Reklama

Reklama

Tru Calling

(seriál)
  • Česko Volání mrtvých (viac)
USA / Kanada, (2003–2005), 18 h 38 min (Minutáž: 43 min)

Tvorcovia:

Jon Harmon Feldman

Hrajú:

Eliza Dushku, Shawn Reaves, Zach Galifianakis, Matt Bomer, A.J. Cook, Jessica Collins, Benjamín Benítez, Jason Priestley, Evangeline Lilly, Alexandra Holden (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Tru v sebe objaví schopnosť, ktorá by mala zostať utajená. Táto bystrá a krásna čerstvá absolventka strednej školy sa chystá na nočnú "šichtu". Tru totiž pracuje v márnici a hneď prvú noc počuje zúfalé ženské volanie o pomoc. Ale ďalšie ráno sa Tru zobudí do toho istého dňa a má dvanásť hodín na to, aby zachránila život ženy, ktorú počula v noci umierať. Najskôr sa však Tru bude musieť naučiť využívať svoju novo nadobudnutú schopnosť. Svoje poslanie už totiž našla: Tru bude zachraňovať životy druhých ľudí... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (66)

tron 

všetky recenzie používateľa

Nijako fenomenálny, ale i tak pomerne zaujímavý seriál s originálnou mysterióznou zápletkou, od ktorej sa odvíjajú také silné témy, ako je téma zodpovednosti za vlastné činy ako i výčitky svedomia - či má niekto, hoci aj nadpozemsky nadaný, právo ovplyvňovať chod udalostí. Bonusom TRUE CALLING je herecké obsadenie → Eliza Dushkuová (TRUE LIES, seriál „Buffy“) a vo vedľajšej úlohe prekvapivo schopný Jason „Brandon Walsh“ Priestley. ()

Colour 

všetky recenzie používateľa

Na tomto seriáli ma prekvapovalo čoraz viac, ako je možné, že hlavná hrdinka, ktorá zachránila nespočetné množstvo ľudí, ich po záchrane znova nikdy nestretla a rovnako, že nikdy nikomu nebolo jej správanie čudné, nikto sa v jej živote nehrabal a neprišlo k odhaleniu. Ako námet je to zaujímavé, napínavejšie to začalo, keď sa na scéne objavil jej pravý opak. Avšak čím viac som videla dielov, tým viac som mala pocit, že všetky diely sú svojou stavbou rovnaké. Už po pár dieloch nemá čím prekvapiť. 70% ()

Reklama

zodiak217 

všetky recenzie používateľa

Seriál plný prekvapení, zvratov a ......mŕtvych, ktorý volajú o pomoc. Aj keď seriály v tomto duchu veľmi nemusím, tento ma skutočne zaujal. Možno je to práve obsadením Elize Dushku do hlavnej úlohy, ktorá pôsobí veľmi príjemne, pohodovo a uvoľnene a všetky prípady rieši štýlom akoby to ani nič nebolo. Škoda že som nedočkal aj viac sérií, ale Slovensko je trochu pozadu. Príjemne tiež prekvapilo neskoršie angažovanie Jasona Priestleya, ktorého majú diváci v pamäti z Beverli HIlls 90210. V každom prípade aj keď efekty, dosť pokuľhávali a akčné scény neboli nejako ohurujúce, malo to niečo do seba. Taký príjemný večerný seriál s dobrým hereckým obsadením. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Čo by ste spravili, keby ste mali možnosť prežiť včerajšok znova? Nádejná medička Tru Davies tú možnosť má. Mŕtvi ju totiž prosia o pomoc, následkom čoho sa jej vracajú dni. A okrem záchrany cudzích životov musí Tru často zachraňovať aj svoj vlastný, o rodine a blízkych ani nehovoriac. V dnešnej, mysterióznymi záležitosťami mierne presýtenej, dobe už ničím neohromujúci námet však vyvažuje vysoko nadpriemerné spracovanie a s pribúdajúcimi dielmi ide o čoraz rafinovanejšiu a zaujímavejšiu záležitosť. A hoci Eliza Dushku seriál tiahne aj spočiatku bez výraznejších problémov, podstatná zásluha patrí postave Jacka (typologicky výborne obsadený Jason Priestley), ktorá v druhej polovici dodáva hlavnej dejovej línii nečakaný vietor do plachiet. Samotný záver svojim spôsobom poteší ale zároveň aj naštve, potenciál nebol pred zrušením vyčerpaný ani zďaleka. ()

Anduril 

všetky recenzie používateľa

Aj keď trochu starší, ale predsa dobrý a zaujímavý seriál. Pekná myšlienka o zachraňovaní a pomoci druhým. Potom ako nezneužívať svoje dary a ako niesť dôsledky svojich činov a rozhodnutí. Po pár dieloch však nadobudol stálu šablónu, takže trocha začal nudiť. A koniec je fest neuzatvorený a nedokončený. Neviem či sa im minuli peniaze, ale je to škoda. Takže tento seriál je, podľa mňa, pre fajnšmekrov čo nepotrebujú veľa akcie ale stačí im pekná myšlienka a fajn príbehy. ()

Galéria (128)

Zaujímavosti (10)

  • Posledná natočená epizóda nebola nikdy normálne vysielaná, bola vysielaná iba ako súčasť "Tru Calling" Marathon stanice SCI FI Channel 21. januára 2008. (Mihail123)
  • Roli Tru psal autor Jon Harmon Feldman s myšlenkou na Elizu Dushku, ale nikdy si nemyslel, že by roli opravdu přijala. (novoten)

Reklama

Reklama