Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyristo ľudských životov na palube obrieho Boeingu 747 sa ocitlo v rukách nebezpečných teroristov, ktorí sa vyhrážajú zhodením bomby s nervovým plynom na Washington. Jedinou nádejou je zásah elitnej špeciálnej jednotky Austina Travisa (Steven Seagal). Inteligentný vládny analytik David Grant (Kurt Russell) pozná spôsob, ako sa dostať na palubu letiaceho Boeingu, stane sa preto členom zásahového tímu. Dôjde však k havárii a komando zostane bez spojenia s krízovým štábom... Aj keď sa Davidovi podarí získať na palube spojenca v odvážnej letuške Jean (Halle Berry), čas sa nebezpečne kráti. Velenie sa totiž domnieva, že komando zahynulo a prikáže lietadlo zostreliť. Stíhači štartujú... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (350)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Doteraz nechápem ako mohli vyhodiť Pištu Seagala s lietadla, keď mal kúpený lístok do prvej triedy s extra miestom na nohy. Na druhu stranu chápem tých, ktorým sa to práve preto nepáčilo. Keď sa však na to pozrieme s iného uhla pohľadu, som rád, že sa Seagal tejto akcie nezúčastnil, pretože by film skončil po 15 minútach a žiadna zakrádačka natajňáša by sa nekonala. Dal som si po rokoch repete a musím priznať, že ma to celkom bavilo napriek tomu, že to ma až dve hodiny. No plejáda známych xsichtov (sexi Halle Berry, slizky Poirot Suchet, klaďas Russel, veliteľ Leguizamo, technik Platt), Goldsmithová akčná melodická hudba a napínavé scény nechýbajú a to je asi najväčšie plus. 75% - 4* ()

Blofeld 

všetky recenzie používateľa

Klasicky výborný David Suchet a krásná (a talentovaná - ale tady to není moc poznat) Halle Berry. Kurt je však dost nevýrazný a vzhledem k tomu, že s ním film stojí a padá, šedý průměr. Bylo by to lepší, kdyby si Suchet nechal svoji Poirotovskou vizáž. Jako francouzský - pardon, belgický terorista s napomádovaným knírečkem a mahagonovou hůlčičkou by nejspíš byl zcela geniální. ()

Reklama

Derek 

všetky recenzie používateľa

solidny (hlavne co sa tyka technickej stranky) i ked zabudnutelny akcnak ktory je hlavne nenavideny pre rychle zneskodnenie seagala hned v uvode. za pozretie ale urcite stoji, lebo po udalostiach z 9/11 si som isty ze hollywood nepride s napadom arabskych teroristov co unesu lietadlo s planom zautocit na ameriku. navyse pred zaverecnym pristatim som len cakal ze do kabiny vstupy leslie nielsen a hlavnym hrdinom popraje vela stastia... ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

59 procent, jako vážně? Executive Decision mixuje spousty klišé do vyváženého celku, který je esencí techno thrillerů 90. let, leteckých dramat i akčňáků o nečekaných hrdinech. Velmi solidní herecké obsazení, slušné tempo a závěrečná mega-gradace s několikanásobnou záchranou v poslední chvíli baví i po čtvrt století. A takový filmy se už po 11. září fakt netočily... ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Je to sporné. Příběh je velmi zajímavý, sází na klasickou divákovu hrůzu z uneseného letadla, bortí klišé o hlavních hrdinech, když jednoho z nich nechá chcípnout ve spojovacím tunelu dvou letadel, a nemystifikuje ohledně tzv. islámské otázky, zkrátka, nepřehání to i přesto, že teroristi jsou velmi slušní gentlemani. Bohužel se pak příběh dvě hodiny nudně plácá a zmatkuje a v závěru vše zabíjí idiotským finále s nesmrtelným padouchem. Tak asi za tři. Ano i ne. Zaplať satan, že je to už tak starej film. Žel, viděl jsem ho teprve teď. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (23)

  • Scény z vily v Taliansku sa natáčali v Kalifornii v meste Sierra Madre, scény svadby a únosu v Portoriku a scény pristávania lietadla v mohavskej púšti. Natáčanie prebiehalo od 19.6.1995 do 17.10.1995. (Real Tom Hardy)
  • Seagalova role byla podstatně zkrácena a jeho jméno vyškrtnuto z úvodních titulků, protože s ním Kurt Russell odmítl spolupracovat. [Zdroj: moviezone.cz] (Geralt z Rivie)
  • Meno postavy Stevena Seagala (Austin Travis) pochádza z mesta Austin (Texas), ktoré sa nachádza v oblasti Travis. (Seag)

Reklama

Reklama