Reklama

Reklama

Kickboxer

  • Československo Kickboxer (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Odvaha a odhodlanie neskúseného Američana postaviť sa proti brutálnej sile a zákerným úderom thajského šampióna v kickboxe a pomstiť svojho brata.
Američan Kurt Sloane sa rozhodne, že vyzve na súboj thajského majstra kickboxu Tong Poa a porazí ho. Má na to dôvod - chce sa mu pomstiť za to, že pred časom v ringu celkom bezdôvodne a zákerne zmrzačil jeho brata, sebavedomého amerického šampióna Erica. Hoci sa Kurt venuje bojovým umeniam, je mu jasné, že proti brutálnemu súperovi, ktorého podporuje mafiánsky boss Freddy Li, nemá takmer žiadnu šancu. Nemieni sa však vopred vzdať, práve naopak. V thajských školách bojových umení sa mu však vysmejú. Vďaka pomoci amerického černocha Winstona Taylora, ktorý už roky žije v Thajsku, sa dostane do džungle, kde žije starý slávny majster bojových umení Xian Chow. Ten po krátkom váhaní súhlasí, že Kurta na boj pripraví a hneď začne s tvrdým výcvikom. Jeho súčasťou nie je len posilňovanie a tréning bojových techník, rýchlosti a postrehu, ale aj meditácia a cesta k pochopeniu duchovnej podstaty boja. Po troch mesiacoch je Kurt pripravený vstúpiť do ringu. Tong Po je však ochotný použiť pre víťazstvo každú podlosť, ktorá mu len zíde na um a neštíti sa oslabiť Kurtovo sústredenie útokom na jeho najbližších ešte pred turnajom. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (30)

  • Film bol kasovým trhákom, keď si zarobil 18,5 násobok oproti rozpočtu. (Arsenal83)
  • Michel Qissi sa stal technickým poradcom/choreografom, keď sa dopočul, ako produkčný štáb hovorí, že hľadajú vysokého, orientálne vyzerajúceho chlapa s minulosťou v Muay Thai. Dobrovoľne sa prihlásil a získal rolu Tong Poa. Keďže je však pôvodom z Maroka, bol použitý mejkap, aby vyzeral viac ázijsky. (Arsenal83)
  • Hoci bol Dennis Alexio skutočným majstrom sveta v kickboxe v poloťažkej a krížovej váhe, opasok, ktorý má vo filme, však nie je modelovaný podľa skutočného opasku. (Arsenal83)
  • Scéna, v ktorej má Kurt mäso priviazané na nohe a prenasleduje ho pes Xian Chow, bola inšpirovaná skutočnou udalosťou, v ktorej mladému Jean-Claudeovi Van Dammeovi jeho učiteľ karate prikázal nosiť ochranný oblek a odolať pokusom vycvičeného psa, aby ho stiahol na zem. (Arsenal83)
  • Napriek komerčnému úspechu dostal film aj náklad kritiky. Chris Willman z Los Angeles Times nazval film „neobyčajne nudným“ a kandidátom na jeden z „najhlúpejších akčných snímkov roka“, pričom spomenul jeho „otrasné zmeny v tóne, neprekonateľné nepravdepodobnosti zápletky, nekontrolovateľné rasové stereotypy, nadbytočnú nahotu a neľudské množstvo komicky prehnaného násilia“. Willman tiež spochybnil spôsob, akým sa postavy zotavujú z vážnych zranení a veľkých traumy. (Arsenal83)
  • Film sa odohráva v Thajsku, avšak s výnimkou častí, ktoré sa odohrávajú v exteriéri (chrámy, ulice a nočný život v Bangkoku, thajská boxerská škola a štadión), sa zvyšok natočil v Hongkongu, dom majstra Xiana bol postavený v Sai Kung, v štúdiu filmovej spoločnosti Shing Fung. (beso74)
  • Natáčanie trvalo 56 dní (28.6.-23.8.1988). (beso74)
  • Dennis Alexio, ktorý hral Erika Sloana, je držiteľom niekoľkých titulov. (rador)
  • Zmínky Kurta o lekcích baletu, do kterého ho údajně tlačila matka, se zakládají na skutečném životě Van Damma. Stejně jako jeho vyprávění o tom, že je z Belgie. (Nathaniell)
  • V závěrečných titulcích je chybně uvedeno, že Tong Po hraje sám sebe, ale to není pravda, protože tuto roli hraje Michel Qissi. (Rominator)
  • Na konci titulků nezkrácené verze je nápis "Goodbye to bugs", tedy "Sbohem brouci", čímž se tvůrci loučili s thajským hmyzem z pralesa. (Lorge)
  • Jako pozadí pro některé z tréninkových scén Kurta (Jean Claude Van Damme) posloužily chrámy Wat Phra Si Sanphet a Wat Ratchaburana, část z trosek Thajského města Ayutthaya. (Lorge)
  • Van Damme se podílel také na scénáři a bojové choreografii. (Eldrick)
  • Michel Qissi, který ztvárnil postavu Tong Poa, je Van Dammův blízký přítel, se kterým v minulosti ještě před svou filmovou kariérou odjel do Thajska studovat Muay Thai. (Eldrick)

Súvisiace novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (viac)

Reklama

Reklama