Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cady Heron mala nezvyčajné detstvo. Jej rodičia sú zoológmi a spolu s nimi žila 15 rokov v africkej džungli. Naučila sa  všetky techniky prežitia a stotožnila sa s tamojším spôsobom života. Ako tínedžerka odchádza  študovať na strednú školu do veľkomesta. Na škole sa zoznámi s Damianom a Janis. Čoskoro jej skrížia cestu aj tri nafúkané a zároveň veľmi obľúbené dievčiny – Regina, Gretchen a Karen – ktoré Cady zasvätia do mestského štýlu života a ich skupiny vôbec. Situácia sa vyhrotí vo chvíli, keď Cady začne chodiť s Aaronom Samuelsom, bývalým priateľom Reginy. Tá si to samozrejme nenechá a  ako pravý samoľúbi teenager si zaumieni, že začne s Aaronom opäť chodiť. Keď to Cady zistí, rozhodne sa s  Reginou rázne skoncovať. Spoločne s Janis a Damianom vymyslia diabolský plán, ako sa pomstiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (498)

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Samozrejme sa vyplavia myšlienky na prirovnanie ku komédii Praštěná holka. Inak je film zaujímavý predovšetkým castingom. Z dnešného pohľadu zaujímavé mená v zložení Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried a Tina Fey. Minimálne polovicu filmu všetko vyzeralo nádejne. Nezlučiteľné americké stredoškolské kasty medzi ktorými sa odohráva jedna záškodnícka akcia plná sexy postavičiek a tesných výstrihov. Bohužiaľ na záver príde sabotáž v podobe morálneho precitnutia a sociálne vhodného happy endu. Čím však najviac Protivný sprostý holky prispeli svetu je skutočnosť, že zachytili vtedy ešte neprefetovanú/neprechlastanú krásu Lindsay a zároveň sú dôkazom, že mohla kľudne v rámci žánru romantických komédii vybudovať kariéru s cejchom zrzavá Meg Ryan. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Toto je jeden s tých filmov u ktorých sa skrátka neviem rozhodnúť či je dobrý alebo nie ale vzhľadom že ho točil Waters ktorý aj Tu predviedol že humor mu celkom ide a tiež Lohan vo dobe kedy jej svietilo na lepšie časy a bola ešte hetero som ochotný pristúpiť na kompromis a ohodnotiť ho slabšými 4*. Kráľovsky som sa zabával. Pohodový filmík, ktorý plinie celkom rýchlo a svižne, je v ňom plno bláznivých postavičiek - teplý kamarát, riaditeľ, dievča s veľkou vagínou a tiež svätá štvorica v ktorej najviac vyniká sexi Mc Adams a Stupid Seyfried ktoré hrajú ako profesionálky a ich hrania príjemne dotvára troška naivné herectvo Lohanovej a Len tupé pozy neherčky Chabertovej. Po suchšom mieste zrazu sprava či z ľava priletí taká stupidita až som sa váľal na stoličke takže aj keď je miesto suchšie , môžte sa tešiť že vás čoskoro niečo prekvapí, nejaká tá perlička a preto je to myslím celkom v pohode oproti iných filmov. Celkovo je to nahliadnutie do bábykovského svete intelegentne vymletých dievčat, ktoré pozná každý z nás, lenže namiesto freaky friday tu tá reálnosť nie je braná až tak vážne čo je troška škoda. Tiež sa tu nájde to morálne posolstvo a slizký fešák za ktorý idú body dole lebo ak niečo watesovi nejde tak sú to práve posolstvá. Podáva ich až príliš naivne. Inak je to ale celkom fajn. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Vtipná satira na všetko to delenie na skupinky študentov na stredných školách a hlavne na tie namyslené mrchy, ktoré všetkým vládnu z pohľadu nevinnej novej študentky, ktorá sa postupne zmení na jednu z tých najhorších mŕch. Celkom by ma zaujímalo do akej miery to skupinkovanie v USA školách funguje a do akej miery to je len filmové klišé, ale v tomto filme to je dobre sparodované. Lindsay Lohanová uhrala jak neviniatko, tak mrchu. Aj ostatné študentky sú skvele typovo obsadené. Na vyššie hodnotenie film nedosiahol hlavne preto, že sa to nakoniec skončí ako to, čo paroduje a všetko sa zázračne šťastne vyrieši. Nejaký tragickejší koniec by sa k tomu hodil viac. Ale stále je to dosť zábavné na to, aby sa to dalo pozrieť aj opakovane. 6/10. ()

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Podle stejného scénáře totiž mohl vzniknout úplně jiný, opravdovější a lepší film - navíc s trochu drsným humorem. Kdyby se Marc Waters pořádně chopil hlavního tématu - rivality mezi holkama (pánové, ta je tady mimochodem vykreslená docela dobře a pravdivě, i když je to hnusný zjištění) - mohl natočit kultovní film a ne tuhle přislazenou limonádu, která bodovala na MTV Movie Awards - a to je co říct. ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Lepší než jsem čekal. Ale já čekal opravdu málo :( Autorkou scénáře je Tina Fey, taže mi bylo jasné, že nepůjde o nic úžasného. Trapnější opakování jednoho záběru (scéna s autobusem) nebylo v žádném jiném filmu předtím. Film mě opravdu překvapil, protože nejde o snímek zralý na odpad, jak jsem očekával. Ty dvě hvězdičky si to zaslouží. Jednak za Lindsay Lohan, a jednak za Tinu Fey jako učitelku, které to taky moc slušelo :) Většina rádoby směšných situací je trapná a všechny gagy jsem viděl už dávno před tím. Ale za vyhození peněz za tenhle film litovat nebudete. Dostanete přiměřenou porci zábavy, která neurazí. To je ale vše. ()

Galéria (184)

Zaujímavosti (40)

  • Po halloweenské párty jde Cady (Lindsay Lohan) v převleku za Damianem (Daniel Franzese) a Janis (Lizzy Caplan). Damian se jí lekne a vysype všechen popcorn z mísy. V dalším záběru je však popcorn opět v míse. (LoLaa)

Súvisiace novinky

Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr… (viac)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (viac)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (viac)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (viac)

Reklama

Reklama