Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Závěrečná kapitola nejkrvavější filmové lázně 90.let? Právě tak je označováno třetí pokračování úspěšné hororové série Vřískot v režii Wese Cravena. Ti co viděli obě předchozí části vědí, co se začne dít, když se na scéně objeví maska umrlce, pod níž se skrývá brutální vrah. Staronová hrdinka vyprávění Sidney Prescottová si změnila jméno, usadila se v horském domě v Monterey a pracuje z domova na lince ženského krizového centra. Děsivé události, které prožila na vlastní kůži, však inspirovaly hollywoodské filmaře natolik, že podle nich připravují natáčení hororu. A to je chvíle, kdy znovu začne řádit nebezpečný zabiják, který používá stejné rekvizity - hrůzu budící masku, kostým a měnič hlasu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (335)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Jak sa toto stalo najhorším filmom celej série? Nuž, veľmi pomôže ak sa zbavíte pôvodného scenáristu a posadíte k tomu niekoho iného, kto má naskočiť do rozbehnutého vlaku. Nechcem tvrdiť, Ehren Kruger je zlý scenárista a má na svojom konte niekoľko solídnych kúskov, no tento to rozhodne nie je. Ako som povedal, po tom ako som videl "Scream 3" som sa už vôbec nemal náladu sa niekedy k tejto sérii opätovne vrátiť a aj preto trvalo niekoľko rokov, kým som konečne pozrel chýbajúci "Scream 4". Pretože toto bolo skutočne úmorné sledovať. V princípe vieme kto prežije, vieme kto zomrie. Neprináša to žiadne výraznejšie kvalitné nápady a neviem si predstaviť ako mohol Ghostface všetko to čo sa tu udeje spraviť úplne sám. Nedáva to dokopy logiku a je to deravé jak sito. No horšie je konečné rozuzlenie toho, kto sa vlastne skrýva pod maskou. A pamätám si presne moju reakciu, keď som ho uvidel. Ako znela? - "To kto je?". To by vám malo asi povedať všetko, prečo tento film nefunguje. Plus keď si do toho pridám celý monológ toho, kde nám vrah vlastne prezradí, že všetko sa to dialo práve kvôli Sidney, a že kvôli tomuto dementovi sme vlastne mali aj prvé dva filmy, lebo to bola jeho "režisérska práca"... mal som chuť vyhodiť televízor von oknom. Už dávno som nemal pocit, že by niekto tak neskutočne niečo nezvládol. Najhoršie je, že tento film ani len nevyzerá veľmi dobre. Wes Craven je síce talentovaný režisér, no veľká časť akcie je tak blbo zostrihaná, že často nie je jasné čo sa deje alebo ako sa deje. Kradne to z akcie a vyzerá to o triedu horšie. Ak máte film radi, super. Ale ja som rozhodne nebol fanúšikom v minulosti a nemám záujem sa k tomu vrátiť. Film čo to mal uzavrieť pre mňa túto sériu nadlho pochoval. To sa nepodarí často. Hodnotenie: D ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

„Vrah zanechal na místě činu už druhou fotografii." „Fajn, ještě deset a můžeme si vydat kalendář." A já musím opět po té dlouhé době, kdy jsem tenhle díl viděl a v rámci tehdejší trilogie mne příliš nenadchl, zvednout hodnocení. Ano, tematicky jde o pokračující kolovrátek - honičky + vraždy, ale film má rychlé tempo a napětím nešetří stejně jako mrtvolami. Po schodech nahoru a dolů, pády z výšky, nůž se míhá, zrcadlové skříně, knihovna s tajnými dveřmi, nezničitelný vrah. Když Sidney přichází ke svému domu postavenému ve studiu, objevil se náhle závan z Noční můry, až jsem čekal, zda se opět nevynoří Freddy. Takové zvláštní deja vu. Film ve filmu. Stejně jako ve dvojce i zde přijdou na přetřes třetí díly sérií. A kruh se samozřejmě uzavře....Nick Cave, Static - X, System of A Down..... ()

Reklama

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Uběhli tři roky a Craven se vytasil s dalším dílem Scream. Tentokrát napsal scénář Ehren Kruger a bylo to poznat. Tato série se opět blíže přiblížila hranici odpadních vod, od které jí zachránili opět jen herecké výkony již osvědčených herců. Nestačil jsem zírat kamže se to poděla ona původní myšlenka oživit slashery a přivést tento subžánr opět na vrchol. Cravena to zřejmě už nebavilo doma se starou a tak se rozhodl pořádně „vyjebat“ s nažhaveným divákem. Natočení o filmu ve filmu by ještě nemuselo být špatné, kdyby se z toho nakonec nezrodila podívaná pro desetiletá děcka, kde hrají prim tajné chodbičky a tentokrát vážně hnusná Courteney (tím myslím svou visáží). Vrah si našel novou hračku, kterou koupil asi u Mattela, rád posílá faxy a rozdává fotky + většina herců (ve vedlejších rolích) mi přišla sjetá. Jediné za co musím tvůrce pochválit, byla replika Woodsboro. No a pokud je tento film označován za zabíječ nudy, tak já teda nevím, protože jsem se u něj povětšinu času nudil jako prase. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keďže na to všetci po premiére nadávali, nečakal som od tretej časti kultovej série žiadne zázraky. Popravde to bolo dobre, pretože som bol nakoniec celkom príjemne prekvapený. Vreskot nie je séria, ktorej kvalita ďalšej časti je pre mňa nejak významná, takže aj slušný priemer dočasne uzavretej série ma uspokojí. Funguje to v podstate rovnako, ako prvé dve časti, len to už nedokáže diváka natoľko vtiahnuť, nie je to dostatočne sugestívne. Cravenova zručnosť je ale natoľko silná, že dokáže vystrašiť aj tretí krát tým istým. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ak prestaneme nakrúcať horory, prestanú existovať vrahovia?“ Trojka nikdy nebola zlá. Ani v dobe, keď šla do kín a očakávania boli vysoké. S odstupom pár desaťročí je to vlastne veľmi fajn horor. Vždy ale šlo o obrovské sklamanie v zmysle, ako strašne tvorcovia prehajdákali geniálny nápad vnoriť sa do hollywoodskeho zvráteného showbyznisu. Presne z takýchto priemerných a vážne sa berúcich slasherov si prvé dva diely robili  srandu. Nechápte ma zle. Nemám rád humor v hororoch. Takže radšej vážny slasher, ako komediálny. Lenže jednotka s dvojkou síce "žmurkali" na hororového fanúšika, no napriek oceánu riadne drsných vtipov v jadre zostávali mrazivé, seriózne, intenzívne, ponuré a znepokojujúce. Vypovedali o šialenstve v našom svete. Trojka je však proste len priemerný slasher. Nezačína sa úplne najhoršie (ostatne, úvod patrí môjmu miláčikovi z dvojky, Cottonovi Wearymu), no s pribúdajúcimi minútami sa stáva čoraz nudnejším. Nový scenárista (Kevin nemal čas) síce raz za čas vymyslí niečo originálnejšie (naháňačka v makete domu Prescottovcov, Lance Henriksen ako zvrhlý cormanovský producent), ale skôr alebo neskôr to utopí v nezáživných postavách a nudne prepletenom scenári, márne sa ku koncu snažiaceho o šokovanie diváka. Najsmutnejšie je, že už ani vracajúce sa pôvodné preživšie postavy z jednotky a dvojky nemajú čo hrať a predvedú maximálne tak nové účesy a šaty (a spôsob, ako do série vrátiť Randyho Meeksa je ozaj dosť WTF). Smutné zavŕšenie trilógie... po ktorej prišla asi ešte smutnejšia štvorka, snažiaca sa univerzum zmodernizovať a predstaviť novej generácii. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (39)

  • Když Riley (David Arquette) vystřelí po zabijákovi v masce, aby zachránil Gale (Courteney Cox), tak jej zásahy odmrští na stojící auto dvakrát po sobě. (Duoscop)

Reklama

Reklama