Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyristo ľudských životov na palube obrieho Boeingu 747 sa ocitlo v rukách nebezpečných teroristov, ktorí sa vyhrážajú zhodením bomby s nervovým plynom na Washington. Jedinou nádejou je zásah elitnej špeciálnej jednotky Austina Travisa (Steven Seagal). Inteligentný vládny analytik David Grant (Kurt Russell) pozná spôsob, ako sa dostať na palubu letiaceho Boeingu, stane sa preto členom zásahového tímu. Dôjde však k havárii a komando zostane bez spojenia s krízovým štábom... Aj keď sa Davidovi podarí získať na palube spojenca v odvážnej letuške Jean (Halle Berry), čas sa nebezpečne kráti. Velenie sa totiž domnieva, že komando zahynulo a prikáže lietadlo zostreliť. Stíhači štartujú... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (350)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Povedený žert - film se Seagalem, který ale po první třetině odletí do jiný dimenze a zbytek už bude muset zvládnout jen Russell, Leguizamo, Berry a spol. A to se snad každý divák (včetně mne) tolik těšil na to, jak bude Steven všem těm hnusným arabským držkám postupně lámat ruce, nohy i krky. Nevím co tímhle fíglem režie zamýšlela, ale vyjeb... chci říct vyběhli s diváctvem parádně. Ale i tak je to celkem slušnej thriller o únosu letadla, jen stopáž mohla/měla být tak o půl hoďky kratší, Berry by nemusela tolik přehrávat a místo Sucheta mohli tvůrci obsadit někoho, kdo by byl v roli fanatickýho islámskýho teroristy přesvědčivější - víc zemitý, víc brutální, míň kultivovaný. Tedy Suchet je skvělej a zahrál to dobře, ale když já ho pořád vidím jako toho uhlazenýho belgickýho Poirota. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V deväťdesiatkach bol aj priemerný film dobrý. A možno práve preto, že Seagala poslali čo najrýchlejšie k čajkám, tak film nedopadol ako bežná seagalovina. Prekvapením bolo, že dokonca normálne ukázali, že terorista je muezínofil, čo v dobe politickej hyperkorektnosti už našťastie úspešne mažeme a korány a Hassanov progresívne velebíme ako najtolerantnejšie stelesnenie duchovného prejavu. ()

Reklama

Anthony 

všetky recenzie používateľa

Kromě úvodní akce a zručně natočeného přestupu z letadla do letadla, je to spíše o napětí než o akčních scénách. A napětí se režisérovi podařilo opravdu navodit. Kurt Russell není špatný, nejvíc se mi ale líbil Oliver Platt. Vzhledem k tomu, že skoro celý film je spíše uměřený až realistický, tak konec realismus odhodí v dáli a nastupuje typický hollywoodský závěr. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný akčný thriller s Kurtom Russellom v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o protiteroristickej jednotke, ktorá má za úlohu preniknúť na lietadlo unesené skupinou teroristov chystajúcej sa použiť plyn na americké ciele, no jednotka príde o veliteľa a väčšinu vybavenia, ale aj tak sa snaží celú situáciu zachrániť. So spracovaním ale nie som až tak moc spokojný. Nie, že by bolo zlé, aj takto je dej pomerne zaujímavý a prakticky nenudí, ale hlavná fáza filmu, teda získavanie kontroly nad lietadlom nie je práve podľa mojich predstáv. Dovtedy, teda kým sa ešte vo filme vyskytuje aj Steven Seagal má film spád a dobre zoznámi s postavami, ale celkovým prenesením deja na lietadlo sa tempo výrazne spomalí, pretože sa začne snaha o čo najväčší realizmus, teda miesto akcie sa začne taktizovanie, získavanie informácií a zneškodňovanie bomby, čo vydrží až takmer do konca. Akcie je tu veľmi málo a moc nezaujme. Je prakticky len v úvode a v závere, úvodná sa mi páči, síce je obsahovo chudobná, ale poteší viacero zabitých teroristov špeciálnou jednotkou a hlavne Seagalom. Ale sklame záver, zneškodnenie teroristov je príliš rýchle a bez nápadu. Herecké obsadenie je skvelé, Steven Seagal do postavy veliteľa vojenskej jednotky perfektne sadol a tak škoda, že si niečo podobné už nezopakoval, Kurt Russell, celá jednotka, ale aj zaujímaví záporáci na čele s Davidom Suchetom a slušné vedľajšie postavy. Ale čo sa týka postáv, tak mi nesadlo až príliš rýchle sa prispôsobenie členov vojenskej jednotky nečakanej a podstatne sťaženej situácii, ale to je skôr len detail. Réžia a technická stránka sú výborné, tu nemám vôbec čo vytknúť. Ako mnohí som sa aj ja na tento film prvýkrát tešil hlavne kvôli Seagalovi a tak som bol prekvapený a sklamaný. Teraz ma mrzí, že si takúto úlohu veliteľa už nezopakoval, sadla mu dokonalo a veľmi by ma zaujímalo, ako by tento film vyzeral, keby bol Seagal hlavný hrdina, ale buď by sa musel radikálne zmeniť scenár, už len napríklad preto, že v úvode s ľahkosťou behom chvíle zabil rovnaký počet teroristov, ako je únoscov lietadla, takže by s nimi nemal ani najmenšie problémy, alebo by to bol jednoznačne najhorší film z jeho najlepšieho obdobia. 57% ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Tohle byl svého času pěkný „výmrd“ s nadrženými diváky. Pamatuju si, když to dávali poprvé v televizi a každý ze třídy se těšil na další pecku se Stevenem Seagalem. Jaké bylo pak zděšení, když během několika vteřin skončilo jeho účinkování „vycucnutím“ a bylo po prdeli. Tedy ne doslova. Protože se ukázalo, že i bez něj šlo o docela povedený film. Navíc Kurt Russell patří rovněž mezi moje celkem oblíbené herce a tady si vedl velmi dobře. Ani toho lamače kostí vedle sebe nepotřeboval. Zápletka byla dobrá, jen to občas trošku zavánělo nudou. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (23)

  • Podle autobiografie Johna Leguizama se Kurtu Russellovi nelíbilo, jak často Leguizamo improvizoval, až se kvůli tomu mezi nimi strhla menší šarvátka. Zapříčila jí Leguizamem improvizovaná hláška "Doufám, že nás ten smrad neprozradí" - po tom, co si Kurt Rusell zuje boty. (akisha)
  • Letadlo Remora s tlakovým průchodem, které bylo použito ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (Narcis)
  • Ve chvíli, kdy Kurt Russell ručkuje po laně nad stropem kabiny, kde si prohlížel vnitřek kabiny sondami, a vrací se zpět k vojákovi, má v jednu chvíli hodinky na pravé a pak zas na levé ruce. (Terva)

Reklama

Reklama