Reklama

Reklama

Čakaj, kým sa zotmie

  • Česko Čekej do tmy (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ztlumte světla, zkontrolujte řetěz na dveřích a připravte se na mrazivý thriller. Na scénu vstupují dvě postavy. Susy, která nedávno přišla o zrak a stále se učí jak s tímto handicapem žít, a psychopatický vrah Roat. Roat chce získat heroinem nacpanou panenku, o které si myslí, že ji Susy má. Jediné oč jde Susy, je přežít. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (393)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Stephen King napísal v roku 1981 knihu "Danse Macabre" v ktorej sa zaoberá literárnou a filmovou horrorovou tvorbou v rokoch 1950 až 1980. V jej prílohe odporúča zhruba stovku filmových titulov, ktoré by si nemal nechať újsť žiadny horrorový fajnšmeker. Jedným z nich je aj snímok "Čakaj, kým sa zotmie", ktorý v roku 1967 natočil režisér Terence Young. Je to vskutku brilatný, komorný, atmosferický, psychologický thriller. Ďakujem majstrovi Kingovi, že ma naň upozornil. **** ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Mrazivé drama podle divadelní hry láká hereckým mistrovství bruselské rodačky Audrey Hepburn, tentokrát v netradiční roli slepé ženy odkázané na vlastní zbraně, jelikož se nečekaně ocitá v hledáčku jistých obchodníků – a to díky panence plné heroinu. Hepburnové intenzivní příprava (údajně týdny před natáčením chodila se zavázanýma očima) vévodí působivému snímku, za který získala již svou pátou nominaci na Oscara. Blyštivý oscarový bronz chytala hned u té první z roku 1954 - Roman Holiday. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výborný nápad a skvelá herečka ťahajú film výrazne nahor. Ide o takú thrillerovú hru mačky s myšou, kde samozrejme podľa predpokladu, myš tú mačku preciká. Musím uznať, bolo to šikovne vymyslené. Napätie v prvej polovici ale mohlo byť trocha výraznejšie, snímok tu občas v tomto smere zapadol do všednosti a miernej nudy. Druhá polovica už bola výborná, aj vďaka Alanovi Arkinovi, ktorý si svoju postavu psychopatického vraha vyslovene užíval. 75/100 ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Skvělá thrillerová, místy znepokojující a až hitchcockovská podívaná na výtečnou Audrey Hepburn, která na ploše jednoho malého bytu čelí třem fikaným darebákům (Arkin, Crenna, Weston), kteří zde hledají herákem nacpanou panenku, o které nebohá Hepburnka ani neví, že ji má v bytě. Film má velmi propracovaný scénář a dialogy, čímž maximálně poutá pozornost po celou dobu svého trvání. Vše je podtrženo špičkovými hereckými výkony a vygradovaným finále, za což nemůžu dát nic jinýho než plnou palbu. Doporučuju! ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Klasika. I nevidomý není zas tak bezbranný v prostoru, který velmi dobře zná a pro nějž slepota a tma není překážkou. O čemž se záhy přesvědčí pár zločinců. Krásná Audrey nevidomou zahrála na jedničku. Přiznám se, že když jsem to viděl poprvé ještě za komančů v ČT - byl to nervák. Dnes už pod tíhou dalších modernějších snímků to na mne tak nepůsobí, nicméně beru tento film jako jeden z klasických snímků světové kinematografie. A mám dojem, že i nápad s bránícím se nevidomým tu byl poprvé... 4 balíčky heroinu. * * * * ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (27)

  • Počas druhej svetovej vojny pracovala 16-ročná Audrey Hepburn (Susy Hendrix) ako dobrovoľná sestra v holandskej nemocnici. Počas bitky o Arnhem sa do nemocnice dostalo veľa zranených Spojencov. Jeden zo zranených vojakov, ktorému Audrey pomohla uzdraviť sa, bol mladý britský výsadkár – a budúci režisér – Terence Young, ktorý o viac ako 20 rokov neskôr režíroval film s Audrey, Čakaj, kým sa zotmie. (TheRoller)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (viac)

Reklama

Reklama