Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník Charles Chappy Sinclair (Louis Gossett Jr.) sa nudí v zapadnutom leteckom múzeu, kam ho preradili. Nečakane ho však povýšia a prevelia na prísne tajnú leteckú základňu v Izraeli. Až tu sa dozvie, že má veliť spoločnému tímu amerických a ruských pilotov, ktorých úlohou je zničiť medzikontinentálne balistické strely, ukryté v neďalekých skalách, ktoré majú naraz odpáliť na husto obývané miesta v USA a v Sovietskom zväze. Chappy musí čeliť nielen rozporom medzi oboma skupinami pilotov, ale aj zrade vlastných nadriadených. Ak nemá prísť k najhoršiemu, musí konať proti rozkazom... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (33)

Evzeni1 

všetky recenzie používateľa

V českém znění: František Švihlík - Mark Humphrey (kapitán Matt Cooper), Mark Ivanir (Balyonev), Neil Munro (Edward Strappman), Douglas Sheldon (Sergei Demitriev), Karel Urbánek - Louis Gossett Jr. (Charles 'Chappy' Sinclair), Michael J. Reynolds (sekretář), Karel Chromík - Stuart Margolin (generál Stillmore), Alan Scarfe (plukovník Vardovsky), Colm Feore (Yuri Lebanov), Clark Johnson (Graves), Jesse Collins (major Bush), Uri Gavriel (Georgi Koshkin), Douglas Sheldon (Sergei Demitriev), Bohdan Tůma - Maury Chaykin (seržant Downs), Colm Feore (Yuri Lebanov), Clark Johnson (Graves), Jason Blicker (Hickman), Mark Ivanir (Balyonev), Azaria Ropoport (Stepanov), Nicolas Colicos (vojenský policista Connors), Gary Reineke (Bowers), Radovan Vaculík - Clark Johnson (Graves), Jason Gedrick (Doug Masters), Jana Gýrová - Sharon H. Brandon (Valeri Zuyeniková), Janine Manatis (reportérka) a Petr Skarke - Jason Blicker (Hickman), Jesse Collins (major Bush), Douglas Sheldon (Sergei Demitriev), Gary Reineke (Bowers), Jery Hyman (velící důstojník) + (titulky) Překlad: Michal Vrbovec Zvuk: Michal Holubec Produkce: Petr Skarke Režie českého znění: Václav Matějka Pro společnost Guild Home Video vyrobila firma Smrček Production ve studiu Smart Video Film, 1992 ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Roztomile naivní starosvětská zábava. O třídu víc mě teda bavila až trojka od mého oblíbence Johna Glena, ale tohle taky nebylo zlý a celkově se mi série Železný orel zdá trochu neprávem poplivaná. Jasně zestárlo to jako hrom, ale pořád lepší než ten nablblej Top Gun nebo podobný blbosti co se v tomto žánru točí dneska. Takže ničím výjimečná, ale příjemná pohádka o tom jak musí Amíci a Sověti zapomenout na studenou válku, dát se dohromady, zdárně dokončit akci a pochopitelně se z nich stanou i kámoši. Proč ne.55% ()

Reklama

haffen 

všetky recenzie používateľa

Problém nastáva už na začiatku keď F-4D zamenia za Migy. Nehovoriac o tom, že Phantomy boli bombardéry a v boji by mali malú šancu proti oveľa obratnejším F-16. No, to len tak na margo viacerých blbostí ktoré sa objavia vo filme. Tento film som mal ako dieťa rád, ale dnes to už je na hranici pozerateľnosti. 1* P.S. SPOILER: To tam nestačilo, aby prišiel bombardér a celé to vykobercoval? :D ()

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Železný orel 2 je stále dokonalý akční film ze světa bojových stíhaček jako tomu bylo u předchozího dílu, který byl doslova excelentní. Pouze tu hapruje, až to do očí bije, ta myšlenka o spojení amerických a sovětských bitevních pilotů v době studené války. Zatímco sovětští piloti jsou kompaktní tým, americký tým je seskládaný z chlapů, co nikdy nebudou spolupracovat, a to jen aby se akce nepovedla. Ale tak co by to bylo za nesmyslné béčko, ačkoliv dobře natočené, aby se to nepovedlo.... A natočené je skutečně parádně. Těch vzdušných soubojů a záběrů na stíhačky F-16 a ruské Migy je ve filmu požehnaně. Opravdu krásný akční film. [730. hodnocení, 30. komentář, 41%] ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Američania už na konci 80s pochopili, že Rusi nie sú nepriatelia, ale to Arabi sú tými pravými motherfuckers! Túto prorockú myšlienku Hollywood reflektoval v béčkovom Iron Eagle II. Tak príjemne blbý dobový film by ste ťažko hľadali. Vzťah medzi Rusmi a Američanmi je vykreslený tak stupídne, že nebaviť sa nemožno. Všadeprítomný humor dokresľuje kvalitnú béčkovú zábavu. Film mal jasný cieľ pobaviť publikum, čo sa odzrkadlilo aj na soundtracku - je plný skvelých rockových piesní (nemožno nespomenúť I Got A Line on You Babe od Alice Coopera). Záverečná bojová scéna je nehorázne nudná a impotentne nakrútená, ale Rus s vysielačkou, ktorý je ostreľovaný Arabmi, ale stíha hrdinsky a životobetujúco (a krvácajúc) hľadať signál, aby ho nakoniec chytil a hrdinsky odpálil nejaké výbušné veci, proste nemôže nepobaviť. Ja som sa teda bavil skvelo. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Snímek byl natáčen v Izraeli, konkrétně na letecké základně nedaleko Haify a v okolí Mrtvého moře. (Foxhound#1)
  • Stejně jako v prvním díle, i zde filmařům leteckou techniku poskytlo izraelské letectvo. Hlavní postavy létají na izraelských letounech F-16 a nepřátelské MiGy jsou "hrány" izraelskými letouny F-4 Phantom II. Oba typy jsou původem americké výroby. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama