Reklama

Reklama

Bohuš Stejskal (Bolek Polívka) je rázovitý dedinský chlapík, ktorý žije v malej moravskej dedinke v schátralom dome. Pracuje ako drevorubač, ale väčšinu času trávi so svojimi kumpánmi popíjaním slivovice a záhaľčivým povaľovaním sa v tráve. Jedného dňa však dôjde k udalosti, ktorá od základov zmení jeho doterajší pokojný a vcelku spokojný život. Do dediny prichádza elegantný  Ulrich (Miroslav Donutil), aby mu oznámil, že mu vďaka reštitúcii pripadne obrovský majetok po otcovi. Bohuš sa tak stáva milionárom. Spočiatku sa nesmierne teší šťastiu, ktoré ho postretlo, začína rozhadzovať peniaze na všetky strany, pozýva svojich kamarátov na pohárik, navštevuje pochybné  podniky, kde si nájde aj priateľku. Náhly prerod sa však nezaobíde bez komplikácií a Bohuš sa so svojim novým postavením nie vždy dokáže správne stotožniť. Beh udalostí má čím ďalej rýchlejší spád a  zdá sa, že prebieha úplne nezávisle na Bohušovej vôli... (TV Markíza)

(viac)

Diskusia

Na-Krul

Na-Krul (hodnotenie, recenzie)

Nemozem si spomenut na meno tej Slovenky, ktora hrala predavacku v obchode s handrami. Ako sa vola? Vdaka

na príspevok reagoval LexMurphy

martincba

martincba (hodnotenie, recenzie)

Všetci sa pozerajú na tento film iba ako na komédiu. Ja v ňom vidím psychologický rozmer, ktorý je skvele napísaný. Dedinský debil, ktorému nič nechýba zrazu zdedí peniaze a cíti sa ako veľký pán a zrazu všetko na svete potrebuje. Frajerka mu už nestačí a musí mať dve. Právnik ho toleruje do doby kým má peniaze a potom je už pre neho nula. Koniec je fantastický keď zostane úplne sám a všetko sa zopakuje.

Uživateľ libi666 zmazal svoj príspevok.

Uživateľ libi666 zmazal svoj príspevok.

Uživateľ zmazal svoj príspevok.

Nevka

Nevka (hodnotenie, recenzie)

Každému nesedne všechno. Hlavně tomu tak je u kultovních snímků. Tam je skupina, která to nebere větší, než u normálních filmů. Na druhou stranu je tam mnohem více fanoušků.

Uživateľ zmazal svoj príspevok.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Wade W.

Wade W. (hodnotenie, recenzie)

Mnela to byt  oslava, bude to  pohrebni hostina... co je? Na vecnu pamatku Lizinky, koza se mi obesila, svine.

Uživateľ Wade W. zmazal svoj príspevok.

LexMurphy

LexMurphy (hodnotenie, recenzie)

Prosím vás, nevie niekto názov pesničky, respektíve melódie, ktorá hrá z rádia keď Bohuš relaxuje v bazéne na nafukovačke? Jedná sa zrejme o nejakú, starú, známu, českú melódiu. Dnes som ju počul vo filme Letní romance, kde ju spievajú s textom Helena Vondráčková a Lubomír Lipský a hneď som si spomenul, že je to melódia z "Dědictví". No neviem sa nikde na internete dopátrať názvu piesne a ani autora. Ak niekto viete názov, alebo aspoň nejakú indíciu, ktorá by mi pomohla v hľadaní, napíšte to sem prosím. Ďakujem.

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

callix

callix (hodnotenie, recenzie)

Někteří herci uvedení výše, nemají v profilu uvedený tento film, i když v něm hrají.

na príspevok reagoval Šandík

erased

erased (hodnotenie, recenzie)

raroh

reagoval jsem jenom na neobratné "Klasicky priklad filmu, ktory kritici zvozili pod ciernu zem, a pritom zludovel."

Proti tomu nemůžeš říct ani fň :)

na príspevok reagoval raroh

raroh

raroh (hodnotenie, recenzie)

Dávat Trošku a Chytilovou na jednu loď je fakt nepochopení toho, co vlastně říká Dědictví a proč bylo natočeno.

na príspevok reagoval erased

raroh

raroh (hodnotenie, recenzie)

Možná zlidověl, ale nejde o lidový, nýbrž intelektuální film. Typická Chytilová.

Martin741

Martin741 (hodnotenie, recenzie)

Klasicky priklad filmu, ktory kritici zvozili pod ciernu zem, a pritom zludovel. Viete prosim Vas este nejake tipy? Len ceskoslovensku kinematografiu, prosim!

na príspevok reagoval erased

warv

warv (hodnotenie, recenzie)

JasonIX

nevidel jsem  jinyverze videl jsem presne tuhle. a nema to zadny pribeh akorat vidis blbyho ozralce ze shora z boku z predu a ten blbec furt mele nejaky blbosti co je napul rozumet a kazdy vetu snad opakoval 4 krat. nechapu co na tom vidite tak vtipneho , ozraly lidi jsou opravdu vtipni aniz by sami chteli :D ale tenhle ne ...

JasonIX

JasonIX (hodnotenie, recenzie)

tohle byla ta nejpovedenější komedie kterou sem viděl mě nejvíc ozesmála hláška:Kurva to je parník a taky :mě je tak blbě že nemám ani tužku :DD

waxtrax

waxtrax (hodnotenie, recenzie)

Když se tak ohlédnete jaká pokračování skvělých českých filmů se točí, najděte prosím alespoň jeden, který by se alespoň náznakem přibližoval kvalitě prvního dílu : Sněženky a machři po 25 letech; Saxana a lexikon kouzel , Nemocnice na kraji města atd.... - jedna hrůza vedle druhé. 

Súvisiace novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (viac)

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (viac)

Zemřel herec Jiří Pecha

Zemřel herec Jiří Pecha

28.02.2019

Svět opustil další známý český herec. Ve věku 74 let zemřel Jiří Pecha, nejlepší kamarád a častý herecký partner Bolka Polívky. Asi nejvíc jej proslavila role anděla ve filmu Dědictví aneb… (viac)

Věra Chytilová 1929 - 2014

Věra Chytilová 1929 - 2014

12.03.2014

Ve věku 85 let dnes zemřela Věra Chytilová, svérázná režisérka a scénáristka. Studovala architekturu, později FAMU. Pracovala jako manekýnka, kreslička, poté na Barrandově jako klapka a pomocná… (viac)

Reklama

Reklama