Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vynikající chirurg přišel o rodinu i paměť. Teď ale narazí na ženu, kterou kdysi dobře znal, a dostane tak šanci dát si život zase do pořádku. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (109)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Ja viem, ja viem, nepamätáš si..." Kto by nepoznal starší dvojdielny film Mastičkár?, aj u nás veľmi populárny a často vysielaný. Že sa Poliaci pokúsia o remake som netušil a po prvých zmienkach som to dosť spochybňoval. Načo prerábať dokonalosť? Samozrejme, prišli nové generácie divákov, ktorí sa nechcú vracať do minulosti, takže rozhodne pre nich a možno aj pre mňa, pretože ma zožierala zvedavosť...Dopadlo to výborne, ja fakt neviem ako to Poliaci robia, ale my sme oproti nim asi 100 rokov za opicami...Ich filmy, nedávna Jagna teraz toto, to je proste bezchybná dokonalosť v každej filmovej zložke. L. Lichota stvárnil Antona Kosibu bezchybne, problém som mal iba s jeho dcérou a príliš mladým zbohatlíkom, ktorí mi trošku tipovo nesadli, ale nerušili mi zážitok. Oproti originálu tam sú nejaké zmeny, no nie príliš zásadné. Príbeh je neskutočný, stále silný a chytľavý, herci skvelý a hudba krásne dopĺňa nádherné scény z poľského vidieka a často brnká na citlivú strunu. Slzy som mal na kraji, takže emócie filmu rozhodne nechýbajú. Chýbali mi nejaké scény, ktoré sú pre mňa nezabudnuteľné, ale samozrejme nikto asi nechcel presnú kópiu. Tak či tak, Poliaci dokázali urobiť remake, ktorý môže byť reklamou na remaky. Keď to porovnáme s pokusmi z Hollywoodu tak sa chce niekedy plakať. Bravo Poliaci, barzo dobre. 90%. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Waw, tak toto ma naozaj veľmi milo prekvapilo! Podľa popisu to znelo tak obyčajne, ale napokon výborné - či už po scenáristickej stránke, ale aj svojim kvalitným spracovaním. Spočiatku som síce tápal v deji, nevedel som sa akosi zorientovať, kto je kto a čo sa to vlastne udialo. Ale postupne začalo všetko dávať zmysel a príbeh bol celkovo pútavý po všetkých stránkach. Inak, je to dosť irónia, že doktor, ktorý bojoval proti šarlatánom sa po strate pamäte stal nechtiac jedným z nich (avšak to len preto, že si nebol vedomý svojej praxe a histórie). Poliaci opäť ukázali, že patria medzi to najlepšie v súčasnej európskej kinematografii. 5* ()

Reklama

Elerrina 

všetky recenzie používateľa

Velice mizerná adaptace postarší, ale stále atraktivní předlohy. Výpustků v ději je tolik, že divák neznalý původního románu tápe, na druhou stranu je mnoho nepodstaných scén neúměrně natahováno. Ovšem ani při takto děsné dramaturgii se nepodařilo zcela pohřbít to staromilské kouzlo vyprávění o dobrém člověku těžce zkoušeném osudem, odkazující svými kořeny až někam k Bídníkům Viktora Huga. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Polská výpravná dobovka o doktorovi, který ztratí rodinu a paměť, aby hledal sám sebe a svoje blízké. Trochu větší dávka naivity jak v romantických částech tak těch dramatických, ale má to pohodové tempo, pěknou kameru, zajímavý námět a nějak se na to prostě dobře příjemně koukalo. Prostě Poláci umí. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

mix červené knihovny, telenovely a čehosi z Hallmarku, který ale funguje přesně jak má, přináší přesně ty emoce které má přinést a divák mu to spolkne i s navijákem. Originál neznám, takže sem dopředu nevěděl co čekat, ale ve finále sem se nechal dojmout s velkou chutí. Navíc je to samozřejmě moc hezky natočené a dobře zahrané, jenže to už je u Poláků tak nějak samozřejmost...75% ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (5)

  • Artur Barcis je jediný herec, ktorý hral aj vo verzii z roku 1981. Tentokrát hral komorníka Józefa, predtým mal úlohu Wasylka. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v týchto lokalitách: Zgierz, Lublin (Múzeum lublinskej dediny), Nieborów (palác), Falenty (palác), Głowno, Nowosolna (časť Lodže), Świdnik, Krzczonów, Liw a Nadarzyn (Arsenal83)
  • Tadeusz Dołęga-Mostowicz napsal své dílo „Znachor“ v roce 1937 původně jako filmový scénář. Když byl odmítnut, přepracoval ho na román. Finálně však spatřil světlo světa stejnojmenný film v roce 1937, v roce 1981 a v roce 2023. (Jirka_Šč)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

Reklama

Reklama