Reklama

Reklama

Tarzan

  • Česko Tarzan (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý anglický lord Jack Clayton (Paul Geoffrey) a jeho tehotná žena Alice (Cheryl Campbell) sa po tragickom stroskotaní lode zachránia na neobývanom pobreží Afriky. Postavia si núdzové prístrešie a čakajú na príležitosť zachrániť sa. Krátko po tom, ako sa im narodí syn, však obaja zahynú. Osirelé dieťa objavia opice a jedna zo samíc, ktorá práve prišla o svoje mláďa, sa chlapca ujme a vychová ho ako opicu. Spočiatku odstrkované „holé mláďa“ sa ako dospelé stane vodcom opíc. A práve v tejto funkcii sa jedného dňa stretne s človekom - belgickým kapitánom Philippem D´Arnotom (Ian Holm), ktorý je v Afrike na vedeckej expedícii, a ktorého Tarzan (Christopher Lambert) zachráni pred nepriateľskými domorodcami. Kapitán ho naučí hovoriť, a keď podľa dôkazov a dokladov, nájdených v opustenej chatrči pochopí, že jeho tajomný záchranca je v skutočnosti anglickým aristokratom a dedičom značného rodinného majetku, presvedčí ho, aby s ním odišiel do Anglicka. Tarzan je predstavený anglickej smotánke ako John Clayton a na svojom panstve sa stretne nielen so svojím starým otcom (Ralph Richardson), ale aj s jeho americkou chovanicou Jane Porterovou (Andie MacDowell), do ktorej sa zamiluje. Napriek tomu, že ona jeho cit opätuje, John sa necíti v prostredí zviazanom prísnymi pravidlami, spoločenskými zvykmi a upätou morálkou dobre. Zlomovým momentom sa stane stretnutie so zajatým opičiakom, ktorý bol členom jeho tlupy. John Clayton sa opäť stáva Tarzanom, túžiacim po jedinom - voľnosti a návrate do hlbín africkej džungle... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (226)

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Není vlastně co proti tomu namítat. Všechno je podřízeno natočit poctu staré původní verzi. Práce se zvířaty parádní, polovina filmu prakticky bez dialogů (lidské řeči). Povedlo se zachytit ducha knížky, myslím. Jediný problém je, že mne Tarzan nikdy moc neoslovil. Tak dávám 70%, pro fanoušky určitě o 20% přidat. ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Prvních 20 minut mi uteklo, ale film jsem už kdysi viděl a tak si nehodnocení jen kvůli tomuto malému prohřešku odpustím. Taky, skoro 3-hodinový film, to si člověk stejně jen tak nezopakuje. A byl fajn. Stačí se usadit se, relaxovat a hlavně neočekávat zázraky. Příběh, který jsme tu měli už milionkrát (bez přehánení víc než 20x), všichni ho známe jak své boty, ale ostudu mu tato adaptace rozhodně nedělá. 65% ()

Reklama

xaver 

všetky recenzie používateľa

Před pár dni jsem ten film viděl znovu po pár letech v televizi. Vím, že svým příkrým hodnocením mohu sklamat hodně fandů, kterým se ten film líbil, ale zdá se že nečetli knihu. Filmový scénář je hodně mimo románovou předlohu a jako většinou ke škodě filmové podoby. Kdyby se scénarista a režisér jen trochu víc drželi románové předlohy, tak by byl snímek daleko zajímavější. Navíc sposta diváků nepochopila, že se jedná v podstatě o sci-fi román kde nevystupují šimpanzi, ale jakýsi druh lidoopů, předchůdců pravěkeho člověka, kterí již měli svůj jazyk. Alespoň podle knihy. E.R.Burroughs napsal celou sérii knih o Tarzanovi, asi 20. Jak jsem již v úvodu řekl, ten film je hodně spackaný a již vůbec nechápu, kdo si do filmu vymyslel Tarzanova dědečka, který snad v pominutí smyslů se spustí dolu schody na stříbrném (snad) tácu a zabije se. Tato scéna snímek nikam neposunula, spíš naopak. Hodnocení 2* je snad jen kvůli slušnému výkonu E. Lamberta a mladičké Andie Mac Dowellové. ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Novému Tarzanovi sa predsa len niečo podarilo, prebudiť záujem o toho pôvodného s Christopherom. A že som si ho užil, najmä prvú polovicu z pralesa, áno skutočného lesa, kde had hral hada, puma pumu, opice ľudia v slušných opičích maskách. Tarzan ešte s ľudskými schopnosťami sa držal pri zemi a keď už využíval transport liano - expresom bolo to od stromu k stromu, nie ako z TGV. Dostala ma drsnosť, zasiahli tragické okamihy, držalo napätie a atmosféra. Po tom čo sme sa presunuli do Britského sídla, Tarzan začal hľadieť do tváre snobskej spoločnosti, aby pochopil, že úprimnosť tu nesídli a domov na papieri nie je pre ňho skutočným domovom. Celá škála emócii je cítiť a to často bez slov. Samotný vrchol čaká pri otváraní múzea so všetkými mŕtvymi exemplármi a následnou popravou aká ho presvedčila, že ani románik s atraktívnou Jane nezabezpečí šťastný život. Záverečné au revoir kultivovanej spoločnosti je už len logickým vyústením, na ktoré by si dnešný veľkofilm sotva trúfol. Pekne sa tak potvrdilo, že starý Tarzan schová toho nového, drahšieho, veľkolepejšieho do kapsy a iba dokazuje o aké zbytočné pokračovanie (remake ?) šlo. ()

prasacimor 

všetky recenzie používateľa

Jedna z klasík môjho detstva. Výborný dobrodružný film ako aj skvelá dráma. Najradšej som mal však scény v džungli s opicami, ktoré na mňa vtedy pôsobili maximálne realistycky a nikdy ma vlastne nenapadlo rozmýšlať, či sú to skutočné opice alebo prezlečený ľudia. Aj teraz po troche googlovania sa mi nechce veriť, že sú to všetko len masky a kostými. Skvelá práca, ktorá by si určite zaslúžila oskara. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (14)

  • Pro Christophera Lamberta to byla první role, ve které mluvil anglicky. (HellFire)
  • V skutočnosti by kapitán D'Arnot (Ian Holm) nedokázal naučiť Tarzana (Christopher Lambert) rozprávať, pretože jazykové centrum sa u detí vyvíja približne len do desiateho roku života. (milhouse86)

Súvisiace novinky

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

Zemřel herec z Pána prstenů Ian Holm

19.06.2020

Ve věku 88 let zemřel britský herec Sir Ian Holm. Diváci jej znají asi nejlépe jako představitele Bilba Pytlíka z fantasy ságy Pán prstenů. Slavný herec se ovšem objevil i ve filmech jako Vetřelec,… (viac)

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

Antonio Banderas prozkoumává jeskyně

13.10.2014

Herecký elegán patří již přes 20 let mezi největší španělské hvězdy a nedá se říci, že by se chystal zpomalovat. Propaguje svůj sci-fi film Automata, který má v těchto dnech premiéru v mnoha zemích a… (viac)

Reklama

Reklama