sa pomaly spamätáva z finančnej katastrofy, spôsobenej pred štyrmi rokmi vyčíňaním krvilačného žraloka, ktorý začal loviť blízko miestnych pláží a zabil viacero ľudí. Zdá sa, že ľudia sa pomaly začínajú vracať a starosta Larry Vaughn (Murray Hamilton) sa stretáva s podnikateľom Lenom Petersonom (Joseph Mascolo), ktorý chce investovať do realít. Práve v čase ich stretnutia sa dvaja potápači vyberú preskúmať oblasť, kde pred rokmi policajný náčelník Martin Brody (Roy Scheider) zabil obrovského žraloka. Nečakane sa objaví ďalší žralok a oboch potápačov zabije. Onedlho žralok zabije dievča na vodných lyžiach, zničí motorový čln a zabije aj jej matku. Brodymu je jasné, že k Amity dorazil ďalší obrovský žralok a chce nechať zavrieť pláže. Vaughn a Peterson však o tom nechcú ani počuť. Brody chce zavolať na pomoc priateľa Matta Hoopera, ten je však na výprave za polárnym kruhom a vráti sa až o niekoľko mesiacov. Brody sa však nevzdáva. Svojim synom Michaelovi (Mark Gruner) a Seanovi (Marc Gilpin) zakáže účasť na jachtárskych pretekoch, kde má byť aj starostov mladší syn. Všetci sa domnievajú, že Brodyho obavy sú spôsobené traumou spred rokov. Brody však nespúšťa oči z morskej hladiny a keď zbadá tmavý tieň pod hladinou, spôsobí poplach, ktorý vydesí turistov a rozzúri starostu, pretože sa ukáže, že išlo o planý poplach. Brodyho prepustia a keď sa vráti domov, zistí, že jeho synovia napriek zákazu vyrazili aj s priateľmi na more. Vyzbrojí sa, vyrazí za nimi a dúfa, že ich nájde skôr, než bude neskoro... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (270)

tron 

všetky recenzie používateľa

Ak na Čeľustiach 2 niečo prekvapí viac, ako ich existencia (naozaj sa musím pýtať, aká je šanca, že šerifa prímorského letoviska dvakrát v živote napadne gigantický ľudožravý žralok, pričom podotýkam, že ide o dva rozdielne kusy, nie vždy jedného a toho istého?), tak už len fakt, že sa na ne dá pozerať. Francúzsky režisér Jeannot Szwarc (neskôr natočil znesiteľné Vraždy v ulici Morgue s Kilmerom) nie je Spielberg. To ozaj nie. Ale producenti originálu (David Brown a Richard D. Zanuck) sa postarali o to, aby sa stále i napriek tomu jednalo o áčkarskú výrobu, kde je atmosféra uprednostňovaná pred explicitnými scénami. Žralok je desivý a Roy Scheider ako Brody je (stále) sympatický. Žiaľ, kým minule sa mohol spoľahnúť na mimoriadne charizmatických parťákov Shawa a Dreyfussa (ktorý so Spielbergom radšej išiel natáčať Blízke stretnutia tretieho druhu), tentoraz je na to sám. Kvôli tomu pripomína vystresovaného vedúceho letného detského tábora, ktorému v piatok poobede nedorazili sľúbené posily a tak musí všetko zvládnuť sám, byť naraz na viacerých miestach a pôsobiť pri tom dojmom, že je to v pohode. Lenže nie je. Ďalším mínusom je strata momentu prekvapenia (automaticky sa spájajúca s každým sequelom) a fest nudná rovina s tínedžermi. Návrat manželky Lorraine Gary a starostu Murraya Hamiltona je síce pekný, ale ozaj nestačí. Takisto si myslím, že mohli lepšie vyriešiť správanie vedenia mesta, pretože aby nikto Brodymu neveril, že na Amity útočí ľudožravý žralok (pár rokov po tom, čo na Amity reálne zaútočil ľudožravý žralok), to je proste blbosť. ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Pokračování slavného filmu S.Spielberga je o poznání slabší, ale myslím si, že je to pořád dobrá jízda se žraloky. Napětí je solidní a děj taky. Je to pokračování, takže je na to nahlíženo s myšlenkou báječné jedničky, to samozřejmě filmu škodí. Čelisti 2 určitě stojí za to a kdo si zamiloval žraloka jako zabijáka, tak to rozhodně musí vidět. 60% ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní, ale druhý díl mně byl bližší než jednička. Roy Scheider se vrátil v plné síle, ale vše se točí kolem partě teenagerů na otevřeném moři na kterých si smlsne "velkej bílej". Nějaké to napětí ve filmu je, ale na horor mně to přišlo moc málo krvavé a když to mám shrnout, tak je to taková sušárna z které se dalo vytřískat ještě o stupínek víc a překvapilo mě, že tvůrci se nesnažili tupě napodobovat Spielberga, ale šli hororovou cestou, která má blíže k dnešním sevřeným teenage survivalům. Věřím, že to nebude dlouho trvat a žralok na nás vypluje ve 3D verzi. Nebyl bych proti. 60% ()

sheen 

všetky recenzie používateľa

Alespoň, že z původního ancáblu zůstal Scheider a John Williams. Tito dva pánové drží potápějícíse loď nad vodou. Nemělo to tak nervy drásající atmosféru jako první díl ale i tak se jedná o pěkný žraločí film. Určitě jeden z těch lepších. Jen škoda, že tam žralok nedostal více prostoru jako v prvním díle..třeba na pláži mezi lidma, nebo když ho lovili. Celkově je tam ale těch pravých drsných scén poměrně dost, tak jsem byl spokojen. ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Chudák šerif (mimochodem Scheider táhne hodnocení hodně nahoru) ví, že na pobřeží vládne žralok, avšak nikdo mu opět nevěří. Nečekal jsem nic víc, než aspoň solidní hororovou zábavu. Něčeho málo jsem se i dočkal, ovšem na skvělý první díl to nemá ani zdaleka. Stále je zde výborný soundtrack Johna Williamse, ale už nepůsobí tak tajemně a nebezpečně jako předtím. I když útoky žraloka sice vidíme, ničeho detailního se nedočkáme, což je podle mě škoda. Napětí samozřejmě funguje, natahované finále ale zamrzí. Zkrácení by možná neuškodilo, stále to však bylo docela pěkné pokoukání. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (27)

  • Mnoho scén se natáčelo během podzimních a zimních rán, takže herci museli během natáčení cucat kostky ledu, aby nešel vidět jejich dech. (PußyMagnet)
  • Scény s vrtulníkem se točili celkem 4 dny. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama