Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dokumentárny
  • Akčný

Recenzie (56)

plagát

Skrytá vášeň (2003) (seriál) 

Poznáte ten pocit keď máte na filmy a seriály naozaj vyberaný vkus a potom vám prirastie k srdcu takýto brak? Ano, presne to sa stalo mne. Skrytú vášeň som videla prvýkrát ako 8 ročné dieťa a od vtedy sa mi to páčilo... Teraz si už len každý rok v repríze opakujem svoju nostalgiu a hľadám v tomto seriály hlbší princíp, ktorý na počudovanie niekedy nájdem. Každopádne si myslím, že táto telenovela je jedna z najlepších aké boli natočené, nemá až tak typický a ohraný dej ako ostatné a keby mám hodnotiť len podla sympatií dám jej 5* ale keďže som trochu realistka dávam 4*. Avšak s komentárom MILUJEM TENTO SERIÁL A VŽDY BUDEM , nech má aj desiatu reprízu na dome. Cmuk :)

plagát

American Horror Story - Murder House (2011) (séria) 

AHS pre mňa najväčším prekvapením, veľmi ľutujem, že som ho nezačala pozerať skôr. Prvým dielom ma vtiahol do deja a nepustil. Hororové žánre nie sú nič pre mňa no tento seriál si ma neskutočne získal a pri jeho sledovaní mi naozaj nie je všetko jedno. Prvá séria je prepracovane do detailov a nenašla som na nej nič čo by som jej vytkla. Druhá séria je pre mňa najlepšia zo všetkých, najviac som sa bála a najviac sa mi páčilo spracovanie aj celkovo scenár. Tretia séria mi prišla najslabšia no stále veľmi dobrá. Teraz čakám na každú novú časť. série a dúfam že ma ohúri ešte viac ako moja milovaná druhá séria, uvidíme. Plus veľmi sa mi páči herecký výkonom Taissy Farmigy a dúfam, že ju uvidím aj v iných projektoch. Ďaleuj by som chcela vyzdvihnuť Jessicu Lange ktorá mi trošku pripomína moju "srdcovú" záležitosť Meryl Streep. Jessica je v každej sérii Do ko na lá. Moje celkové hodnotenie je 95%

plagát

Mamma Mia! (2008) 

Kedysi bola pre mňa Mamma mia iba ľahko trápny muzikál plný tanca a spevu. Tento pohľad na film mi zostal dodnes, no uvedomila som si, že máloktorý film, vlastne asi žiaden okrem Mammi mii mi nezlepší náladu. Môžem si ho pustiť hoci kedy a stále si budem spievať tancovať a užívať si ho. Je to taká moja malá srdcovka, ktorú si vlastne ani neuvedomujete, ale stále si ju púšťate, až kým zistíte, že táto sprostosť mi vlastne prirástla k srdcu. Hlavnú zásluhu má na tom samozrejme moja bohyňa Meryl ale túto krásnu atmosféru dotvára aj Pierce, Amanda a ostatní :)

plagát

Simpsonovci (1989) (seriál) 

Kto by už by v tejto dobe nemohol poznať Simpsonovcov? Je to najväčšia klasika klasík, ktorá je skvelá v detstve v puberte a aj v dospelosti.

plagát

Tom a Jerry (1940) (seriál) 

Tom a Jerry sú moje detstvo od malinka som ich pozerávala na Cartoon Network a úplne najlepšie sú tie najstaršie časti, ktoré poznám naspamäť. Mám pocit, že postupom času tento seriál trochu upadol, hlavne tie najnovšie časti sú čistá pohroma. Každopádne tvoril moje detstvo a preto sa u mňa radí k tým TOP rozprávkam.

plagát

Rivali (2013) 

Odporúčania na tento film sa na mňa hrnuli z každej strany a ja som sa im dlho úspešne vyhýbala. No potom prišiel ten deň kedy som sa rozhodla si ho pozrieť. Prvých 20 minút som na to len nechápavo civela s pocitom, že toto asi nepopozerám. Včera som sa zaprela a pozerala som to od znovu a ďalej o pár minút neskôr som sa už nevedela odtrhnúť od obrazovky. Neskutočne a príbeh pohltil. Herci predviedli neskutočné výkony, tak isto ako režisér kameramani a všetci čo na tomto filme pracovali. Je to skvelé dielo. Má zaslúžené miesto top 10. :)

plagát

Prekliaty ostrov (2010) 

Tento film si nestačí pozrieť len raz, treba aspoň dva krát, ak nie viac. Už na začiatku na mňa zapôsobil tajuplnými scenériami, ktoré umocňovala veľmi mysteriózna melódia, ktorá sa k tomu hodila ako vyšitá. Väčšinou si pri filmoch nevšímam kameru, nejak ma nikdy proste neosloví, ale v tomto filme som si to všímala už od začiatku. Podľa mňa aj tá kamera to mala všetko prešpekulované do úplných detailov. Vtedy som však ešte nevedela čo mám od filmu čakať. Leonado ma doslova nadchol, bol to jeden z jeho najlepších výkonov, ak nie najlepší. Celkový príbeh bol prepracovaný do detailov za čo skladám poklonu geniálnemu režisérovi, ktorý presne vedel, čo chce docieliť a mal to všetko do nitky premyslené. Koniec filmu ma úplne dostal. Po prvom zhliadnutí som si nebola 100% istá tým ako som to pochopila, no na druhý krát som sa vo všetkom utvrdila. Sledovala som tie malé náznaky, ktoré boli podhadzované počas celého filmu. Je to skvost, naozaj. Všetko úplne TOP. 5 hviezdičiek bez pochyby.

plagát

Blízko od seba (2013) 

Nikdy som nemusela Juliu Roberts ale v tomto filme mi vyrazila dych bola skvelá naozaj som jej verila úplne všetko. Takisto neodmysliteľne dokonala Meryl Streep ktorá mi vyrazila dych čo už ani nie je prekvapenie. Dej filmu sa mi páčil- Mám rada príbehy ktoré mi "pokazia náladu" a toto bol jedným z nich cítila som sa ako keby zničená po dopozeraní. Bol skvelý, na mňa fungoval ako mal. Bol tam moment prekvapenia, aj zábavy ale v konečnom dôsledku to bola dráma jak vyšitá.

plagát

Veľký Gatsby (2013) 

Na tento film som počula len samé chvály preto som od neho očakávala dosť veľa, ale ten zázrak čo opisovali druhí sa u mňa nekonal. Ale Leo bol skvelý dokonalý nádherný všetko najlepšie! (ako vždy) ale napriek tomu ten film je nekonečný prisahám nikdy sa mi nestalo, že by som film nevedela tak dlho dopozerať. Pozerala som ho asi na 5 krát čo je strašne veľa... Každopádne jediné čo sa mi na filme páčilo boli pesničky( hlavne lana del rey v orchestrálnej verzii) a tie bujaré párty v Gatsbyho dome ktoré by som raz chcela zažiť aj ja. Inak dosť priemer.

plagát

Daria (1997) (seriál) 

Neobyčajné dievča s vlastným názorom ktorá má každého v paži a jej výroky si proste skveleeee :)