Reklama

Reklama

NCIS - Námorný vyšetrovací úrad

(seriál)
  • Slovensko NCIS (viac)
Trailer
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA, (2003–2024), 336 h 43 min (Minutáž: 40–87 min)

Hrajú:

Sean Murray, Mark Harmon, David McCallum, Brian Dietzen, Pauley Perrette, Rocky Carroll, Michael Weatherly, Cote de Pablo, Emily Wickersham (viac)
(ďalšie profesie)

Série(21) / Epizódy(466)

Obsahy(1)

Producenti akčnej drámy z prostredia námornej kriminálnej polície, inšpirovaní seriálom JAG, ktorý pomaly stráca vo svete dych, sa rozhodli pre novú, dynamickejšiu a zatiaľ veľmi úspešnú verziu. Tím špeciálnych agentov, vedený skúseným, tvrdým vyšetrovateľom a vyjednávačom Leroy Jethro Gibbsom (Mark Harmon), je schopný riešiť zločiny, ktoré sú spáchané vo vojenskom námorníctve a námornej pechote, bez ohľadu na postavenie, či hodnosť. Napätie, akčnosť a dobré herecké výkony sú hlavné atribúty, vďaka ktorým seriál získal obrovskú divácku úspešnosť a televízne stanice ho zaraďujú do Prime Time.
V snahe presvedčivo zobraziť prostredie námorného vyšetrovacieho úradu, si autori pomohli skutočnou existenciou NCIS. Stretávali sa s agentmi NCIS, aby odpozorovali ich reálny život a mali prehľad o každodenných operáciách.
Herecké majstrovstvo a talent Marka Harmona bolo ocenené udelením ceny Emmy a jeho filmové úlohy mu priniesli niekoľko nominácií na udelenie Zlatého glóbusu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa the_weaver k tomuto seriálu (9)

Chodiaca mŕtvola (2007) (S04E16) 

Skvele a s ohromným citom zvládnutá romantická línia, ktorú môžu telenovely len nemo závidieť. ()

McGeeho príbeh (2007) (S04E20) 

Dve postavy z McGeeho pripravovanej fiktívnej detektívky sa zhmotnia do mŕtvol v skutočnom svete. Predmetom vyšetrovania sa tak stáva jeho kniha, v ktorej prostredníctvom postáv nápadne podobných jeho kolegom z NCIS fantazíruje aj o vzťahoch medzi nimi. ()

Rodina (2007) (S05E02) 

Zápletka prešpekulovaná a nedomyslená zároveň. Z McGeeho kecov musí každému ajťákovi ustreliť dekel aspoň do stratosféry. No a to podivné spálenie vzťahu s Jeanne... ()

Kríza identity (2007) (S05E04) 

Podstatný detail: prečo by Likvidátor vystupoval (ako nájomník) pod menom svojho čerstvého klienta? Len by na seba pútal pozornosť. ()

Vnútorné záležitosti (2008) (S05E14) 

Štyridsaťdva minút bezcieľneho vodenia diváka za nos medzi recyklovanými flashbackmi. ()

V zóne (2008) (S05E15) 

Fakt nemusím tú nezdravú súťaživosť medzi kolegami na oddelení ako ani neschopnosť tvorcov slovenského dabingu, ktorá zásadne mení vyznenie epizódy (bribing = dávať úplatky, nie prijímať). A tiež to, ako sa na zmätenie diváka nasilu podsúvajú teórie, ktoré nemajú vôbec zmysel. ()

Spätný ráz (2008) (S05E16) 

Takže tu máme vraha, ktorý chodí do toho istého baru a opakovane sa v ňom s obeťami vrážd necháva vidieť ako posledný človek pred ich zmiznutím. A takto sa mu podarí spratať zo sveta prinajmenšom štyri obete. Potom tu máme vyšetrovateľov NCIS, ktorí sa neúnavne snažia zistiť totožnosť muža z kúsku jeho tváre na zázname z bezpečnostnej kamery, ktorá je celý čas namierená na prednú časť jeho auta (áno, tú časť, kde sa nachádza i poznávacia značka:).↵  Avšak celým dielom sprevádza agentka Ziva s rozdrásanou dušou, ktorá tentoraz necháva voľnosť svojej hrive i emóciam, a tak nemožno ísť pod štyri hviezdičky. ()

Podľa tváre (2008) (S05E17) 

Scenáristi sa opäť pochlapili: nezmyselne jednala i mŕtva obeť, i ten, kto ju o život pripravil. A po celý diel čakáme iba na to, až si mladý ustráchaný chalan z NCIS spomenie na meno, ktoré videl v pase. Scenáristov tromfli len vyšetrovatelia, ktorí podľa mena vedia okamžite získať i výpis z päť rokov zavretého účtu v banke, avšak nájsť si novinové správy o ňom im trvá dlhšie než identifikácia človeka podľa odliatku tváre v betóne. ()

Deň zúčtovania (2008) (S05E18) 

Jeden a pol hodinová reklama na Lincoln Navigator alebo patetický koniec jednej (či viacerých?) z postáv, ktorá mne určite chýbať nebude. Agenti NCIS zase raz zahviezdili, keď chceli tak veľmi dostať muža jazdiaceho v spomenutom luxusnom Navigatore, že miesto toho, aby si preverili poznávaciu značku, ktorú mali na fotke, tak ho radšej hľadali podľa mobilného telefónu, ktorým volal v danom čase a mieste - pritom ten mohol mať bez problémov anonymne. ()

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama