Reklama

Reklama

Dobrou noc, mami

  • USA Goodnight Mommy
Trailer

Dvojčata přijíždí do venkovského domu své matky. Tvrdí jim, že absolvovala plastickou operaci obličeje, a její tvář je proto zahalená v obvazech. Čím podivnější a nevyzpytatelnější je její chování, tím víc se chlapců zmocňuje děsivá obava, že žena skrytá pod obvazy vůbec není jejich matka. (Prime Video)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (44)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie absolútne nepochopenie toho čo robilo z originálnu dobrý film. Preč je tak akákoľvek práca so psychológiou postáv, preč je aj stiesnená atmosféra alebo hra s divákom. Americký remake je len rutinná kopírka pôvodného rakúskeho filmu zbavená čokohoľvek zaujímavého, ktorej sa nedarí predať ani ústredný zvrat, pretože s ním nevie nijako pracovať, odkláňať pozornosť diváka a i priemerný hororový fanúšik bude tušiť po prvých pätnástich minútam kam to celé smeruje. A ono to smeruje opäť len do rutinného záveru okliešteného o čokoľvek šokujúce, akoby sa tento "horor" zámerne vyhýbal čomukoľvek znepokojivému. Nevravím, že to vyslovene urazí, no vo výsledku to je iba podpriemerná, nekonfliktná zbytočnosť. Horšie na to už je len remake Martyrs. CELKOVO: 4/10 ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Originál mě před lety příliš nenadchnul, remake mě naopak docela bavil. Rozhodně je tedy poněkud přímočařejší a snesitelnější. A velmi se mi líbila scéna s kůží...skoro bych i uvítal, kdyby se autoři zcela vykašlali na původní film a šli tou cestou. Některé scény nepostrádaly napětí, jako celek slušnější průměr za 3,5*. ()

Reklama

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Súdruhovia zo Štátov nacistických to skrátka naozaj často vedia. Vziaž si európsku predlohu skvelého filmu a riadne ho skurviť (Nech vojde ten pravý, Trilógia Milénium,...) Na moje celkom príjemné prekvapenie to tentokrát nedopadlo až tak strašne zle. Kým v rakúskej predloha však dvojčatá Lukas a Elias takmer nefigurujú na spoločnom zábere v tomto remaku si z toho režisér a kameraman príliš ťažkú hlavu nerobili. Rovnako tak nefunguje harmónia medzi dvojičkami ktoré súrodencov stvárnili, aj keď nie je to vyslovene prúser. Naopak postava matky je oproti pôvodnému filmu zvládnutá oveľa lepšie. Ku cti slúži to že tu nie sú korektné nezmysli, ale neodpustili si aspo§ to že biely bububu policajt bu bu bu muž bububu beloch je tupec, kým inteligentný je pochopiteľne ženský pochopiteľne afroamerický pochopiteľne 150 kilový pochopiteľne vorvaň. Zhovievavejšie 4* aj preto, že tu film má tak nízke hodnotenie. A mysteriózny, krimi, dráma či horor tento film je iba okrajovo, je predovšetkým psychologický... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Dobrú noc, mami je americký remake rakúskeho originálu z r. 2014 o dvojici malých bratov, ktorí žijú v obrovskom dome pri lese s mamou, s ktorou však nie je všetko OK. Má hlavu obviazanú obväzom a správa sa čudne. Bol to zaujímavý film, hoci o žánre horor by som vravel opatrne. Áno, väčšinu minutáže je to ukážkový horor. Lenže finálny twist je taký zásadný, že sa žáner zrazu prudko mení. Ide o jeden z najprevarenejších (kvázi?)šokujúcich twistov v rámci kinematografie. Remake je plus-mínus doslovný, čiže komu sa páčil originál, tomu sa (asi) bude páčiť aj remake. Alebo naopak: remake sa mu páčiť nebude, lebo je príliš doslovný. Vyberte si. Mne sa vcelku páčil, lebo mám slabosť pre domy pri lese a Naomi Watts tu vôbec nie je zlá. Keďže som poznal originál, pripadalo mi pri pozeraní remaku správanie niektorých postáv trochu divné, keďže mi mierne nekorešpondovalo s koncovým zvratom. Film je miestami brutálne znepokojivý, mrazivý a nepríjemný, čo je samozrejme v hororovom žánri vždy super kombinácia. Ale práve onen koncový twist to pravdupovediac v mojich očiach dosť sabotuje. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Zjednodušená předělávka úmorného rakouského artového srance a hraný dabing pro požírače horkých psů, využívající zejména toho, že esperanto pro retardy nijak nerozlišuje slovesa ve druhých osobách jednotného a množného čísla. Pointa opět průhledná jako podprsenka Míši Hanekeho, ovšem díky „absenci vysokého umění“ to docela odsejpá, fuckani jsou sympatičtí a Naomi, věkem dávno za hranicí důstojné píchatelnosti, má pořád jakous takous wattáž, přičemž s igelitkou z Tesca přes hlavu by se s ní s trochou úchylné gerontofantazie ještě pořád daly zavařovat kompoty. Na tomto místě přestanou ti hloupější slabikovat, neboť následuje z díla vyplývající bojlerové poučení pro dosud nezbotoxované a neodsáté hospodyňky s pokrčenými xichty, které na ostřejší tužky sice vybafne již zhruba po 10 až 15 minutách projekce, ale třeba LIVČOVI a jeho ségře by to mohlo docela zkazit devadesátiminutové intenzivní cucání palce: „Vylepšit se pro masařky na plastickou kliniku se vypravte pouze v případě, až se důkladně přesvědčíte, že vašim antikoncepčním selháním nejebe! ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (4)

  • Cameron Crovetti a Nicholas Crovetti mali v čase nakrúcania 13 rokov. Vek ich postáv je však nižší podľa oslovovania "mamička", detinských kresieb, tým, že sami seba označujú za "malé deti" a že sa jeden z nich stále v posteli pomočuje. V rakúskej verzii filmu boli herci mladší (10 rokov). (Arsenal83)

Reklama

Reklama