Reklama

Reklama

Prepadnutie vo vzduchu

  • Česko Přepadení ve vzduchu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Bežný let na linke Florida - Los Angeles. Na palube lietadla sa stretávajú dvaja muži, ktorí sú si síce v mnohom podobní, no v jednom zásadne odlišní - prvým je černoch John Cutter (Wesley Snipes), špičkový protiteroristický expert, ktorý sa po tragickej smrti svojej ženy stiahol z aktívnej služby a teraz letí do Los Angeles, aby nastúpil na nové miesto. Veľmi inteligentný, odvážny a predovšetkým profesionálny. Tým druhým je beloch Charles Rane (Bruce Payne), preslávený terorista obvinený z ozbrojeného únosu štyroch lietadiel a cestujúci s putami na rukách do Los Angeles na súd. Veľmi inteligentný, odvážny a šialený. Zabíja s okúzľujúcim úsmevom, s chuťou a bez výčitiek. Rane sedí len niekoľko radov za Cutterom a úprimne povedané, nemá vôbec v úmysle doletieť do L.A. So svojimi spoločníkmi zabije agentov FBI, pilota a preberá kontrolu nad lietadlom i dvoma stovkami ľudských životov. Zastaviť ho môže iba jediný človek - neozbrojený Cutter, pasažier zo sedadla č. 57. Vysoko v oblakoch a neskôr i na zemi prebieha súboj sily, inteligencie a vôle... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (142)

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa

Celkem dobrej akčňák, který ničím neohromí, ale na těch 80 minut zabaví. Bohužel tenhle film nemá nic, na co by si divák po nějaké době vzpomněl. Akce není moc nápaditá, nic na co by jste se mohli dívat opakovaně. A závěrečná třetina je velmi slabá, ale já si film překvapivě užil, a nelituji toho. :) ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Z celej Snipesovej filmografie pred kultovým Bladeom, v ktorej stvárnil hlavnú postavu mám najradšej rozhodne Prepadnutie vo vzduchu a určite to bude aj tým, že má ku štandardnému akčnému žánru najbližšie. Vybral si obľúbený koncept, boj osamoteného hrdinu v uzavretom priestore, čo bolo v tomto období často využívané, tentoraz konečne lietadlo, ktoré síce neponúka taký priestor, ako napríklad mrakodrap zo Smrtonosnej pasce alebo vojnová loď z Prepadnutia v pacifiku, preto sa dej na určitý čas presunie von a film získa trochu iný štýl, ale neškodí mu to. A tak celkovo mi to vyhovovalo, úvodná fáza mi sadla, dobre zoznámi s hlavným hrdinom a záporákom, ale po prenesení deja do lietadla sa to samozrejme vylepší a práve túto časť mám z celého filmu najradšej a dokonca ich súperenie pôsobí aj celkom realisticky. Tejto fáze sa už film nevyrovná, ale predsa len je to stále zábava a tak ma to bavilo od začiatku až do konca. Veľkým plusom je aj obsadenie, Wesley Snipes tu pôsobí vážnejšie, než obvykle, ale s tým nemám problém a toho agenta s traumou som mu veril, o nič nezaostáva ani výborný Bruce Payne, ktorý si všetky svoje scény berie pre seba, ale žiadne výhrady nemám ani k zostave vedľajších postáv, kde ešte vyniká Tom Sizemore a zvyšných záporákov, aj keď Elizabeth Hurley v takejto úlohe skôr prekvapí, ale bavila ma. Po akčnej stránke film síce neponúkne nič výnimočné, ale ten potrebný štandard bez problémov spĺňa. Ponúkne pár slušných súbojov, ktoré mohli byť aj lepšie natočené, hlavne mi nesadla voľba uhlov kamery a aj choreografia mohla byť prepracovanejšia, ale vďaka Snipesovmu bojovému štýlu ma aj tak bavia. A k tomu pár obstojných prestreliek alebo nejakých tých naháňačiek. A najviac mi vyhovuje akcia z prvej fázy v lietadle, ktorá ponúkne dva súboje alebo zneškodnenie policajtov. Režijne tiež nemám väčších výhrad, film síce viditeľne nemá rozpočet spomínanej konkurencie, aby mohol ponúknuť výraznejší akčný zážitok, ale ten potrebný štandard splní. Takže celkovo ma vlastne ani neprekvapuje, že Prepadnutie vo vzduchu dosť zapadlo, ale ako fanúšik tohto žánru, obdobia a Snipesa sa k nemu rád občas vraciam. 74% ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Shlédnuto ve sladkých 15-ti letech v letním kině a ani tehdy mi to nepřišlo jako bůhvíjaký zázrak (a to jsem v tom věku akční filmy zbožňovala). Letadla, teroristi, rvačky, skoky... Vůbec mě neláká sledovat celý snímek podruhé, ale patrně bych to přežila bez úhony na pychickém zdraví. Z útržků a upoutávek, co jsem z tohohle filmu viděla od té doby, nemám pocit, že by šlo o něco víc než slabší průměr v žánru akčňáků. 45% ()

Jenda 

všetky recenzie používateľa

Průměrný akční film složený z několika předešlých filmů: Smrtonostná Past 2 - Blbej policajt, Přepadení v Pacifiku - Bývalý hrdina (Wesley Snipes), Boein 747 v ohožení - černošská letuška atd. Prostě nic co bychom nemohli vidět v jiném lepším filmu z tohoto prostředi. I když je tu ještě hlavní záporák Bruce Payne, který hraje v různých béčkových filmech tyto role které mu opravdu sednou. Nebýt jeho, tak by tento tuctový film s jedinou vtipnou hláškou dostal maximálně ** ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

První role, kde jsem zaregistroval Wesleyho Snipese, jako expert proti teroristům na palubě letadla, kteří chtějí osvobodit svého převáženého šéfa. Sice akční béčko za menší peníze, ale v solidním tempu se snesitelnou stopáží. Vždycky mi tenhle film přišel jako klon Boeing 747 v ohrožení, který je o třídu výš, ale i tady je zajímavé obsazení vedlejších rolí Sizemore, Hurley ... ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (8)

  • Hlavná úloha bola najskôr ponúknutá Sylvestrovi Stallonemu, ktorý ju však odmietol. Zo žartu dal scenárista jednej z postáv meno Sly. (m.a.t.o.)
  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)
  • V televizní verzi jsou některé scény navíc. (Cheeker)

Reklama

Reklama