Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Netvor so svojou smrtiacou armádou zabijakov zotročil už mnohé svety. Hrozní dobyvatelia prišli aj na planétu Krull. Netvorova čierna pevnosť hyzdí celú krajinu. Dva znepriatelené kráľovské rody sa preto rozhodnú spojiť svoje sily a vytvoriť silné kráľovstvo. Princezná Lyssa (Lysette Anthony) si vezme za manžela princa Colwyna (Ken Marshall). Práve v deň svadby však smrtiaca armáda zaútočí na zámok, unesie princeznú, zabije starých kráľov a zraní Colwyna. Nový kráľ získa s Ynorovou pomocou zázračnú zbraň a jeho cieľom je nájsť tajnú pevnosť nepriateľov, zničiť ju a oslobodiť svoju Lyssu. Musí prekonať veľa ťažkých prekážok, aby sa nakoniec postavil hroznému Netvorovi, ktorého zatiaľ nikto neporazil... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (163)

curunir 

všetky recenzie používateľa

Keď som bol malý, patrila Planéta Krull medzi mojej najobľúbenejšie filmy. Hlavne na mňa zapôsobili priam nezničiteľní Zabijaci, ktorí slúžili temnému Netvorovi (po rokoch však vyzerá svojim finálnym spracovaním dosť biedne, skôr mi prišiel ako nafúknutá bublina, i keď nemôžem zabudnúť na scénu keď si princ Colwyn myslí, že ho zabil hviezdicou, príde k nemu a Netvor sa pohne :-), a veľmi ľúto mi bolo kyklopa, ktorý sa obetoval aby sa mohli hrdinovia dostať do Čiernej pevnosti :-(. Keď som tento film videl po rokoch, skôr som sa na ňom zabával, pretože trpí množstvom nedokonalostí, všakovakými hereckými výkonmi i keď nad tým, že sa snaží vykrádať všetko od Pána prsteňov cez Star Wars som sa naozaj nikdy obzvlášť nezaoberal. Samozrejme cez toto všetko má tento film aj svoje klady, či už to je heroická hudba začínajúceho Jamesa Hornera s jednou z najlepších filmových main theme, taktiež aj veľmi pekná výprava (Čierna pevnosť pôsobí naozaj podmanivo). Krull z celkového pohľadu pôsobí skôr ako film pre deti než seriózna fantasy typu Pán prsteňov, ktoré v 80. rokoch zažili taký boom. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Obyvatelia planéty Krull sú terorizovaní okupačnou armádou. Vesmírni zabijáci pod velením mocného a ukrutného Netvora okupujú ich domovy. Kráľovský syn Colwyn sa vydá na nebezpečnú, dobrodružnú výpravu do Čiernej pevnosti, aby zachránil svoju nevestu, pomstil smrť svojho otca, zabil Netvora a oslobodil planetu Krull. Tento snímok, ktorý v roku 1983 natočil anglický režisér Peter Yates je zvláštny hybrid. Podivná sci-fi rozprávková fantasy. *** ()

Reklama

Divočák 

všetky recenzie používateľa

V podstatě strašné blbost, ale ty 4* prostě dát musím. Planeta Krull je totiž jeden z filmů, které si pamatuju z dětství (jako třeba Tron, Flash Gordon, Barbarella ale třeba i Hvězdné války), kdy jsem na ně čučel s otevřenou pusou a žral řežisérovi z ruky každou pitomou scénu, kterou mi předhodil před nos. Čert vem zastaralé efekty, děj, který se skládá vlastně jen z "přijedeme někam, splníme úkol, jedeme dál, splníme úkol, jedeme dál ... a zabijeme příšeru a všichni můžem tančit mazurku:)", mizerné herecké výkony nebo častou nelogičnost děje. Princ je frajer, Princezna kočka, Liam Neeson mazák, Stařec ví všechno, Věštec je důstojnost sama, Kouzelník popleta je srandovní, Kyklop jednooký, Hvězda skvělá a "Příšera" dostatečně záporácká. Tak co si přát víc? Rozhodně lepší než pozdější levné italské výblitky s krycím názvem "Princezna Fantagiro." ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Presne na hranici medzi štyrmi a troma hviezdami, hranica medzi sci-fi prvkami a fantasy je ale jasne prekročená smerom k čistokrvnej fantasy. Veľká pavučina s pavúkom, čarodeji, cesta krásnou rozprávkovou krajinou a gotická pevnosť. Výprava je práve to, čím vás môže Krull dostať, pokiaľ máte ale radi všetky fantasy klišé pekne na jednom mieste a nevadí vám absencia nadhľadu, je Krull taktiež film pre vás. Mne všetky tieto charakteristiky v Yatesovom balení nejako zázračne ulahodili a s prispením mladej a krásnej Lysette vyšplhali vyššie nad priemer. Nekonečný príbeh je ale stále niekde inde, ale sadlo mi to viac ako napríklad Legenda. Krull si asi tak skoro nezopakujem, jedine s niekým po boku, kto by po filme veľmi túžil. 70% ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Hroznej brak s mizernými hereckými výkony, ale poměrně áčkovou výpravou, který v sobě skrývá velkou dávku fantazie. Celé je to však poslepované tak hrozně, že film působí nejen hodně epizodicky a nekonzinstentně, ale vyloženě přeplácaně. V závěru navíc ani nijak nefunguje gradace, takže jsem si závěrečný bossfight spíše protrpěl. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama