Reklama

Reklama

Juan, Oscar a Franco sú traja bratia, ktorí majú ešte jednu sestru Libiu. Tá je mladá, krásna a zamilovaná do bohatého Bernarda Elizonda, ktorý je o mnoho rokov starší ako ona. Libia otehotnie, ale Bernardo má nehodu na koni a umiera. Zdrvené dievča sa dozvedá, že Bernardo bol ženatý a mal tri dcéry a spácha samovraždu. Jej bratia chcú pomstiť sestrinu smrť a vydávajú sa do domu rodiny Elizondovcov. Tam stretnú tri krásne sestry - Jimenu, Saritu a Normu. Norma je vydatá, ale jej manželstvo s Fernandom nie je šťastné. Bratia plánujú pomstu, nechajú sa zamestnať v dome Elizondovcov Ale čo sa stane, keď sa do krásnych sestier zamilujú?
Epický príbeh lásky, vášne a pomsty, ktorý uchvátil svet, je späť. V prvej sérii bol plán pomsty bratov Reyesovcov rodine Elizondovcov zmarený, lebo sa zamilovali do sestier Elizondových a stali sa jednou rodinou. O dvadsať rokov neskôr patria k najvplyvnejším rodinám v meste San Marcos, no ich pokoj sa začne rúcať, keď sa synovia Juana Reyesa a Normy Elizondovej - Erick a León, stanú hlavnými podozrivými zo zločinu. Napätie sa stupňuje, keď čelia starým a novým rivalom, skúmajú nové šance v láske a stretávajú sa s rôznymi výzvami, ktoré skúšajú puto, ktoré ich spája. (TV Doma)

(viac)

Recenzie (70)

croxika 

všetky recenzie používateľa

Jedna * za sexy hlavných predstaviteľov,druhá * za pekné prostredie vidieka (kone, farma, okolité hory...) Tretia * za hudbu, ktorú spieva Rosario. Keď som mala pubertiacky telenovelovský ošiaľ, toto bola moja srdcovka. V dnešnej dobe nechápem, ako som sa mohla pozerať na tak blbé dialógy. Celkovo mám na telenovely už dnes názor asi ako každý, ale táto bola jedna z tých pozerateľnejších. ()

Ex_Machina 

všetky recenzie používateľa

Tento seriál plný latino krások a latino loverov v latino vidieckom prostredí má niečo do seba. Je to už 20 rokov od natočenia a pár krát to reprízovali, ale tá atmosféra v ňom  je v niečom výnimočná. Herecké výkony nič moc a dej občas tiež nie, ale ako celok to funguje. Každá postava je svojská s vlastným charakterom a záporákov je tu až príliš, preto sa stále niečo deje. Motív lásky a pomsty môžeme nájsť v každom diele a o napätie a dokonca aj vážne scény tu nie je núdza. Má to množstvo nepochopiteľných zvratov a trápnych zápletiek, ale ako inak vyplniť 188 častí tejto telenovely. A tá Dana Garcia. Bol som do nej zaľubený. A ešte asi stále som. ()

Reklama

Dr.Miku 

všetky recenzie používateľa

Brané s nadsázkou, pretože inak telenovely brať ani nemôžeme, však? Je veľmi vtipné ako polovica hodnotiacich dala odpad (asi dúfali v Oscarovú hlboko korektnú drámu) a druhá sa stotožňuje s názorom, že ide o najlepšiu telenovelu. Skrytá vášen je moja najobľúbenejšia telenovela , ktorá má v sebe obrovskú dávku vtipu a dovolím si tvrdiť aj sarkazmu a irónie, často sme svedkami zosmiešnenia postáv v odľahčenom duchu, čo dodáva seriálu na komickosti, a to často v tomto type žánru chýba, všetko je brané akosi seriózne, ale toto je pravá výnimka. Ďalšie nezanedbateľné pozitívum sú samozrejme nezabudnuteľné piesne a herci/herečky, na ktorých sa príjemne pozerá a sú neskutočne sympatickí, svoju rolu hrajú proste dobre. Každá postava v seriáli je špecifická a každý si nájde tú svoju, či už pritepleného Leandra, neznesiteľného tučka Benita, pozitívnu Ruth alebo spontánnu Pepitu. Hlavná zápletka, ktorá je klišoidným klišé - tri sestry+traja bratia - tú hravo dokážem odpustiť, pretože aj to beriem ako čistú paródiu na svoj žáner. Keď som sa nedávno dozvedela, že je seriál na Netflixe s originálnym dabingom tak mi srdce poskočilo :D ps: RIP Juanova kamioneta ()

Emmmalie 

všetky recenzie používateľa

Poznáte ten pocit keď máte na filmy a seriály naozaj vyberaný vkus a potom vám prirastie k srdcu takýto brak? Ano, presne to sa stalo mne. Skrytú vášeň som videla prvýkrát ako 8 ročné dieťa a od vtedy sa mi to páčilo... Teraz si už len každý rok v repríze opakujem svoju nostalgiu a hľadám v tomto seriály hlbší princíp, ktorý na počudovanie niekedy nájdem. Každopádne si myslím, že táto telenovela je jedna z najlepších aké boli natočené, nemá až tak typický a ohraný dej ako ostatné a keby mám hodnotiť len podla sympatií dám jej 5* ale keďže som trochu realistka dávam 4*. Avšak s komentárom MILUJEM TENTO SERIÁL A VŽDY BUDEM , nech má aj desiatu reprízu na dome. Cmuk :) ()

ma883 

všetky recenzie používateľa

Telenovel jsem za svůj život viděla nepočítaně, samozřejmě vedle jiného, a proto musím uznat, že toto je vskutku zdařilé dílko. Hodnotit telenovely po stránce inteligentních dialogů, kompaktnosti a originálnosti příběhu či talentu hlavních protagonistů je dle mého naprostý nesmysl. Kritizovat telenovelu za něco takového je jako kritizovat sci-fi za to, že je tam moc mimozemšťanů a cizích planet. Žánr telenovely je specifický a buď ho jako takový máte rádi nebo ne. Pokud ho máte rádi, můžete objektivně hodnotit jednotlivé telenovely. Pokud ne, jak chcete hodnotit jinak než slovy ODPAD? Já se tedy ze své pozice pokusím o objektivní hodnocení. Je pravda, že Pasión de gavilanes splňuje všechny parametry úspěšné telenovely. Je o vztazích, které od první chvíle provázejí nesnáze v podobě únosů, vražd a jiných odporných zločinů. Přesto se oproti řadě jiných telenovel zdá vše správně vyvážené. Autoři se vyhnuli únosům miminek, přehnanému pánbíčkaření a přílišné nenávisti mezi zamilovanými páry. Když už se do sebe jednou zamilují, tak se milují až do konce. Ne, že si mezitím najdou nové snoubence a pak si to náhle rozmyslí, opustí je a vrací se zpět do náruče k původním partnerům. Jedná se podle mého o osvěžující prvek, který telenovelu přibližuje evropskému divákovi. Komplikovanost mnohých jiných telenovel je dle mého pro Evropany příliš astmatická. Musím proto tuto telenovelu hodnotit pozitivně, neboť se dokázala vymanit ze zaběhnutých norem, aniž by musela sáhnout k podvodným trikům jako jsou masky tlustých či ošklivých, historické reálie nebo zdvojení či ztrojení herci. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (16)

  • V Argentíne sa seriál stal najsledovanejšou zahraničnou telenovelou v histórii krajiny až do súčasnosti. V roku 2005 si ju každý deň pozrelo okolo 30 miliónov ľudí a keď sa vysielala nová časť, krajina bola doslova paralyzovaná, keďže celková populácia Argentíny vtedy predstavovala cca 39 miliónov. (Arsenal83)
  • Španielska symbolika hovorí, že krahulec je démon bojujúci proti zlu. V originálnom názve – Pasión de gavilanes – slovo "gavilanes" znamená krahulec. (Arsenal83)
  • Premiérovou epizodu 2. série (2022) si v USA nenechalo ujít jen něco málo přes milión diváků, což bylo pro stanici Telemundo obrovským zklamáním – postupně navíc začala sledovanost ještě klesat. Ve Španělsku byla pak čísla o něco lepší a na kanále Antena 3 sledovalo premiéru přes dva miliony diváků. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama