Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) slúži na lietadlovej lodi Carl Vinson, ktorá v Jadranskom mori zaisťuje americké vojenské operácie v Bosne. Na Štedrý deň počas rutinného prieskumného letu však jeho stíhačka opustí vyhradený letový koridor nad pevninou, pretože chce odfotografovať srbskú jednotku, ktorá práve maskuje masové hroby. Po zásahu lietadla sa poručík katapultuje a uniká pred neľútostným srbským komandom, ktoré už zavraždilo jeho kolegu - pilota. Podarí sa admirálovi Reigartovi (Gene Hackman) zachrániť obkľúčeného a vyčerpaného vojaka, ktorého prenasleduje krutá srbská jednotka ďaleko za bojovou líniou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Výborný válečný akčňák jehož největší nevýhodou je dost dementní a klišovitě hrdinský závěr (a teď nemyslím úplný konec, ale záchranu helikoptérou). Nikdy bych neřekl, že Owen Wilson zvládne roli v akčním filmu a už vůbec ne ve válečném. A musím říci, že jsem velmi mile překvapen. Nejenže Owen nic nezkazil, ale on to vlastně zahrál DOST dobře. Velmi mě zaujalo prostředí, kde se děj odehrává. Burnettův útěk před zlým dvojčetem Nica Bellice měl grády a tedy nebýt nablblého konce, sáhl bych možná i po páté hvězdě. Nevadí, i tak Behind Enemy Lines stojí za shlédnutí. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak som si dal po rokoch opáčko a musím priznať, že John Moore asi nikdy nič lepšie nenatočí. Na jednu stranu je to fajn, pretože za tento film sa nemusí hanbiť, no na druhu stranu je smutne, že jeho kariéra ani nezačala a viac menej skončila. Aspoň čo dobrých filmov týka. Za nepriateľskou líniou je pekne natočený film (na základe skutočných udalostí), no čo ma na ňom tak bavilo, bola atmosféra a naháňačka o prežitie. Záver je oproti celému filmu dosť pritiahnutý za vlasy, ale zas správne hrdinský americký, ako to majú Amíci radi. A viete čo ? Vôbec mi to nevadilo, pretože Gene Hackman a predovšetkým Owen zlomený frňák Wilson, to zahrali perfektne. 80% - 4* ()

Reklama

Lima 

všetky recenzie používateľa

Americká náborovka, slušně řemeslně zvládnutá, s překvapivě věrohodným Wilsonem v pro něj nezvyklé roli, ale s neuvěřitelně sračkoidním koncem, který přechází až do nechtěné sebeparodie. Možná bezprostřední američtí diváci u závěrečné scény v kině fandili, dupali a tleskali, ale já se za jeho tvůrce skoro až styděl. Jediné pozitivum bych snad v tomhle filmu viděl, že aspoň trochu, byť velmi zkresleně, přibližuje velikou skvrnu evropských dějin, tedy vojenský konflikt v Bosně, který jinak, až na některé vyjímky, pořád uniká zájmu filmařů. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Jakmile se Owen Wilson na letadlové lodi USS Carl Vinson zadívá směrem k území nepřítele, nastává v historii vojenství doposud nevídaná a bezprecedentní situace, neboť zatímco on je nohama stále na palubě, špičkou nosu již provádí průzkum hluboko za nepřátelskou linií.. Ten americkou armádu oslavující tón snímku mě už za ty léta zkušeností nemůže překvapit, natož rozházet. ()

Tyler 

všetky recenzie používateľa

Namlsán recenzemi a ohlasy mnoha lidí jsem se na "Behind Enemy Lines" hodně těšil - nenáročná oddychovka, ve které jde jen o efektní akční scény, elektronický soundtrack, charizmatického hlavního hrdinu a zavilé záporáky - proč ne? Ale ouha, film skřípe na všech frontách, a to nechávám stranou megaporci patriotismu, které se nezbytně dočkáme. Snímku chybí jedna zásadní věc - takhle plytký příběh má mít strhující tempo, které vás přišpendlí ke gauči a nedá vám dýchat nebo nedejbože zapojovat vyšší mozková centra...Jenže "Za nepřátelskou linií" se šine kupředu pomalu, bez zápalu a upachtěná snaha o adrenalinovou akci tvůrcům nevychází. Stručně řečeno - je to nuda a nezmůže s tím nic ani sympatický Owen Wilson, který i tak zůstává ve stínu Vladimira Mashkova v roli nelítostného balkánského odstřelovače. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Scény nasledujúce hneď po zostrelení až po moment, kedy telefonuje Chris Burnett (Owen Wilson) zo skaly sa natáčali pri prameni Kráľovej studne (Veľká Fatra, pod vrchom Krížna). (ČSFD)
  • Američania dali na vlastné náklady upraviť lesnú cestu k miestu natáčania scény s anjelom, aby sa na miesto dostala ťažká technika. (andykovac)
  • Niektoré filmové scény sa natáčali v obci Sučany v priestoroch bývalej "starej tehelne" – vojaci prehliadajúci obete po útoku tanku a zábery, kde bol Owen Wilson prezlečený za povstalca. Dnes je v týchto miestach ranč a všetky budovy sú zbúrané. Ďalšie scény sa natáčali v meste Vrútky – prejazd cez most v meste Hač. (haffen)

Súvisiace novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama