Reklama

Reklama

Protivné baby

  • Česko Protivný sprostý holky (viac)
Trailer 5

Obsahy(1)

Plastics, to je trojica roztlieskavačiek na vrchole potravinového reťazca na obyčajnej americkej strednej škole. Na ňu nastúpi nová nesmelá študentka Cady, ktorá je pre všetkých úplný zjav. Doteraz totiž žila s rodičmi v africkej prírodnej rezervácii bez akéhokoľvek kontaktu s rovesníkmi. Takže je pre ňu všetko nové; stretáva namakancov, flákačov, ázijských bifľošov, obľúbencov,  nepriateľov, dievčatá, ktoré sa prejedajú, dievčatá, ktoré nejedia, vypatlancov, sexuálne aktívnych blbcov. A čo je najdôležitejšie, spoznáva Plastics, ktoré vládnu škole. Tie sa rozhodnú, že si túto nevinnú ovečku vezmú pod krídla a skrotia ju. Dominantná Regina, prezývaná Včelia kráľovná, verí, že ju nikto nemôže zosadiť z trónu. Mýli sa. Cady sa postupne stáva jednou z Plastics, nafúkanou, bezcitnou mrchou, štýlotvornou hviezdou školy, po ktorej túži každý chlapec, dokonca aj Reginin bývalý priateľ Aaron. To je už cez čiaru. Regina je manipulátorka, ktorá sa vyzná, čo je však dôležitejšie, pozná všetky klebety a fámy. Vojna je v plnom prúde. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (14)

Trailer 5

Recenzie (26)

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// Muzikálová adaptace broadway hitu čerpajícího z kultovního filmu vycházejícího ze self-help knížky. Téma se tak celkem pochopitelně už poněkolikáté recykluje a scénář Tiny Fey to bohužel nijak neozvláštnil, nicméně pokud vás baví muzikálová čísla, pop a dokážete se bavit povrchním gen Z humorem, je to vlastně neurážející zábava s dobře zpívajícími herečkami, která hudebně a textařsky mnohdy příjemně překvapí. 6/10 ()

filmfanouch 

všetky recenzie používateľa

Je 20 let od původního filmu příliš brzo a potřebuje tiktokovská generace vůbec své vlastní Mean Girls? Těžká otázka. Nové Mean Girls sice skáčou do doby TikToku a instragamových filtrů, přechod muzikálové předlohy zvládá pracovat s filmovými prvky a herečtí nástupci jsou víceméně fajn (jen nástupkyně Amandy Seyfried v podobě Avantiky je na pováženou....), původní Protivný sprostý holky ovšem měly snadno v jistých ohledech blíž k tomu stát se kultovní záležitostí. Režijní debut dua Samantha Jayne a Arturo Perez Jr. to bude mít nejen u náročné tiktokovské generace těžší. Především proto, že v jednotlivých složkách nefunguje tak kompatibilně. Vzniklo už mnoho horších muzikálových adaptací i zbytečnějších předělávek původních filmů. Už by se to ovšem pomalu mělo přestát brát jako nějaká forma chvály.... ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Už původní Mean Girls nejsou zrovna moje srdcovka, ale tohle je ještě mnohem horší. Kombinace s muzikálem ala Glee tady zoufale nefunguje a navíc to má skoro dvě hodiny takže se to extrémně vleče. Podobně dopadla i snaha o “současnost” kde to celé kulhá na obě nohy. Svoje fanoušky si nové Mean girls možná najdou, ale já to určitě nebudu…20% ()

xzajox odpad!

všetky recenzie používateľa

Na tejto volovine snáď nie je nič zaujímavé. Babenka spieva, aká je sexy a pritom sa mi z nej stavajú tak akurát vlasy na hlave (všetky tri). Chalana, ktorý má byť akože pekný, by som neobsadil ani do komparzu. Snáď po tisíci krát prevarené us-high-school stereotypy tu zlyhávajú aj v tom, byť úplne trápne. Hlavná hrdinka možno ujde, ale tiež ledva niečo hrá. Tá jej zmena virgin-hotVirgin-b*tch-virgin je totálne umelá, až mi zle prišlo. Pesničky a texty zneli ako napísané nadržaným puberťákom na WC (ľavačkou). Skoro by som dal hviezdu za mamku J.Fischer a.k.a. Pam z "The office". Tá bola zlatá, ale ukazovali ju príliš málo. Nezachránili to ani farebné choreografie, kde sa tanečníci určite snažili. Nene, toto som mal preskočiť. Fujky - 0* ()

Destoroyah 

všetky recenzie používateľa

Ďalší akýsi pokus o prenesenie klasiky do moderného muzikálu. Originál z roku 2004 som síce nevidel ale vôbec nechápem prečo mal remake po iba dvadsiatich rokoch vzniknúť. Podľa mňa úplne zbytočné. Najviac ma štvala asi tá atmosféra generácie Z a rôznych TikTok trendov a ostatných hlúpostí ktoré ja vôbec nemusím. Scenár je jedine tak kopírka originálu ktorá väčšinou vynecháva hlavne tie podarené scénky. No herecké obsadenie je celkom v poriadku a piesne ktoré sú tu dosť často nie sú až také zlé aj keď v niektorých vážnejších momentoch sa veľmi nehodili. Od tohto filmu som nečakal vôbec nič no aspoň trocha vedel prekvapiť so svojimi pozitívami aj keď ich je tu málo. Trápne, uškriekané a nezaujímavé no aj cez to všetko to nebolo až také zlé. HODNOTENIE: 5/10 ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (14)

  • Tina Fey zvažovala, že by film sama režírovala, no nakoniec sa tejto myšlienky vzdala. (Arsenal83)
  • Briney pôvodne odmietol rolu Aarona, keď sa dozvedel o požiadavke, že jeho postava má spievať, ale nakoniec úlohu prijal, keď boli piesne, na ktorých sa podieľal, z filmu vystrihnuté. (Arsenal83)
  • Kvôli niektorým dialógom so sexuálnym podtextom mal mať film pôvodne rating R. Neskôr boli tieto dialógy prepísané s cieľom získať miernejší rating PG-13. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama