Reklama

Reklama

Prepadnutie vo vzduchu

  • Česko Přepadení ve vzduchu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Bežný let na linke Florida - Los Angeles. Na palube lietadla sa stretávajú dvaja muži, ktorí sú si síce v mnohom podobní, no v jednom zásadne odlišní - prvým je černoch John Cutter (Wesley Snipes), špičkový protiteroristický expert, ktorý sa po tragickej smrti svojej ženy stiahol z aktívnej služby a teraz letí do Los Angeles, aby nastúpil na nové miesto. Veľmi inteligentný, odvážny a predovšetkým profesionálny. Tým druhým je beloch Charles Rane (Bruce Payne), preslávený terorista obvinený z ozbrojeného únosu štyroch lietadiel a cestujúci s putami na rukách do Los Angeles na súd. Veľmi inteligentný, odvážny a šialený. Zabíja s okúzľujúcim úsmevom, s chuťou a bez výčitiek. Rane sedí len niekoľko radov za Cutterom a úprimne povedané, nemá vôbec v úmysle doletieť do L.A. So svojimi spoločníkmi zabije agentov FBI, pilota a preberá kontrolu nad lietadlom i dvoma stovkami ľudských životov. Zastaviť ho môže iba jediný človek - neozbrojený Cutter, pasažier zo sedadla č. 57. Vysoko v oblakoch a neskôr i na zemi prebieha súboj sily, inteligencie a vôle... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (142)

Jenda 

všetky recenzie používateľa

Průměrný akční film složený z několika předešlých filmů: Smrtonostná Past 2 - Blbej policajt, Přepadení v Pacifiku - Bývalý hrdina (Wesley Snipes), Boein 747 v ohožení - černošská letuška atd. Prostě nic co bychom nemohli vidět v jiném lepším filmu z tohoto prostředi. I když je tu ještě hlavní záporák Bruce Payne, který hraje v různých béčkových filmech tyto role které mu opravdu sednou. Nebýt jeho, tak by tento tuctový film s jedinou vtipnou hláškou dostal maximálně ** ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nora, urob pre mňa niečo. Uvar mi kafčo. A prines aspirín.“ S chuťou nakrútené, solídne béčko stojace na Snipesovi, psychopatovi Payneovi („Aký chcete stejk?“ – „Krvavý.“), fajn kastu vedľajšákov (Tom Sizemore, Bruce Greenwood, Elizabeth Hurley a herec neuveriteľne sa podobajúci na Michaela Ironsidea) a svižnom scenári. Ten síce nezjedol všetku múdrosť sveta, ale aspoň sa v ňom plynulo striedajú atraktívne lokácie. Trvá to len 84 minút (aj s titulkami) a behom toho krátkeho obdobia stihneme navštíviť ambulanciu plastického chirurga, televízne štúdio, mesto, lietadlo, letisko a nakoniec zábavný park. V čase vzniku som tento film registroval, ale ignoroval. S pribúdajúcimi rokmi som kde-tu v televízii zahliadol pár minút, nejakú scénu. Ale poriadne som si ho pozrel až v roku 2018 a musím uznať, že s odstupom času sa na to naozaj dá pozerať. Možno dokonca ešte lepšie, ako v dobe premiéry. Vtedy totiž snímka bola porovnávaná s relatívnymi spriaznenými (ale oveľa lepšími, bombastickejšími a áčkarskejšími) titulmi Smrtonosná pasca 1 a 2 alebo Prepadnutie v Pacifiku. Jednak však so skromným 15-miliónovým rozpočtom nemala šancu (a teda ani ambície a chuť) vyrovnať sa 35-miliónovému Prepadnutiu v Pacifiku, nedajbože 70-miliónovej Smrtonosnej pasci 2 a jednak, ako píše choze, s nimi po stránke scenára nemá až toľko spoločného, ako by sa mohlo zdať, keďže v skutočnosti sa v uzavretom priestore odohráva len jedna dlhšia pasáž a nie celý film. Za to, že Prepadnutie vo vzduchu mnohí dodnes pokladajú za podobne „prepadový“ film však nemôžu tvorcovia, ale prekladateľ, ktorý z originálneho Passenger 57 urobil Prepadnutie vo vzduchu. No... čo už. ()

Reklama

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Prepadeni ve vzduchu jsem videl tak ctyrikrat, ale vzdycky jsem zaspal, takze s emi to povedlo az tentokrat a muzu s jistotou konstatovat, ze je to slatanina! Tady Wesley jeste jako mladoch zachranuje plne letadlo cestujicich trosku jinym zpusobem, nez ve vetsine podobnych filmu i kdyz neco urcite vykradlo. Hlavni zaporak je docela matlak, spise smesny, nez hruzu nahanejici. Cela jeho parta byla dost pofiderni, hlavne brejlounek, ktery vypadal ze do peti napocitat neumi. Elizabetce to sluselo, avsak jeji ceska daberka byla po lobotomii... Takze, tohle je obsazeni a ted ke scenari. Dlouhou dobu jsem neslysel neco tak dementniho, co pet minut padla hloupa veta. Napriklad: Letuska co vypadala jako Michael Jackson (A) "Ne, nedelej to" (Wesley) B: "Přestaň, musím!" A "Řekni, že jsi dobrej." B: "Jo, jsem ten nejlepší" A: "Hm, dobře, udělej to". 6/10 ()

Divočák 

všetky recenzie používateľa

"Johne, jak to děláš? Černoši, tomu bys nerozuměl." Filmy, ve kterých se rodí akční hvězdy, by rozhodně neměly vypadat jako tenhle. Wesley sice díky němu dostal šanci prorazit, ale nebýt Demolition mana, skončil by nejspíš dřív, než vůbec mohl začít. Passenger 57 možná může vzdáleně připomínat Willisovy Pasti a Seagalova Přepadení, ale kvalitou jim nesahá ani po ty pomyslné kotníky a podobně je na tom nečekaně i sám Wesley Snipes. Vůbec bych neřekl, že někdo jako on může být ve filmu tak matný a toporný, ale na rozdíl od skvělého záporáka v podobě megaslizského Payna je tomu opravdu tak. Kapitolou sama pro sebe je pak vedlejší rolička mladičké Liz Hurleyové. Nejenomže její dabérka je tak příšerná, že ji přehrává i ten malý kluk co mu má přinést vodu, ale i ona sama (i když je to teda pěkne vostrá svině) redukuje veškerý svůj herecký repertoár na to, že drží pistoli jako panna penis a trousí hlášky typu "Dáte si k jídlu šampaňké?". Mohl bych poplivat spoustu dalších věcí od televizní režie, stupidního scénáře, až po absolutně nezvládnuté souboje, ale vlastně ani nechci. Přeci jen nám tenhle film dal akčního poloboha Snipese a i ten Blade holt někde potřeboval obrousit tesáky. ()

PinkCrimson 

všetky recenzie používateľa

Slabota, slabota. Akční scény s Wesley Snipesem fajn, zápletka scénáře vypadá nadějně, ale realizace jaksi pokulhává, hlavní postavy příliš černobílé, v ději spousta vaty. Až na výjimky víceméně nuda. A mimochodem, zajímavá věc, dost často mě napadá, co asi vede distributora k přejmenování názvu filmu; Passenger 57 je název, který je tak nějak unikátnější a zapamatovatelnější, dát do názvu Přepadení film zas o trochu posunuje do béčkové produkce. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (8)

  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)
  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)
  • Prvý návrh scenára počítal s tým, že príbeh sa bude odohrávať v noci. Aby sa ušetrilo, natáčanie prebiehalo radšej počas dňa. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama