Reklama

Reklama

Prepadnutie vo vzduchu

  • Česko Přepadení ve vzduchu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Bežný let na linke Florida - Los Angeles. Na palube lietadla sa stretávajú dvaja muži, ktorí sú si síce v mnohom podobní, no v jednom zásadne odlišní - prvým je černoch John Cutter (Wesley Snipes), špičkový protiteroristický expert, ktorý sa po tragickej smrti svojej ženy stiahol z aktívnej služby a teraz letí do Los Angeles, aby nastúpil na nové miesto. Veľmi inteligentný, odvážny a predovšetkým profesionálny. Tým druhým je beloch Charles Rane (Bruce Payne), preslávený terorista obvinený z ozbrojeného únosu štyroch lietadiel a cestujúci s putami na rukách do Los Angeles na súd. Veľmi inteligentný, odvážny a šialený. Zabíja s okúzľujúcim úsmevom, s chuťou a bez výčitiek. Rane sedí len niekoľko radov za Cutterom a úprimne povedané, nemá vôbec v úmysle doletieť do L.A. So svojimi spoločníkmi zabije agentov FBI, pilota a preberá kontrolu nad lietadlom i dvoma stovkami ľudských životov. Zastaviť ho môže iba jediný človek - neozbrojený Cutter, pasažier zo sedadla č. 57. Vysoko v oblakoch a neskôr i na zemi prebieha súboj sily, inteligencie a vôle... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (142)

tatka 

všetky recenzie používateľa

Ja by som to trochu prestrihala. Trochu dosť. Načo zabíjali Cutterovu manželku? Aby bolo 15 minút na začiatku o čom točiť? Aby sa dal dokopy s krásnou letuškou? Mohli ho nechať slobodného, priestor na vyrašenie nežného citu by sa tiež našiel. Vystrihla by som aj ten lunapark, netreba nám 20 minút kukať, ako sa okolo prepletá dav amerických buranov. Celý dej by sa odohrával v lietadle. Nech sa chlapci mlátia vo výťahoch, chodbičkách, hajzlíkoch, batožinovom priestore, pre mňa za mňa aj na podvozku...nech ukáže Wesley, čo v ňom je. Potom by to bol pozerateľný akčňák. Ale mňa sa nikto nepýtal. Tak dávam 2 hviezdy, z toho 1 je za kamenný ksicht hlavného záporáka. ()

Acrobat odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak trochu infantilne pôsobiaci film to dokazuje aj pri potrebe točiť scény na detskom kolotoči. Asi takto pôsobí celá znoška blbostí ktoré produkuje tento hlbší priemer. Nevýrazná réžia spolu s dementnou kamerou a beznádejnou snahou o napätie hyzdí aj fantómový prejav hercov až po kvázi vyrazené dvere v lietadle, ktoré však evidentne stojí v štúdiu. Niet vôle vybaviť si pozitívne pocity, iba mozgové skartovanie všetkých dojmov. Ani zábava, ani komédia ale ani akcia. (videné 20.06.2018, DajTo archív) ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Arnie nas v Komande naucil ako sa z rozbehnuteho lietadla vystupuje a Wesley nas nauci ako sa do neho nastupuje. Na prvy pohlad tento film vyzera ako klasicky thriller odohravajuci sa v lietadle. Ale tvrdnut cely cas v lietadle sa tvorcom nepacilo a tak sa nasi hrdinovia neraz dostanu aj vonku na vychadzku. Vdaka tomu je film mixom thrilleru odohravajucim sa v obmedzenom priestore a standardneho akcneho filmu ale ani v jednom smere to nie je nic vynimocne. Chyba tu klaustrofobicka atmosfera a kedze sa z lietadla neustale odbieha, tak sa nedockame ani nejakej komplikovanejsej postupne gradujucej zapletky ako je bezne v podobnych filmoch, ktore si vystacia aj s mensou porciou akcie ale napriek tomu su nonstop napinave. A akcne pasaze mimo lietadla zase nie su dostatocne velkolepe, aby nejak vyrazne ohurili. Dost vidno, ze film nebol prilis drahy. Akciu tvori sem tam nejaky ten vystrel, obcas slusny kaskadersky kusok na kolotoci, ale prim tu maju bitky v ktorych sa Snipes predvedie v plnej parade. Z hercov tu dalej exceluje diabolsky Bruce Payne vo svojej zivotnej ulohe. Dalej pobavi vtipna postavicka, ktoru hra Tom Sizemore a mame tu aj dve krasky Alex Datcher a Elizabeth Hurley. Takze vysledkom je rutinny beckovy mix akcneho filmu a thrilleru, ktory v ani jednom zanri nevynika, ale vdaka sviznemu tempu a extremne kratkej stopazi nenudi. Proste oldschool jednohubka ktorej kvality ma dnes Wesley Snipes velke problemy zopakovat. 5/10. ()

Jaňo 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to až také zlé ako sa zdá, ale ani také dobré ako to vyzerá. Očakávania som nemal žiadne, jednoducho som si zapol telku a narazil na to, čo prvé vysielajú. Mal som smolu lebo Wesley Snipes ma nalákal na zlý chodníček. A k tomu sa mi ešte celý čas zdalo, že som po tejto ceste už kráčal... (veľmi podobné s miliónom ďalších filmov) Rada na záver: Ak by ste mali tú možnosť ísť namiesto toho na pivo, určite choďte! Využijete totiž večer plnohodnotnejšie... ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Ano, je to dobrý akčnák, ano má to dobrý příběh i pár akčních scén. Ale pro boha nepouštějte si to s CZ dabingem protože to uplně kazí film, dabing opravdu otřesný hlavně u Wesleyho jsem myslel že to normálně vipnu. Překousl jsem to příběh není špatný sem tam nějaký dobrý chvat od Snipese. Název už vypovída oč tam půjde.. ale ten konec byl opravdu "na rychlo" odfláknutý bohužel. Proto průměrné hodnocení.. kdybych měl hodnotit dabing dal bych odpad! ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (8)

  • Hlavná úloha bola najskôr ponúknutá Sylvestrovi Stallonemu, ktorý ju však odmietol. Zo žartu dal scenárista jednej z postáv meno Sly. (m.a.t.o.)
  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)
  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)

Reklama

Reklama