Reklama

Reklama

Žraloci v Paříži

Trailer

VOD (1)

V Paříži se v řece objeví obří žralok a může z toho být nevídaný masakr. Zasáhnout proto musí jedna vědkyně, která se přitom snaží vyrovnat s nedávnou tragédií. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (133)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Xavier Gens sa po siedmich rokov vrátil k hororovému žánru ... a vlastne ani nemusel. Jeho žraločí prírastok totiž skôr než jeho lepšie kúsky pripomenie tie najhoršie. A vlastne pozabudol aj na to, že má natočiť horor a pokúša sa o akési vyššie ambície a mix žánrov, kde hororovejšie scény so žralokom sú tak dve (z toho funguje akurát tak jedna v parížskych kanáloch v strede filmu). A zvyšok je zameraný na absolútne nezaujímavú drámu s eko príbehom, no s postavami hlúpejšími než ten žralok. A aby nebol celej katastrofe koniec, tak to Gens v závere zakončí akčnou scénou, kde vybuchujú mosty a po žralokovi sa strieľa guľometmi. Wtf? Mať to horšie triky, tak uverím, že to točilo odpadové štúdio The Asylum. Vo výsledku tak podobná katastrofa ako nedávny No Way Up. CELKOVO: 3/10 ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Jsem víc než mile překvapený. Líbilo se mi, že film až do konce balancoval na hraně vážně míněné a zcela záměrně bláznivé podívané, že jeho režisér umí vytvořit slušně hutnou atmosféru a že se nebál ekologického podtextu, který dostal v nečekaném - ale skvělém - finále úžasnou pointu. Druhý díl asi nutný není, ale na druhou stranu, proč to nezkusit. ()

Reklama

Faustka 

všetky recenzie používateľa

Seržant říční policie mi byl sympatický a žraločí samici taky, proto ho nesežrala. Znečištění moře mě zneklidnilo, filmaři tam očividně navezli obsah všech skládek z Paříže i širokého okolí. A udivilo mě, že v zaplavených pařížských katakombách má voda větší hloubku než zdolával Jean Reno v Magické hlubině. Pak je jasné, že stačilo pár beden dynamitu a z Paříže byla Atlantida. Katastrofa! Ještě že už jsem Paříž před lety zavčasu navštívila. Ale tenhle výlet s Xavierem Gensem byl až příliš chaotický. A finální červeně znázorněné rozlézání žraločího potěru po celém světě a všemožných řekách mě nechalo v klidu, protože jsem si všimla, že Čechy to úplně vynechalo. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Keď chcete natočiť takýto horor, potrebujete 3 základné veci. Za prvé, musí to byť poriadne krvavé, veď predsa žralok v meste by mal trhať jedna radosť. Za druhé, nejakú sexi babenku vďaka ktorej odpustíte nedostatky filmu. No a za tretie, postavy musia byť aspoň sympatické, aby ste im dokázali fandiť a mali to prečo sledovať. Tu sme nedostali zo spomenutého ani jedno. Na začiatku je scéna so žralokom, ale je nakrútená tak chaoticky, že nič nevidíte. Potom trvá hodinu, kým nastane nejaký ten masaker. Opäť veľmi chaoticky, nič poriadne nevidíte iba občas pláva nejaká ruka. No a potom ďalší "masaker" až na konci, kde opäť nič nevidno a len sa strieľa do vody. Postavám nefandíte, ženská herečka nie je ani sexi, celé zle. 2* za fajn kameru a zábery pod vodou, inak je to čistá strata času. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Ako svojho času o Hadoch v lietadle vravel Sam Jackson: čo viac chcete vedieť, je to proste o hadoch v lietadle ku*va! No tak toto je o žralokoch v Paríži. Ku*va. Presnejší názov by bol snáď už len Žraloky v Seine. Občas je to trápne digitálne, ale nič strašné, spolu možno tak 40 sekúnd, netreba zveličovať, že je to koniec sveta. Páčilo sa mi, že postavy (s výnimkou starostky, ktorá sa zjavne zasekla pri Čeľustiach) sú v rámci možností realistické, správajú sa uveriteľne. Najmä Argentínčanka Bérénice Bejo  (pamätáte si na ňu z Príbehu o rytierovi?) je skvelá, síce nič výnimočné, ale dokáže si udržať vašu pozornosť. Poteší sympaťák Nassim Lyes, s ktorým má peknú chémiu. Vraždiacich scén nie je veľa, ale niečo by sa našlo, najmä na začiatku a na konci. Kameramanovi sa podarilo vytvoriť viacero nepríjemne tiesnivých podvodných záberov na žraloka pod mútnou vodnou hladinou. Nevadilo mi, že z toho neurobili tupú žraločiu vyvražďovačku, takých som videl desiatky. Šlo sa na vec skôr cez ekológiu, hoc paradoxne napokon sa beztak došlo k záveru, že žraloky sú svine a treba ich vyvraždiť skôr, než oni vyvraždia nás. Potešil apokalyptický záver. ()

Zaujímavosti (5)

  • Prvé nezverejnené zábery a pozadie z nakrúcania filmu sa predstavilo 27. januára 2024 na medzinárodnom festivale fantastických filmov Gérardmer za účasti Xaviera Gensa a Bérénice Bejo. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od marca do augusta 2023. Najprv sa urobili scény v Bruseli (Belgicko), potom sa štáb presunul do Paríža a na miesta na Seine a záver natáčania patril Španielsku, kde sa nakrúcalo v Alicante na Ciudad de la Luz a na pobreží z La Vila Joiosa, kde sa využila vodná nádrž a more. (Arsenal83)

Reklama

Reklama