Reklama

Reklama

Muž v temnote

  • Česko Smrt ve tmě (viac)
Trailer 1

Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymaniť sa z područia svojej násilníckej matky a zachrániť svoju mladšiu sestru pred životom bez akejkoľvek perspektívy, ku ktorému sú obe okolnosťami odsúdené smerovať, je ochotná urobiť pre dosiahnutie svojho cieľa úplne čokoľvek. Spoločne so svojimi kamarátmi Alexom (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) majú už na svojom konte sériu starostlivo naplánovaných vlámaní v snahe získať dostatok peňazí na nový život ďaleko od svojich beznádejných osudov v rodnom Detroite. Ich zúfalá kriminálna činnosť im však zatiaľ príliš veľa peňazí nepriniesla, takže keď sa im donesie informácia o slepcovi (Stephen Lang), žijúcom osamote v opustenej štvrti, v ktorého dome sa údajne ukrýva veľké bohatstvo, súhlasia všetci traja s tým, že sa pokúsia o svoju najväčšiu a poslednú lúpež. Ich zamýšľaná obeť sa ale veľmi rýchlo ukazuje ako oveľa nebezpečnejšia, než si vôbec dokázali predstaviť. Kým ich slepec nemilosrdne prenasleduje svojim dôkladne opevneným domom, s hrôzou zisťujú, že sa v ňom ukrýva oveľa viac než len cennosti. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (785)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Povedený thriller (horror ne) nepřináší sice originální nápad - vloupaček do domů plných pastí, zabijáků či nedejbože duchů a monster je ve filmech spousty, avšak má dobrou atmosféru. Mé hodnocení sráží vpodstatě jen pár věcí - chybějící kladná postava (takže ať klidně pro mě za mě zhebnou všichni, bylo mi to jedno), postavy mají více životů než kočka, dostat se potmě z bludiště sklepení by asi nebylo hned a ač byl dědek veterán, tak pochybuji, že by tak rychle k autu doběhl...po slepu... Všechny mé výtky mnohonásobně převážilo napětí. Atmosféru a spád podpořily výborná kamera, skvělá hudba a spousty zvuků a ruchů. Konec jsem ale čekal lepší... ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Na filmovom svete sa mi veľmi páči, ako sú naše názory rozporuplné. Tak napríklad moji obľúbení užívatelia hodnotili Do't Breathe 4-5 hviezdami, ale našla sa výnimka, ktorá dala iba jednu hviezdu. A ja, s úsmevom a počudovaním sledujem všetky tie priaznivé komentáre, s ktorými sa neviem akosi stotožniť. Žánrovo by som Alvarezov výtvor označil skôr za thriller, než za horor, pretože z môjho pohľadu nejak extra desivý nebol - skôr napínavý. A práve za napínavosť môžem dať jedno plus a druhé za nepopierateľnú originalitu námetu, lebo niečo podobné som naozaj asi nevidel. Tým ale klady tohto snímku končia, pretože neviem čo viac by som na ňom mal vidieť. S postavami som sa nevedel stotožniť, príliš mi nezáležalo na ich osude, dedo veterán bol vzhľadom na svoju slepotu miestami až príliš overpowered a jeho zmena postavenia v očiach divákov z chudáka, ktorého chcú okradnúť na sviniara, ktorý ma tiež čo to na rováši, bola príliš očakávaná, neohúrila a chovanie zlodejov bolo často krát dosť nelogické, mnoho krát mali možnosť dostať majiteľa domu na kolená. Ale, čo už... ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Konečne horor alebo thriller, ktorý dokáže prekvapiť a zaujať postavami a aj príbehom, v ktorom sú len zlý a ešte horší. Napriek tomu je tu výborne namiešaná atmosféra, pekne natočená tma, v ktorej sa človek nestratí a fantastický Stephen Lang. Fede Alvarez natočil až prekvapivo dobrý film a možno je to aj preto, že mal za chrbtom producenta Sama Raimiho. 75% - 4* ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Na Muža v temnote som bol dosť zvedavý, už na prvý pohľad ponúkal dostatok dôvodov, prečo sa naň tešiť, ale zároveň som sa ho aj trochu obával, keďže táto pomerne originálna zápletka ponúka aj mnoho možností, ako to celé pokaziť, ale tvorcovia si to našťastie ustrážili a vydarilo sa to. Úvod je tradičné zoznámenie s hlavnými postavami, ku ktorým aj napriek tomu, že sa jedná o zlodejov sa nakoniec aj dá celkom vytvoriť vzťah, predsa len s výnimkou jedného z nich sa jedná o sympaťákov, ktorí v akcii využívajú rozum a nie násilie, takže sa nad tento ich spôsob zárobku aspoň vo svete filmu dá povzniesť a tak Jane Levy, ktorá je tu vystavená najväčšiemu tlaku, ale aj jej kamarát si ma celkom získali. No najviac som sa obával samotného deja a hlavne jeho dôveryhodnosti, väčšina filmu sa očakávane odohráva v jednom dome so slepcom, čo už na prvý pohľad pôsobí dosť naivne, ale funguje to, dejovo to v rámci možností asi ani nemohlo byť zvládnuté lepšie, postavy majú uveriteľné motivácie, takže tu nejde len o snahu dostať sa von, prípadne zneškodnenie hrozby, ako som pôvodne čakal a navyše sa aj správajú celkom rozumne. Film ponúka dostatok zaujímavých scén, ale aj nejaké to prekvapenie a tak sa na to pozerá viac, než dobre. A našťastie nesklame ani finále, či už niekoľkonásobný súboj, kedy si toho hlavná hrdinka užije celkom dosť, ale aj úplný koniec. Očakávane veľkým plusom je samotný Stephen Lang ako slepec, ktorý je tu perfektný, konečne to nie je nejaký samoúčelný sadista, ktorý sa chce zabávať, ale skutočný lovec, ktorý chce svojich protivníkov len čo najrýchlejšie vypátrať a zabiť a tými svojimi loveckými pohybmi a sústredením si teda vie získať rešpekt. A perfektnú prácu tu odviedol aj Fede Alvarez, jeho Evil Dead ma vôbec nebavil, ale teraz si u mňa získal meno, vynikajúco tu funguje napätie a na tú vizuálnu stránku je radosť pozerať. Len ohľadom na jeho minulý film som čakal aj nejakú tú brutalitu, aspoň nejaký priestor tu na to bol, ktorý sa vôbec nevyužil a úmrtia nemajú moc čím zaujať, ale o to tu aj tak vôbec nejde a tak sa nad to nemám problém povzniesť. Takže ja som nadmieru spokojný, čakal som celkom dosť, ale dostal som ešte viac, veľmi dobre zvládnutý hororový thriller so zaujímavou zápletkou, skvelým Langom, perfektným vizuálom a fungujúcim napätím. 77% ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Smrt ve tmě je přesně ten typ hororu, který umí potěšit. Na malém prostoru se rozehraje boj o přežití, do něhož nemusejí zasahovat duchové ani jiné nadpřirozené síly. Příběh si vystačí s trojicí mladých zlodějíčků a jedním veteránem, jakožto obětí jejich vloupání. Velkou část filmu jsem fandil právě okrádanému slepci, neboť se pouze bránil. Když se ovšem tvůrci rozhodli jeho postavu překlopit k zápornému pólu, mé fandění se začalo neutralizovat, až nakonec přešlo k držení palců Rocky a Alexovi. Snímku nelze upřít parádní atmosféra, dávka napětí a celková působivost. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (28)

  • Fede Álvarez úmyselne do filmu nezahrnul nadprirodzené javy, pretože mal pocit, že je to príliš trendy. (Arsenal83)
  • Když Alex (Dylan Minnette) propadne oknem a leží na střešním okně, vznikají na něm pomalu praskliny. Když potom oknem proletí, je jasně vidět, že se jedná o bezpečnostní sklo a tudíž na něm praskliny vznikat nemohou. Ihned by se roztříštilo. (notozjano)
  • Stephen Lang (slepý muž) nosil během natáčení speciální kontaktní čočky, které výrazně omezovaly jeho vidění, zejména při slabém osvětlení. Ostatní herci zase ve scénách odehrávajících se ve tmě nosili čočky, díky nimž vypadali, jako by měli rozšířené zornice, a které také omezovaly jejich vidění. (-bad-mad-wolf-)

Súvisiace novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (viac)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (viac)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (viac)

Reklama

Reklama