Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník Charles Chappy Sinclair (Louis Gossett Jr.) opustil armádu a jej modernú bojovú techniku, a venuje sa teraz historickým lietadlám z 2. svetovej vojny, ktoré so svojimi priateľmi rôznych národnosti predvádza v napínavých leteckých súbojoch na leteckých prehliadkach. Keď sa však dozvie, že jeho priateľa a bývalého kolegu za čudných okolností zavraždila drogová mafia jedného zo stredoamerických štátov, presvedčí svojich troch kamarátov, Angličana Palmera (Christopher Cazenove), Japonca Horikoshiho (Sonny Chiba) a Nemca Leichmana (Horst Buchholz), aby sa spoločne s ním vybrali do skutočnej vojny. So svojimi historickými strojmi idú po stopách vrahov, odhodlaní bojovať na svojich historických, starostlivo ošetrovaných veteránoch aj proti moderným stíhačkám. Šialenstvo? Nemožné? Hoci sa to tak na prvý pohľad zdá beznádejné, čoskoro sa ukáže, že ani supermoderná bojová technika zločincom nepomôže zastaviť spravodlivo rozhorčeného Chappyho. Najmä keď mu na zemi pomáha Anna (Rachel McLishová), sestra zabitého pilota, a jej priatelia... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Jediný film zo série Iron Eagle s ratingom R. (beso74)
  • Film se natáčel v Tucsonu v Arizoně. (rafix)
  • Filmová raketová stíhačka Me-263 je ztvárněna letounem Rutan ARES, což byl prototyp lehkého bojového letounu pro americkou armádu. Ve filmu je pronesena hláška: "Messerschmitt 263, letadlo, které málem vyhrálo Německu válku." Tento výrok je zcela mimo mísu, jelikož Me-263 vznikl pouze ve třech prototypech, které uskutečnily jen pár letů jako kluzáky bez raketového pohonu. (Foxhound#1)
  • Hlavní hrdinové létají na letounech P-38 Lightning, Supermarine Spitfire, A6M Zero a Messerschmitt Bf-109. Avšak pouze Spitfire a Lightning jsou opravdové historické letouny. Zero je replika přestavěná z amerického typu T-6 Texan a Bf-109 je ve skutečnosti americký P-51 Mustang v německém markingu. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama