Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sa odohráva vo vesmíre a hlavnou postavou je mladý Jim Hawkins, ktorý sa náhodou stane svedkom hľadania zakopaného pokladu kapitána Flinta. On a niekoľko dospelých si najmú loď a vydajú sa za pokladom. Loď však patrí jednému z Flintových pirátov, dlhému Johnovi Silverovi... a on má tiež záujem o poklad. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (115)

bloodline 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemný fantasy zážitok z "predkolumbových 3D čias" obohatený o fascinujúce animácie, nad ktorými by aj Jules Verne neveriacky krútil hlavou a Walt Disney by dal "ruku do ohňa". Príbehovo sa pýtalo kreatívnejšie vyhratie, ale inak veľmi solídne zvládnutý jeden z "posledných mohykánov" animačnej klasickej éry. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

43. celovečerní Disney Ten globální flop je cele zasloužený. Kombinace klasické animace a CGI v takové míře, že jednotlivé 2D postavy mají například jen mechanické CGI končetiny? Jako experiment zajímavé, jako součást Disney tradice problematické. Sledovala jsem několik dokumentů, ve kterých tvůrci vysvětlovali snahu naroubovat různé CGI doplňky do starých skic z 50. let, což už samo o sobě příliš smysl nedává. Stejně jako samotný nápad posunout Stevensonovu dobrodružnou klasiku do sci-fi kulis. Na papíře to možná vyznělo lépe, než výsledný produkt. Takto zůstala Treasure Planet jen pominutelným hybridem z doby nástupu nového stylu animace. Pro diváky za 100 let to bude jistě poutavější, než pro dnešního diváka. ()

Reklama

liberita 

všetky recenzie používateľa

Jeden z menej známych animovaných filmov štúdia Disney sa v kinách dlho neohrial a ani nemal veľké tržby. Spracúva námet zo známej knihy Roberta Louisa Stevensona, Ostrov pokladov a dáva mu nový rozmer prenesením príbehu z morí a ostrovov do rozľahlého vesmíru. Treba povedať, že je to osviežujúca zmena, hlavne preto, že základný dej, postavy a dialógy zostavili zachované z pôvodnej verzie, dokonca je vzťah Jima a Silvera ešte prepracovanejší. Pobavil ma Morfy aj Ben, Silver ako komplikovaná, ale aj tak tomu sympatická postava, nepáčila sa mi ale kapitánka a profesor. Animácia zostáva založená na klasickej ručnej animácii a to je dobre. Zaujímavý príbeh a prostredie taktiež dobre dopĺňa výborná hudba Jamesa Newtona Howarda. Napriek všetkým jej pozitívam Planéta pokladov však k mojim najobľúbenejším disneyovkám nepatrí. ()

Disk 

všetky recenzie používateľa

Planeta pokladů má mnoho společného s Černým kotlem - mladého hrdinu, zcela výjimečnou animaci a bolestný finanční průšvih. Ostatně snímek vycházející z motivů známého románu Roberta Louise Stevensona se měl točit po Černém kotli, ale, jak známo, na svůj vznik si musel počkat nejméně patnáct let. I tak to byl propadák a je to velká škoda. Planeta pokladů ani po více než dvaceti letech od svého vzniku nijak nezestárla a musím přiznat, že podobně jako Černý kotel si mě získala od prvních minut. Je to klasický dobrodružný příběh se vším, co k tomu patří - včetně nádherné hudby Jamese Newtona Howarda. Planeta pokladů si zaslouží druhou šanci - a vaše docenění. ()

Jocho 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som mal zálusk už v dobe vydania, no v záplave iných povinností v danej dobe (koniec základky a podobne) nakoniec zapadol prachom. K slovu sa opäť dostal až teraz, dobrých 10 rokov po premiére a v záchvate nostalgie na časy dávno minulé nemôžem povedať na Planétu pokladov veľa zlého. Animácia je na úrovni, za ktorú by sa nemusela hanbiť ani v súčasnosti. Zvuky pasujú perfektne a český dabing bol v podstate vinikajúci. Aj nápad zasunúť v podstate klasický príbeh o hľadaní bájneho pokladu do vesmíru sa mi celkom pozdával, až na zopár drobností. Medzi nimi najviac "kraľuje" práve fakt, že sa jedná o adaptáciu, čo epickým vesmírnym plavidlám trocha uberá slnečného vetra z plachiet. Keby to robila iná firma, nepovedal by som jediného krivého slova, ale stále si myslím, že meno Disney sa ešte dekádu dozadu stále mohlo používať v kontexte s originalitou. Škoda. Príbeh bol teda (nie len pre znalcov knižnej predlohy) predvídateľný, ale keďže sa jedná o detský film, nemožno mu vyčítať morálne posolstvo (každá háveď má dobrý koreň) a v podstate ani hudobnú vsuvku, tak vlastnú práve Disneyovkám. Keď sa uprostred filmu nečakane spustila hudba a začal spev, zase som si vzdychol, ale keď už nič iné, tak aspoň vizuálne sa príbeh stále nejako odvíjal aj počas piesne, takže človek nemal pocit, že sa tie dve spevavé minútky vôbec nič nedeje. A ešte jeden bonus na záver - chválabohu za to, že ten pošahaný robot nespieval (pretože by som dal ruku do ohňa za to, že začne :D ) ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (8)

  • Modernizace pirátské klasiky se stala největším propadákem v Disneyho historii: i s reklamou stála 180 milionů dolarů a vydělala necelých 30 milionů. (Zdroj: časopis Premiere, leden 2003). (Pavlínka9)
  • Společnost Disney Interactive vydala v roce 2002 pro Play station 2 hru na motivy filmu filmu pod názvem „Treasure Planet: Battle at Procyon“. (Terva)

Súvisiace novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (viac)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (viac)

Reklama

Reklama