Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Krimi
  • Komédia

Obľúbené filmy (10)

Zbesilý útek

Zbesilý útek (2006)

Niečo perfektné!Vymakané dielo do detailu!Dobrý film sa zakladá na dobrých scénach. Čím viac dobrých scén a menej tých zbytočných, tým lepší je film.Toto je u mňa základné pravidlo, kedy má byť film dobrý. Ale tuto sú všetky scény perfektné a ani jedna zbytočná. Herecké výkony famózne, lepšie sa to už skrátka nedá.Takisto zápletka-teda scenár. Čo sa týka Paula Walkera tak toto je nepochybne jeho no.1 film. Klenot, ktorý sa dá pozrieť kedykoľvek znova(ja asi 10 krát).

Tarzan

Tarzan (1984)

V detstve som bol tri krát na tento film v kine a zakaždým to bol pre mňa úžasný zážitok. No aj tak dávam tronovi za pravdu, keď vo svojom komentári píše, že tento Tarzan vôbec nie je pre deti. A vlastne som na iné filmy (takmer) ani nechodil, respektíve si na iné návštevy kina z detstva vôbec nepamätám, aj keď viem, že som ešte na zopár filmov bol. Tak silný dojem vo mne tento film (oproti ostatným) zanechal. Neskôr v dospelosti som sa snažil pozrieť si ho opäť, v telke. Neúspešne. Tento filmový drahokam je totiž jedným z filmov, na ktoré je naozaj potrebné veľké plátno. Ja mojej srdcovke dávam (až) 97%.

Dračí dvojčata

Dračí dvojčata (1992)

Čo strih - to vtip: dá sa toto povedať aj o nejakom inom filme? Nebudem tu prezrádzať koľko krát som Dračie dvojčatá videl, nikto by mi to nikdy neuveril. Mnoho ľudí túto komédiu odmieta, ja ich nebudem prehovárať, iba skonštatujem, že nevedia o čo prichádzajú. Ešte tu poznamenám, že The Twin Dragons boli do češtiny predabovaní dvakrát, tá staršia verzia je oveľa zábavnejšia, herci vtedy museli mať pri práci neskutočnú srandu. Geniálny film, ktorý by rozosmial aj toho najdepresívnejšieho diváka. Človek sa nestíha smiať jednému fóru za druhým.  Jackie je tu nepochybne v top forme ale veľkú pochvalu si zaslúžia aj vedľajšie postavy. Podľa mňa najlepší film s Jackie Chanom a NAJLEPŠIA KOMÉDIA VÔBEC.

Vyvrhel z pekla

Vyvrhel z pekla (1981)

Prvý krát som ho videl ešte vlastne ako decko, v dobe keď sa k nám takéto filmy len ťažko dostávali. A z hlavy som ho už nedostal. Dobre si pamätám na vtedajší názov "Zrodenec z pekla" ale musím uznať že "Vyvrhel z pekla" je výstižnejší - film totiž pojednáva o chladnokrvnom psychopatickom vrahovi postrádajúcom akýkoľvek cit, ktorý je až tak zlý, že ho samotné peklo muselo od seba odvrhnúť. Film má svoju logiku a treba chápať že Mikos Stenopolis nie je z tohto sveta a preto je odolnejší a rýchlo sa zregeneruje z rán. Niekomu sa to nemusí zdať, ale mne to príde dosť logické na to aby to naháňalo hrôzu. Navyše sa George Eastman do úlohy bezcitného "mimozemšťana" tak vžil, že je to až zarážajúce, dokonca miestami až absurdné. A kvôli jeho umeniu tak presvedčivo desiť, sa stal legendou a kultom. 91%