Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajomná komnata

  • Česko Harry Potter a Tajemná komnata (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Harry Potter (Daniel Radcliffe) sa po prázdninách vracia do Bradavíc a nastupuje do druhého ročníka. A to i napriek varovaniu domáceho škriatka Dobbyho, podľa ktorého mu v Bradaviciach hrozí smrť. V škole kúziel a mágie sa však skutočne začnú diať čudné udalosti. Na stenách sa objavujú neznáme nápisy a niektorí študenti sú prepadávaní tajomným prízrakom. Čo s tým má spoločné Tajomná komnata? Stojí za spiknutím opäť Voldemort? Záhadu sa Harry vydáva rozlúštiť spoločne so svojimi priateľmi - Ronom (Rupert Grint) a Hermionou (Emma Watsonová). (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (912)

Tom Riddle 

všetky recenzie používateľa

Já osobně mám pro Columbusovy adaptace HP v srdci měkké místečko. Protože nesnáším škrtání v ději, a u takového Ohnivého poháru jsem opravdu trpěl. Columbus nic neškrtá. Vlastně jede prakticky scénu od scény a nedává do toho nic víc, než jen poctivé řemeslo. A mně to docela dost vyhovuje. Aspoň u prvních dvou (kratičkých) dílů. Fakt, že je to zbytečně dětské, se lehce zapomíná, když je na plátně Zlatoslav Lockhart. Vynikající casting. Nesmíme zapomínat ani na Skřítka "přivřu si uši do dvířek u trouby" Dobbyho. Láska. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Columbus se sice svého rutinního nenápaditého stylu drží zuby nehty, ale tentokrát má ohromnou oporu v předloze, která patří k tomu lepšímu (a samostatně i nejlépe fungujícímu) z celé série. Navíc "přitemnil" atmosféru a díky skvěle obsazenému duu Branagh/Isaacs se mu daří částečně napravovat dojem z ústředního tria, ze kterého kamera nesleze po celou stopáž, a které je tady ještě stále spíše za roztomilá herecká dřeva než za herce a tahouny. Stále jde o pouhou ilustraci k předloze bez vize, ale tentokrát aspoň vyvedenou ilustraci, které prodloužená verze nijak neškodí (ale nutno dodat, že ani nijak nepřidává). Čímž neříkám, že si to neumím představit i výrazně pokrácené. ()

Reklama

ripo 

všetky recenzie používateľa

Columbus bol asi príliš zviazaný dohľadom Rowlingovej. Pri verzii na DVD som si pri sekcii : Rozšírené scény všimol, že to nie sú rozšírené, ale vynechané scény a z týchto scén boli vo väčšine úplne zbytočné, ale jedna, pri ktorej som si lámal hlavu, ako sa to auto objavilo v lese pri záchrane pred pavúkmi si asi tvorcovia povedali, že ušetria 30 sekundový záber ... Ak to pôjde týmto tempom, tak na tretí diel sa už asi nebude dať pozerať .... V jednotke boli scény viac prepracovanejšie. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Chris Columbus od Kameňa mudrcov nič nevylepšil... ani nepokazil. Nákladná (1OO miliónov, ale celosvetová tržba geniálnych 878) fantasy je osvedčenou stávkou na solídnu žánrovú istotu s pestrou galériou hlavných i podporných postáv a starých i nových postáv a postavičiek, medzi ktorými si každý nájde favorita. Rozprávková výprava, čarokrásna hudba Johna Williamsa, napínavý, vtipný i dojemný príbeh, trochu patetického potlesku na záver, vhodne umiestnené kvalitné (na tú dobu, dnes pochopiteľne zostarli) špeciálne efekty, skvelá anglická herecká liga a v podstate hororové baziliškovské finále (do strašidelného podzemia sme sa mimochodom vrátili vo finále ságy). Samostatnou kapitolou je neuveriteľný Kenneth Branagh, ktorý v úlohe nového profesora boja proti čiernej mágii perlí v každej tretej vete („Dámy a páni. Vitajte na autogramiáde mojej výbornej a skvele predávanej knižke s názvom ´Som úžasný´.“). Negatívne hodnotím odpadový slovenský dabing (jasné, za to Warner Bros, nemôžu, ale mne je to jedno, v kine mi to spôsobilo traumu a trpím ňou dodnes) a megatrápny "vrešťák" (ktorý Ronovi poslala nahnevaná mama). Spätne sa nelogicky javí správanie postáv. Prečo chcel Snape Harryho vylúčiť? Veď doma by mu hrozilo väčšie nebezpečenstvo, než v škole plnej učiteľov a spolužiakov. Prečo pri súboji o školu v poslednej časti nepoužili na obranu vreštiace mandragory? Metlobal je opäť extrémne nezáživný... a vážne je normálne, aby sa žiaci zúčastňovali takto smrteľne nebezpečného športu a ešte im pri tom tlieska učiteľský zbor? Mimochodom, druhý (a posledný) výskyt Johna Cleesea alias Takmer-Bezhlavého Nicka (následne zo ságy bez jediného vysvetlenia kuriózne vypadáva, čo tvorcom síce nikdy neodpustím, aspoň jednu vetu mu v 161 minút dlhom filme dať mohli, ale uznávam, že postava predstavovala slepú uličku). Kino Považan NMnV 2002 ()

Trellíno 

všetky recenzie používateľa

O něco málo slabší než první díl. Děj je sice napinavější, strašidelnější, akčnější. Ale na druhou stranu je zde také více hluhých míst. Zbytku filmu není moc co vytknout. Obsazení je skoro totožné s jedničkou, takže opět kvalitní. Williams odvádí slušný standart a Dobby je udělanej opravdu dobře(jsem moc zvědavej na Gluma). Velice dobrá zábava, ale opět ne bezchybná. Třeba už to příště pod novým režisérem konečně bude za 100%. ()

Galéria (202)

Zaujímavosti (134)

  • Ve scéně, kdy Harry Potter (Daniel Radcliffe) chytá zlatonku, ruku mu zlomí poblázněný potlouk, načež si ji dá Harry k tělu. Ve chvíli, kdy chytí zlatonku, spadne z koštětě a potlouk po něm stále jde, je možné všimnout si, že se Harry chová, jakoby byla jeho ruka v pořádku. Hned v dalším záběru pak opět drží paži u těla. (Andyy321)
  • Scéna, v ktorej Hermiona (Emma Watson) hľadá recept na elixír, ktorý ju neskôr nedopatrením zmení na mačku, sa natáčala na Oxfordskej univerzite, v knižnici vojvodu Humphreya. (Kub_ees)
  • Když je Hagrid (Robbie Coltrane) eskortován z Příčné ulice, projde kolem knihkupectví, kde je ve výloze vidět několik výtisků „Harryho Pottera“. (HappySmile)

Súvisiace novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (viac)

Reklama

Reklama