Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenzie (539)

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Len ťažko sa dá tomuto filmu niečo vytknúť. Majstrovský a silné vizuálne spracovaný sci_fi žáner, ktorý bol zvukovo tak doladený, že toto sa jednoducho oplatí vidieť v kine a užiť si to. V tomto prípade mi ani nevadila dĺžka filmu lebo dej mal spád, boli tam silné, dramatické scény a jednoducho stále sa máte na čo pozerať, lebo aj keď máte pocit, že sa nič nedeje tie exteriéry sú tak zaujímavé, že to diváka musí baviť. Z pohľadu príbehu by som mal čo vytknúť, čo má menej bavilo, ale z pohľadu z spracovania určite nič. Perfektná práca a vrchol filmárčiny súčasnosti. Máte tu možnosť vidieť kam sa až posunul filmový biznis v roku 2024! Klobúk dole!

plagát

To sa mi snáď len zdá (2023) 

Popravde som čakal od tohto filmu podstatne viac a úplne inak spracované. Myslel som, že to bude niečo na štýl "Yesterday" ako led všetci zabudli na Beatles a bude to mať nejakú dejovú gradaciu s príjemným koncom. No tu to chopili celé tak negatívne, že som čakal kedy sa to premení na čistý horor. Jedine, čo má zaujalo bol herečky výkon Nicolasa Cagea, ktorý opäť ukázal, že vie hrať, no nemá šťastie na výber scenárov. I keď tu vynikal, ten film ho pochoval. Lebo téma vmarania sa do snov bola slabo spracovaná, nedotiahnutá do konca a aj keď chceli tvorcovia ukázať tie negatívnu stránku, že bol hlavný hrdina v snoch iných urobili z toho vyslovene hororové príbehy a hon na hlavného hrdinu. Do toho zamiešali rozpadávajúcu rodinu a neúspešný pokus o vydanie knihy, no a koniec bol úplný bizzare. Vôbec neviem, čo si o tom myslieť, nemám rád také nejasné konce. Takže za mňa skvelý nápad na film, ale fakt biedne uchopená téma a slabé spracovanie.

plagát

Režim - Victory Day (2024) (epizóda) odpad!

Tak toto je ťažký výstrel mimo. Nie je to ani trochu vtipné, ani napínavé ani akčné vlastne ani politické. Nechápem, čo tým tvorcovia chceli povedať, ale ešte viac nechápem prečo sa taká herečka ako Kate Winslet rozhodla spoluprodulovať takúto vec. Ťažký výstrel mimo zatiaľ.

plagát

Volha (2023) (seriál) 

Fantastický dobový seriál z produkcie ČT, ktorý sa aj s ťažkými témami dokázal vysporiadať s nadhľadom a humorom. Aj keď epizódy boli dlhšie ako býva zvykom, stále sa tu niečo dialo a hlavný hrdina bol obklopený toľkými postavami, že sa divák nemá šancu nudiť. Je to zvláštny seriál lebo je ťažké sa stotožniť s hlavným hrdinom, no napriek tomu seriál baví a úplne nás to vtiahne do doby ťažkého socializmu, kedy kto nešiel s režimom išiel proti a celé to osadiť do prostredia ČT a televíznej tvorby bol výborný ťah. Bolo zaujímavé vidieť ako prebiehali tie natáčania, že to nebolo len o práci, ale aj zábave. Nebola to úplne komédia, ale skvelá oddychovka. Úplne mi to sadlo a užil som si celú plejádu českých hercov, ktorí sa predviedli v plnej paráde. Môžem len doporučiť. Myslím, že tento seriál si nájde veľa divákov.

plagát

Ochranca (2021) (seriál) 

Skvelý seriál z učiteľského sveta, ktorý je tak dobre spracovaný, že každá epizóda je jeden veľký originál akoby samostatný film avšak epizódy na seba v hlavných dejových linkách aj nadväzujú. Veľká spokojnosť s hereckým obsadením aj štýlom spracovania, kedy každá epizóda vychádza zo skutočného prípadu. Tu naozaj nie je čo vytknúť, len veriť, že sa dočkáme ďalšej série a Lukáš Vaculík opäť zahviezdi. Zahral to naozaj výborne.

plagát

Sedm schodů k moci (2023) (seriál) 

Skvelý český serial s neopozeranými hercami a silnou dejovou líniou. Veľmi sa mi páčil ten vývoj a gradácia. Každá epizóda bola výborná a tento seriál má úplne vytiahol do deja. Je to tak neskutočné až je to uveriteľné. Kam až dokážu človeka dostať ambície, intrigy, kontakty a moc. Veľmi pekne to tvorcovia vyobrazili a spracovali. Prial by som aj druhú sériu ak by to bolo možné alebo viac podobných seriálov lebo táto téma z českého alebo slovenského prostredia rozhodne má čo povedať a mala by sa viac spracovávať. Skvelá práca, klobúk dole.

plagát

Berlín (2023) (seriál) 

Berlin je za mňa veľké sklamanie. Vôbec sa to nechytá na La Casa de Papel a už to vôbec nemá tu krimi sofistikovanú atmosféru, ale je z toho poloromantický mišung ako z lacného amerického filmu. Vôbec sa mi to nepáčilo a nemám už ani energiu to dopozerať. Čo vlastne tvorcovia chceli riešiť krimi zápletku s krádežou alebo romantický život Berlína? Lebo mám pocit, že sa im to vymklo z pod kontroly.

plagát

Extraktori (2023) (seriál) 

Skvelý český serial, ktorý sa vymyká priemeru. Veľmi zaujímavé a silné téma na spracovanie s dobrým, menej opozeranym hereckým obsadením. Stále sa tu niečo deje, atmosféra graduje a skutočnosť, že je to inšpirované skutočnými udalosťami umocňuje zážitok zo sledovania. Každá epizóda sa mi veľmi páčila, tak dúfam, že bude vznikať viac podobných seriálov.

plagát

Lajna (2017) (seriál) 

Skvelo natočený komediálny seriál z hokejového prostredia. Opäť raz som sa spontánne nasmial, čo sa mi už pri amerických produkciach nestáva. Herecké obsadenie to zvládlo výborne a J. Langmaier tu skutočne exceluje s tou svojou cholerickou posadnutosťou hokejom na seba naväzuje rad ďalších postáv, ktoré dokáže strhnúť na svoju stranu svojou hokejovou vášňou. Seriál má tempo, chytľavú hudbu a nenudí. Občas ide s humorom až za hranu, no v globále to vytvára skvelý seriál, ktorý nebudete vedieť vypnúť lebo vás nakazí svojim humorom a vášňou s akou tu uznávajú hokej. Myslím, že si prídu na svoje aj nehokejový fanúšikovia.

plagát

Griselda (2024) (seriál) 

Veľmi zaujímavý príbeh z narco prostredia, ale spracovaný tak z rýchlika, že má to pobúrilo. Narcos dostal 3 série, Narcos Mexiko dostal 3 série a Griselda len jednu? Potom to aj tak vyzeralo, nielen, že všetko natlačili do jednej série, ale len do 6 epizód. Však to je výsmech silnému, zaujímavému príbehu. No som z toho znechutený. Preto aj moje výsledné pocity sú zmiešané. Tento príbeh by si zaslúžil kvalitnejšie, prepracovanejšie spracovanie. Chcelo by to ukázať väčšiu prepojenosť na Kartel z Cali a ako tam bol zakomponovaný Escobar a ako si vlastne postupne vybudovala také renomé ako mala a nie robiť stále časové posuny v deji. Takto sa dobrý seriál nerobí.