Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby sa narodili v rovnakom storočí, bol by z nich dokonalý pár... V roku 1876  je mladý a atraktívny Leopold, vojvoda z Albany, jedným z najžiadanejších ženíchov v New Yorku. Strýko Henry sa snaží mladíka výhodne oženiť, pretože po smrti rodičov prišiel o veľký majetok. Okrem obdivných pohľadov dievčat ho prenasleduje aj neznámy mladý muž, vďaka ktorému sa Leopold presunie v čase do budúcnosti a ocitne sa v New Yorku na začiatku 21. storočia. Píše sa rok 2001 a šľachtic z 19. storočia spoznáva nielen autá, telefóny a televíziu, ale ak krásnu a sympatickú Kate. Ich spoločná cesta je plná nedorozumení, komických situácií a prekvapujúcich zvratov. Leopold sa ľahšie vyrovnáva s modernými technickými vymoženosťami ako s názormi a životným štýlom modernej ženy. Kate dlho odmieta uveriť, že Leopold skutočne pochádza z dávnych čias, a považuje ho za čudáka či vtipkára so špecifickým zmyslom pre humor. Cíti však k nemu čoraz pevnejšie puto a hoci je rozvážna a racionálna, z lásky k nemu sa rozhodne urobiť riskantný krok do neznáma. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (333)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Tento film možno mal nejakú tu originálnu zápletku a mohla s toho byť pekná romanca lenže všetko sa to hneď na začiatku zvrtne do frašky ktorá je neskutočne hlúpa a ponúka nám hotové MENU hlúpostí, nezrovnalostí, stupidít, absurdností a nejaké to klišé ako jednohubku. Meg ryanová má svoju slávnu dobu za sebou. Bohužiaľ ale týmto sa absolútne prikovala k nižšej vrstve hereckej pretože jej chabý, otravný a neuveriteľný prejav ako ženy som ešte nikdy nevidel a Jackman môže byť len rád že má tie adamantiové pazúry vďaka ktorým dokázal že je kvalitný herec a neukončil svoju kariéru skôr ako začal pretože tak hlúpeho hlavného hrdinu som ešte nevidel , jediný ktorý stojí za povšimnutie a ktorý má v tomto filme bavil aspoň zo začiatku bol Breckin Meyer ale ten natočil posledne gargielda 2 tak čo. Každopádne Mangold natočil vysoko podpriemerný film ktorého zachraňuje ani neviem čo ale aj keď som bol na konci sklamaný a znechutený nemohol som vyslovene povedať že sa mi to nepáčilo aj keď hlúposť je to poriadna. Raz pozrieť a dosť. A hádam nemyslíte vážne že je ešte directors cut?!!! ()

LoLaa 

všetky recenzie používateľa

Romantický příběh jak má být. Navíc jedinečné propojením minulosti a budoucnosti posouvá film na vyšší úroveň než většina těch romantických nesmyslů. Hugh Jackman byl naprosto úžasný, na jeho profesionální výkon muže z minulého staletí jen tak nezapomenu. Meg Ryan mě ale naopak vůbec neseděla. Bohužel jsem se nemohla zbavit pocitu, že snad každá jiná herečka by se na roli hodila víc. Nehledě na to, že věkový rozdíl mezi hlavními představiteli je opravdu dobře zřetelný. ()

Reklama

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Z týhle romance dýchá taková pohodovost, že to prostě musím ocenit. V některých romantických filmech se autoři snaží diváka emocionálně vyždívat, co to jen jde, to já teda moc nemusím, ale v tomto případě je to spíš naopak. Nenásilný, příjemně humorný film, který navíc obohucuje fantasy námět, který z toho pro mě dělá mnohem zajímavější film (někdo to nemusí, já mám ovšem tenhle typ romantických komedií nejradši). Film se mi líbil i přesto, že Meg Ryan opravdu moc nemusím. 75% ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Kdesi nad Brooklynským mostem v New Yorku se rozléhá skladba Moon River a na střeše domu se za tónů smyčce koná romantická večeře šarmantního anglického vévody a emancipované Američanky. Láska jako trám? Možná? Je mezi nimi totiž propast 125ti let. Trošku tak pošilháváme po žánru sci-fi, i když v romanci je možné takřka vše. Romantická komedie (jejíž druhá část je kupodivu povedenější) naštěstí nečerpá jen z trablů galantního gentlemana v moderní společnosti. V omezeném čase se milenci sbližují relativně slibně, slušně jim sekunduje i dvojice Meyer/Schreiber. Hlavní devízou je ale duo Meg Ryan a Hugh Jackman, kdy první jmenovaná se v žánru pohybuje už nějaký ten pátek a stále má co nabídnout a Jackman je jednoduše přesný. Zejména v situacích (znalosti opery a francouzštiny, gastronomické zvyklosti), kdy může projevit své schopnosti vychovaného a vzdělaného elegána z dob minulých. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý a stále dokola opakovaný příběh o osudové lásce. Tentokrát velmi sympatický Hugh Jackam a slušná Meg Ryan vévodí snímku, který dokáže příjemně potěšit a okouzlit. Přes trochu fantasy příběh, při kterém se vévoda, který vynalezne výtahy přenese do budoucnosti tu již určitě v podobné variantě někdy byl, ale na celkové délce 118 minut je toto téma rozvedeno dost zdlouhavě, i když divák po pár minutách ví. Pro naivní a romantiku milující ženy to jistě nebude problém, pro ostatní bude obtížné filmu tuto povrchnost odpustit. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (11)

  • Během scény, kdy Leopold pronásleduje Stuarta po schodišti, se v jedné chvíli zdá, jakoby Stuart urazil během vteřiny hned několik metrů. V původně natočené verzi v tom místě oba muži vrazili do Kate, stoupající po schodech. (CrypzzXD)
  • V jedné ze scé Leopold (Hugh Jackman) tvrdí, že si myslel, že Stuart (Liev Schreiber) je Jack Rozparovač. Postava Jacka Rozparovače však zabíjela až o 12 let později. (chleba24)

Reklama

Reklama