Reklama

Reklama

Karate Tiger IV. - Kráľ kickboxerov

  • Česko Karate tiger 4: Král kickboxerů (viac)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi v thajskom Bangkoku zákerne zavraždil amerického šampióna v kickboxingu Seana Donahue miestny gangster Khan. Vtedy 14-ročného Jaka, Seanovho brata, fyzicky i psychicky zastrašovali. Dnes pôsobí Jake ako policajt-vyšetrovateľ v New Yorku, kde napriek častému nebezpečenstvu sa neustále zaoberá myšlienkou na pomstu bratovej smrti. Nádej svitne, keď ho jeho predstavený, kapitán O'Day, pošle kvůli jednému prípadu práve do Thajska. Mladý policajt vsadí všetko na jednú kartu. Zistí, že Khan, ktorého hľadá, vystupuje ako "zabijácky šampión", čo je označenie pre hviezdu zvláštneho druhu tamojších filmov. Bojuje sa v nich pred kamerou naostro. Jake sa v inkognite angažuje ako herec, aby sa v záverečnom boji stretol práve s brutálnym Khanom. Kto sa stane "kráľom kickboxerov"...? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (86)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dejovo je to vykradacka Van Dammeovho Kickboxera, ktoreho po stranke bitiek poriadne vytunili. Je ich tu ovela viac a aj kvalita je znatelne lepsia. Necudo, kedze je to vlastne azijska produkcia a v obsadeni nenajdeme skoro ziadneho herca ale samých karatistov. Najviac ma potesilo mihnutie mnohych bielych tvari, ktore sa na prelome 80/90 rokov casto vyskytovali v HK filmoch. Mena ako Vincent Lyn, Steve Tartalia alebo Bruce Fontaine beznym ludim nic nepovedia, ale fanusikov HK beciek ich cemea potesia. A nie su tu len herci z HK filmov, ale prakticky aj komplet hudba pochadza z filmu Tiger Cage 2. Vsimol som si snad len jeden novy motiv a zvysok je uplne zrecyklovany. Aj ked je dej jednoduchy a tento typ pribehu mam rad, tak prevedenie je dnes tragikomicke. Herecke vykony pôsobia skôr ako parodia. Dialogy zneli zase jak keby ich nahodne generoval nejaky program a nasledne ich este prehnali translatorom. Jak inak si vysvetlit, ked v dabingu suverenne zaznie rok 1990 aj ked na obrazovke svieti rok 1991. Urcite to nebude len chyba dabingu, kedze aj v originale postava potom co ju porezu nozom zahlasi: preco si ma buchol? WTF? Definitivne som si potvrdil, ze Avedon sa sice vedel skvele bit ale hrat vôbec nevedel a ani jeho charizma uz na mna nepôsobi, takze sa uz necudujem, ze jeho filmova kariera tak rychlo skoncila. Billy Blanks ako hlavny zaporak na tom nie je herecky ovela lepsie, ale nastastie si jeho uloha vystaci s jednou desivou pozou. Viac netreba. Z ostatnych hercov, ehm bitkarov stoji za zmienku este Keith Cooke, ktoremu to sakra dobre kopalo. Skoda, ze tiez vela filmov nenatocil. Takze vsetky tri hviezdicky si tato karate komedia zasluzi za bitky, bitky a este raz bitky. Holt Blanskov Khan pouziva smrtelne trojkombo, takze menej ako 3* dat nemôzem, inak by sa mi ten cierny parchant prisiel pomstit. Ale je to znova film len pre ludi, ktory na nom vyrastali. 5/10. edit 2021: Dnes som si to prvýkrát pustil v origináli a dialógy znejú ešte horšie ako v dabingu. Všetci tí karatisti vôbec nevedia intonovať a znejú jak retardi. Najhorší je Blanks. Huhňá vtipnejšie jak Stallone. Ale aspoň to v dialógových scénach funguje ako dokonalá komédia. Bitky ale stále dobré. Takže určite som to nevidel naposledy. ()

montel 

všetky recenzie používateľa

Sean Donahue (Michael Depasquale Jr.) je mistrem v kickboxu a dokáže to i v Bangkoku, kde získá mistrovský pás. Po vyhraném zápase odjíždí se svým bratrem Jakem (Loren Avedon) v taxíku, když jej přepadne banda vedená nemilosrdným Khanem (Billy Blanks), který Seana usmrtí velmi zákeřnými kopy. O deset let později je Jake vyníkajícím tajným agentem v New Yorku. Jeho šéf jej proto vyšle do Bangkoku na utajenou misi, kde má proniknou do nebezpečného gangu, který natáčí zápasy, při kterých dochází k záměrnému usmrcení bojovníka. Jake se do tohoto utkání angažuje a jeho protivníkem nebude nikdo jiný než Khan...Další ze série Karate tygrů, opět s Lorenem Avedonem, který už mě v tomto díle opravdu štval a jeho výkon je zde nejslabší. Všechno zachraňuje vyníkající Billy Blanks, ze kterého jde opravdu strach. Hold záporné role mu sedí. Mužské oko také jistě potěší nádherná Sherrie Rose. 60% ()

Reklama

mzss1 

všetky recenzie používateľa

V mládí jsem tenhle film miloval a i dodnes mě baví. Kdysi pro mě nebyl žádný lepší film, kde se dost pralo, bojovalo atd.. pak jsem poznal film Kickboxer s Van Dammem, který mě zaujal o něco víc, byť lepší technickou stránkou a režií. Tenhle film je rozhodně též perfektní, najde se zde dost soubojů, líbil se mi tréning a hlavně závěrečný souboj. Příběh klasický, scény jsou dost béčkvité, ale nevadí. Film celkově hodnotím na zasloužených 88% = **** ()

Luk80 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší díl celých Karate tygrů a zároveň the best role Lorena Avedona.Ten tady hraje pohodovým komediálním stylem, ovšem do jisté míry a doby.Nahrává mu k tomu příjemně trefná hudba. Když se znovu setkává přes TV se zabijákem Khanem, tak končí veškerá sranda. Loren Avedon by byl brutálně skvělý polda v Kung Fury, hehe.Každopádně Billy Blanks a jeho vizáš je legendární a dodneška z něho jde krutý pocit. Poslední boj v kleci je jednou ze základních scén společnosti Intersonic. Nesmíme zapomenout na opičku mistra Pranga ! ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V thaiskom Bangoku v roku 1981 vyhral americký bojovník Sean Donahue prestižný turnaj v kickboxe. Krátko po víťaznom zápase ho zabili členovia miestnej mafie. Za to že vyhral pás šampióna zaplatil vlastným životom. Zavraždili ho pred očami jeho mladšieho brata Jakea. Ten sa vráti späť do USA a stane sa z neho policajt. Desať rokov po smrti svojho brata, ho jeho nadriadený pošle na tajnú akciu do Ázie, priamo do hlavného mesta Thaiska. Naskytne sa mu tak možnosť pomstiť Seanovu smrť. ** ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (5)

  • Na videokazetě, kterou si Jack (Loren Avedon) doma prohlíží, je mimo jiné i scéna z filmu Karate tiger 3: Pokrevní bratři (1990), kde se v hlavní roli také objevil Loren Avedon. (SG-1)
  • Lorenu Avedonovi nejsou bojové sporty cizí. Má 5. stupeň černého pásu v Tae Kwon Du a 8. stupeň černého pásu v Hap Ki Do. (Rodimus)
  • V některých pasážích závěrečné scény, kdy probíhá boj v bambusové aréně, je možné zpozorovat, že je z důvodu bezpečnosti Loren Avedon nahrazen kaskadérem. (Rodimus)

Reklama

Reklama