Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Horor

Recenzie (138)

plagát

Redeeming Love (2022) 

Tento film pohladí na duši každého, kto nie je cynikom:)

plagát

Podfukárky (2019) 

To, že idete na film do kina, kde ho vidíte v skvelej kvalite na obrovskom plátne, Vám žiadnu kvalitu zážitku nezaručuje. Za mňa úplne zbytočné, iritujúce, predvídavé, po štvrtej poznámke utrúsenej nahlas, kedy som sa opäť trafila do deja (lebo v sekunde sa stalo to, čo som povedala) sa týpek vedľa mňa zamrvil, či idem celý zvyšok filmu spoilerovať, ako keby som písala scenár :D. Okej, aby som nebola až taká ... to be honest, dva-trikrát sa Vám kútiky úst asi nadvihnú do nejakého toho ironicko-smiešneho úškľabku, ale keby ma niekto zavolal na tento film znova, radšej by som išla pokrývať strechu škridľami. Btw. ja rozumiem, že nie každý je štíhly a očarujúci, ale keď už idem do kina, nechcem sa hodinu a pól pozerať na natriasajúcu sa obéznu ženu. Nič v zlom, naozaj.

plagát

Metanol (2018) (TV film) 

Veľmi profesionálne a na úrovni spracovaná téma obludnej katastrofy zvanej "aféra metanol", ktorú si ja sama pamätám. Práve som študovala na strednej a viem, že som v tom období aj po ňom mala voči alkoholu veľké predsudky. Bola to čistá katastrofa a učebnicový príklad toho, kam až ľudská chamtivosť a hlúposť môže zájsť. Niekedy mám pocit, ako keby pre istých ľudí akési hranice a limity ani neexistovali. Čo sa týka filmu - veľmi pútavým spôsobom dej oboznamuje diváka priebehom udalostí až po rozsiahle policajné vyšetrovanie, na základe ktorého sa našťastie podarilo zaistiť "smrtiaci coctail". Za mňa môžem jednoznačne len odporučiť:) No a neokukaní "civilní" herci a hudba sú už len bonusom naviac :)

plagát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Rami Malek s umelými zúbkami je top :) Celkovo hodnotím ako veľmi podrobne a realisticky zobrazený životopisný príbeh rockovej legendy :)

plagát

Predtým, ako som ťa poznala (2016) 

Toto je presne jeden z tých prípadov, kedy celý film čakáte presladene stupídny klišé záver...no a keď nepríde, tak vás to vytočí ešte viac. Ale milo pobaviť, to som sa pobavila. Takže oki. :D

plagát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

When it comes to Game of thrones, I am such a geek! Okej, určite sa nájdu aj väčší fanatici odo mňa, ale asi nie je až tak veľa ľudí, ktorí by videli každý diel minimálne desaťkrát, ako ja:D Hlboko sa obávam, ako prežijem poslednú sériu, ktorá nás čaká už o necelé tri mesiace. Spomínam si ako včera, keď som si zapla úplne prvý diel prvej série. Hovorím si, hmmmm, niečo na tom je, dám tomu šancu... a už po skončení prvého dielu som pochopila, že GOT má v sebe niečo, čo vás proste núti kliknúť na nasledujúci diel takmer okamžite. Aj keby vaša tráva v záhrade dosahovala štyri metre, alebo by ste súrne potrebovali dopísať nejakú prácu, všetko má zrazu čas:D Mala som šťastie, že som seriál začala pozerať, keď už bolo natočených prvých päť sérií, a tak som si mohla užívať všetky diely hneď za sebou. Zlom prišiel, keď som musela rok čakať na ďalšiu sériu, potom na ďalšiu a teraz už dva roky na tú poslednú. Ale som si istá, že to bude stáť za to. Nielen tak "pre nič za nič" je to celosvetový hit. GOT milujú aj totálni seriáloví ignoranti, aj tí, ktorým sa máločo pozdáva a všetko len kritizujú. Možno je to práve pre tie geniálne napísané postavy, presvedčivú výpravu, úžasný scenár a zaujímavé dialógy, zvraty, zápletky a skvelých hercov! GOT vás nikdy nenechá len tak znudene sedieť, vždy sa tam niečo deje, vždy vás ten konkrétny zvrat prekvapí, neraz si poviete: "Ale vážne? no to si robia srandu...ako mohla táto postava zomrieť?" a podobne :)

plagát

Jednotky SS - Heydrichs Herrschaft (2002) (epizóda) 

Veľmi dobre spracovaný dokument, zameraný na život a prácu samotného Heydricha. O Gabcikovi a Kubisovi sa zmienuje len okrajovo v dvoch- troch vetach, takisto samotny atentat je len vecne opisany. Vacsina filmov a dokumentov sa ale sustreduje prave na nich dvoch a na opis atentatu dopodrobna, a tak tento dokument je vynimkou, ktora nam poskytuje obraz situacie z trocha ineho uhla pohladu.

plagát

Operace Daybreak (1975) 

Samozrejme, je nám všetkým jasné, že v tomto spracovaní je milión chýb. To si určite všimnú aj ľudia, ktorí sa touto témou zaoberajú len minimálne. Od skutočnej reality to má veľmi ďaleko, ale ako film samotný, odhliadnuc od týchto skutočností, nie je zlý. Za mňa taký lepší priemer.

plagát

Operácia Anthropoid (2016) 

Tento film som videla niekoľkokrát:) Okey, tak toto bol jeden pre mňa z naozaj vydarenejších zobrazení heydrichiády! Keďže túto tematiku skúmam a a videla som množstvo filmov, reportáží, prečítala desiatky článkov, na tento film som sa logicky veľmi tešila. A mňa rozhodne nesklamal. Našla som si v ňom všetko, realistické zobrazenie, presvedčivé kostýmy, kulisy, skvelý výkon hercov, prepracované zobrazenie "posledného boja" v krypte - trochu príliš "filmové", keďže v skutočnosti takto tento boj prebiehať nemohol, nakoľko parašutisti mali k dispozícii len zbrane s maximálnym počtom 20 guliek a samopalmi v krypte nedisponovali. Páčilo sa mi, že tvorcovia mysleli na detaily, československý prízvuk a pod. Taktiež oceňujem, že hrdinov zobrazili aj z hľadiska ich osobného života, nakoľko je pravdepodobné, že ako mladí muži počas piatich mesiacov plánovania útoku mali v ich vypätej situácii hlbšie vzťahy so ženami, ktoré ich ukrývali, alebo im inak pomáhali. Vďaka tomuto snímku ma viac zaujal herec Murphy, ktorý podal geniálny výkon. Celkovo to hodnotím veľmi pozitívne, nechýbalo tomu srdce, spolupatričnosť, presvedčivosť, profesionalita či prepracovaný scenár. Tvorcovia filmu pre čo najväčšiu autentickosť natáčali v Prahe, a ak by niekoho zaujímalo porovnanie filmových záberov so skutočnými miestami, kde sa onen čin uskutočnil, prikladám link na skvelé video: https://youtu.be/GPfMRIVQbYU .

Ovládací panel
8 bodov