Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve své poslední roli Tarzana se bude Lex Barker muset vypořádat s nebezpečnými zloději slonoviny, kteří se s vidinou tučných zisků neštítí otročit domorodce.
Fidel, Lyra a Vargo jsou tři přivandrovalci, kteří na africkém kontinentu díky pokoutným kšeftům se zvířaty rychle zbohatli. Tentokrát mají spadeno na slonovinu, za kterou se na černém trhu dobře platí. Doprava této suroviny z džungle je však velmi náročná, protože nosičů je v oblasti málo. Přepadnou proto a násilím naverbují všechny muže z blízkého kmene. Když Tarzan domorodce vysvobodí, rozhodne se Lyra donutit „Pána džungle“ ke spolupráci útokem na jeho soukromí. Tarzanův dům ve větvích shoří, Jane je nezvěstná. (dopitak)

(viac)

Recenzie (8)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Tento posledný Barkerov Tarzan bol hádam nejnelogickejší, najnaivnejší a najotravnejší vôbec. Opäť nová Jane, staré kulisy, otrepané scény a nedotiahnuté dejové linky. Je zaujímavé sledovať, že krokodíly sú vždy ready, akonáhle niekto padne do vody, po prípade stále ten istý záber leva. Niekedy mám fakt pocit, že táto séria sa počas tých 20 rokov neposunula ani o piaď ďalej, čo sa týka efektov a reálnosti deja. Možno už toho mal dosť aj Barker a radšej s tým sekol. 35 % ()

Likan7 odpad!

všetky recenzie používateľa

Tohle už nemůže snad bavit ani pravověrný fanoušky Tarzana ne? Můžu klidně okopírovat každý z posledních komentářů téhle série a prskat je sem jak Baťa cvičky. Vyšlo by to totiž úplně nastejno. Barker není Johnny, film nemá vtip, nemá dobrodružství a je zoufale nudný i na prostoru pouhých 75 minut.. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Posledný Tarzan s Barkerom v hlavnej úlohe a musím povedať, že zároveň aj jedna z najslabších tarzanoviek. Nielen spracovaním, ale aj príbehom. 30. roky sú už dávno fuč, spracovanie je však stále na tej istej úrovni. Aj keď na druhú stranu, dokumentárnych dvojexpozií je už menej. Tvorcovia ani v 50. rokoch nevedia ani len toľko, že v Afrike bumerangy nepoznajú, plus tradične nezmysly z predchádzajúcich filmov ako prítomnosť levov a afrických slonov v africkej džungli, nad ktorými divák už dávno mávol rukou. Čiernych domorodcov opäť striedajú bieli - belosi aj Havajčania - to sú už poriadne úlety. Opäť nová Jane, Tarzanového chlapca niet, aspoň s Čitou je všetko po starom. No a Tarzan, ktorý sa dvakrát za sebou nechá poľahky dolapiť a polku filmu melancholicky nejaví záujem o život či dianie okolo seba, ani ako keby nebol Tarzanom. Všetko sa musí doháňať záverečnými 3 minútami a to bohužiaľ nestačí. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Moje první setkání s Lexem Barkerem jako Tarzanem. Jak jsem si k tomu nic nezjišťoval, tak jsem rovnou naskočil do rozjetého vlaku, protože tohle je pátý a poslední film s Tarzanem, kde se Lex Barker objevuje. A není to špatné, jen to není ani nijak překvapivě zajímavé. Prostě Tarzan, Jane a k tomu jedná zlá žena. ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film by se taky podle jiných filmových postav hlavních představitelů dal nazvat Old Shatterhand vs. Pery Mason :-D Jinak je to poslední film s Lexem Barkerem v roli Tarzana a docela se povedlo. Jedná se o hodně akční béčko, kde se nějaké detaily moc neřeší, takže třeba bumerangy házené domorodci a Cheetou létají zcela neskrývaně na šňůrkách a stejně tak Jane v bezvědomí, když jí slon nabírá chobotem na kly, aby jí odnesl do bezpečí. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama